Könyvajánló – Braskó Csaba: Múzsa

Az életben már többször megtapasztaltam, hogy pont véletlen, mindig az talál meg, amire szükségem van. Véletlenek pedig nincsenek, így biztosan állíthatom, hogy nekem most el kellett olvasnom Braskó Csabától a Múzsát.
Már az első 50 oldal után rádöbbentem, hogy ez a könyv számomra megmentő hatású a jelenlegi élethelyzetemben.

Ugorjunk vissza kicsit az időben. Április elején Magyarországon voltam látogatóban. Apukámmal nem beszéltem túlságosan sokat, ám az a kevés is „döfött”. Alighogy hazaértünk és betettem a lábam a kis lakásunkba, megkaptam az elmúlt évek legrosszabbul eső kérdését. „Meddig akarod folytatni a jövőkép nélküli londoni életed?”
„Láttam egy hirdetést, hogy női portásokat keresnek angol nyelvtudással. Szerintem megfelelnél” – apukám kigondolta számomra az álomállást.
A dühöt és a könnyeimet magamba folytva bejeztem a társalgást: „Köszönöm, hogy ennyire szuperül motiváltok”.

Ez a beszélgetés már csak a csúcs volt a jéghegy tetején. Az elmúlt évben már itteni ismerősök is többször feltették: „Meddig akarod folytatni a bébiszitterkedést? Hova tovább? Tudod, hogy ez nem mehet örökké”. Úgy viselkedünk egymással, mintha nekem saját magamnak nem tűnt volna fel, hogy egy éve csak állok a pocsolyában, ami már azóta „megbuggyant” és süllyedni is kezdett a talaj.  Mintha nekem nem fordult volna már meg ezerszer a buksimban, hogy hosszútávon mihez kezdek, mi az, ami érdekelne.
Könnyű okos és hasztalan tanácsokat osztani, esetleg lélekbe taposó kérdésekkel jönni. Nem segítenek, köszönöm.

Egy ismerősöm más szemszögből néz rám, s nem lepődnék meg, ha lassan többet rólam, mint én saját magamról. A Múzsa könyvet már többször szóba hozta, sőt egyszer személyesen is magával cipelte. Én éppen egy másik művet olvastam, s ígéretet tettem. Amint azt befejezem, az ajánlott könyv lesz a következő.

Szombaton megkaptam és az esti bébiszittelés alatt fellapoztam. Nem kellett sokáig olvasnom, máris belelkesültem. Azonnal ráébredtem, hogy a munkámban is van még potenciál, csak eddig szépen elsétáltam mellette. Sőt, élvezhetőbbé is tudom varázsolni azt, némi kreativitással. És a sort folytatni lehetne. Sőt, van lehetőségem, nem is kevés.

A történetben Éva a pultoslány egy segítőt, egy múzsát kap, aki ráébreszti a valós képességeire és továbbfejleszti őt. A jól feltett kérdésektől és a segítő férfi történeteitől Éva újjászületik. Évában sokan, szinte mindenki kicsit – nagyon magára ismerhet. Én sem voltam kivétel.
Ittam a sorokat és egy mondat járt a fejemben: „Ezeket miért nem mondta még eddig senki nekem korábban?”

A könyvet nagyon ajánlom, nem csupán azért, mert szuper jónak találom, hanem mert annyira sok embernek, ma pont erre lenne szüksége. Magatok miatt és csakis magatokért, a saját jelenetekért és jövőtökért. Nem fogjátok megbánni egy cseppet sem.

A Múzsát fiatal felnőttek és az életükbe beleunt (munkájukat nem szerető, adósságokban úszó stb) embereknek kötelezően felírnám.

A mű után nem kicsit gondolkoztam el, biztosan utána nézek, hogyan tudnám megvásárolni Braskó Csaba Szemléletfejlesztő programját.

Advertisements

Könyvajánló – Braskó Csaba: Múzsa” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s