#EMBkoves – Köves/s alkotás

A blog Facebook oldalán mostanában rendszeresen posztolok a festett köveimről.

Az új hobbim, ami véletlen jött az életembe. Idén otthoni látogatásaim alatt láttam, hogy anyukám köveket gyűjt egy kosárba. Minek? Kirándulásunk alkalmával kicsit félve vette ki a táskájából a dekorált kövét. Most ilyeneket is csinálok. Tagja vagyok a Köves/s Fehérvár csoportoknak és ott alkotunk együtt. Közterületen hagyjuk ott. Itt Rádpusztán eldugok egyet. Nem csak otthagyni, de találni is szoktam az országot járva.

Okés, nyitva tartom a szemem akkor én is! És erre nem találtam egy cuki békát pont Zamárdiban, két órával később? Örömet okozott meglátni és anyumnak is tetszett.

Mekkora, szuper jó ötlet! Ez volt az első gondolatom a Köves/s mozgalomról. Ez engem is érdekel. Londonban szeretnék becsatlakozni. Reptéren a Kolodko szobornál hagytunk is egyet.

Londonba visszatérve az akril festékeimet előkerestem. Már csak kövek kellettek. A tengerparton jártunk és begyűjtöttem az első adagomat. Indulhatott az alkotás! Katica sorozat. Majd dominók, emojik, kaktuszok következtek. Gombák is készültek. Királynőre is emlékeztem. Pozitív szavak, rövid idézetek is jöttek később. Egyelőre még keresem, hogy mi passzol hozzám, milyen fajta köveket készítenék hosszútávon.

A kész köveimet London különböző helyein hagytam ott eddig. A katicák, emojik és gombák egy bizonyos részen, egymást követve lettek hátrahagyva. A St James parkba, Temze déli oldalán sétáló, Greenwich parkba látogató emberek találhatták meg őket.

A köveim népszerűek. Pillanatok alatt begyűjtik őket. Már kétszer teszteltem, hogy visszamentem egy órán belül és nem voltak ott. A hátoldalukon hastaget hagyok #EMBkoves és ez alapján bárki megtalálhat Facebookon, Istagrammon, Tiktokon is. Annyit szeretnék egyszer, hogy valaki bekommenteljen: “Én találtam meg, tetszik”.

Személyes tapasztalom, hogy Londonban a Köves/s mozgalom nem népszerű egyáltalán. Még egyetlen kővet sem láttam meg véletlen. Pedig találni is szeretnék, nem csak adni és adni.
Protokol szerint a megtalált köveket meg lehet tartani egy kis időre, de aztán máshol illik otthagyni őket. Egyfajta mozgókövekként használva őket, s így több embernek tudnak örömet is okozni.

Kövek dekorálása pepecselős munka tud lenni, de a végeredmény kárpótol. Olyan jó látni a kész alkotásokat. Eldugni őket is móka, s tökéletesen passzol a sétálós énemhez.
Remélem, akik az elmúlt hetekben találtak Londonban követ tőlem, értékelni fogják azokat. Legalább annyira, mint amilyen szeretettel készítettem őket.

Kőtalálásra fel!
További szép őszt kívánok!