Még otthon

Otthonról még visszatekintés. Apum ajándék kirándulása.

Balatonföldvári kilátó, ahol már korábban is megfordultam. A kedvenc élményem a kávézás a kilátásban. Csak ott ülni és élvezni a panorámát. Igazi kikapcsolódás számomra. Fél napomat el tudtam tölteni a teraszon ott.

A kilátó melletti játszótéren mókuskerekeztem egyet. Nosztalgikus gyerekkor, jöjj vissza egy szóra.

Kishegyi kilátó, Balatonlelle. Mit lehetne még megnézni a környéken alapon, Google térképen találtam. Tökéletes hely. Nem felkapott, csendes, nyugodt és természetben kínál relaxációt. A kocsitól egy jó 15 perc séta.

Egy mini játszótér várja a látogatókat. Hintázni és élvezni a látványt, a szőlővidéket. Piknikézhez nagyon ideális. Ősszel pedig még szebb lehet a színes levelekkel festett táj. Vissza szeretnék jönni ide!

Rádpuszta élménybirtok. Apum egy kedvenc helye, meg szerette volna mutatni nekünk is. Rádpuszta egy rendkívül szépen rendben tartott farm, ahol vendégház, rendezvényház, játszótér, lovarda, mini állatkert, étterem várja a vendégeket. Rádpuszta különlegessége még abban is rejlik, hogy magyar kultúrát hagyományőrzi a berendezése. Igazi kemencére bukkanhatunk itt, nagyi sparheltjével együtt. A sparheltem kovászos uborka éppen érlelés alatt állt, muskátlik meg körülötte. Az étterem fapadjai mesterműen faragottak. A pincéjük történelmi.

Az étterem menüje exkluzív. Pl. Szavaspörkölt nem egy hétköznapi kaja. Én eperkrémlevest ettem túrógombóccal. Innen is üdvözlöm a szakácsot, mert azóta is hiányzik az a leves. Minden héten ennék belőle. Isteni volt! Külön élmény volt számomra a hely macskája, aki ebédünk közben az asztalhoz keveredett és hangosan kifejtette, hogy ő is enne a főételből. Minden ízlett és a kiszolgálás színvonalát is magasra pontozom.

Miután dugig ettük magunkat következett a pincebejárás. Az úr, aki ezt tartotta már félig apum barátja, annyiszor találkoztak. Az a pince! Rogyásig drága italokkal, s gyakorlatilag ott sétálhattam közöttük. Jó, a nagyon – nagyon drágák már vitrinben voltak elhelyezve. Kóstoló megtörtént. Nyilván a többség vesz valamit távozáskor. Ami meglepett, hogy itt lehet bérelni borszéfet. Szóval, ha valakinek van pénze a pincében tárolhatja kedvenc borait és ők gondoskodnak a folyamatos utánpótlásról. A bérlők korlátlan alkalommal jöhetnek a baráti társaságukkal ide inni egy év alatt, s időt tölteni az erre kialakított vendégasztaloknál. Magyar felső 10% kuncsaftok gondolom. Alig volt üres borszéf. Üzletre van kereslet.

Pince után lovarda séta volt soron. Jó pár paci és simogatásuk. Úgy szeretem a lovakat! Lovak mellett mini állatkert is található.

A szimpla ebédből több, mint 2 órás program kerekedett ki. Nagyon megérte a látogatás, remek kora délutánt élveztem itt. Szívesen visszajönnék még ide.

Élménybirtok után megálltunk Zamárdiban. Én nem fürödtem a Balatonban, csak a szüleim. Mi csak sétáltunk egyet a part mentén.

Köszönöm szüleimnek a meghívást, a kellemes napot!