Még szülinap

Még szülinap. Minden évben ünnepeltem és költöttem többet a szülinapom körül. Magamra adtam ki pénzt, s arra, hogy én szerezzek élményeket, próbáljak ki valami újat.
Volt év, mikor Párizsban jártam, színházba látogattam egyedül, sütikéztem vagy Las Vegas nagy nyaralás. Mindig én és én álltam a saját napon központjában. Idén viszont úgy döntöttem, hogy megosztani szeretném az ünneplést és közös programon résztvenni.

Gyerekekkel, munkában sosem fordítottam jelentőséget annak, hogy egy évvel idősebb lettem. Elmentem dolgozni, nem említettem semmit és este haza. Most, 2021-ben már jó előre tudták a gyerekek, hogy mikor ünneplek. Ígértem nekik, hogy valami különlegesebb dolgot teszünk. Szabadságom előtti napon elsétáltunk a lufiboltba és életem első héliumos, muffin formájú ‘Happy Birthday’ lufiját megvettem. Ők pedig kaptak két mini lufit. Utána beugrottunk egy turmixokat árusító, fancy angol kertvárosi helyre. Végül a M&S-ből választhattak egy-egy sütit elvitelre. Otthon felvettem videóra, amint felköszöntöttek Boldog Szülinappal.
Ezek a mostani gyerekek pár szót tudnak magyarul és mindig nyitottak voltak egy-egy kifejezés megtanulására. Ugyanígy Karácsonyról is van videóm, mikor a Boldog Karácsonyt! büszkén, hogy ‘tudnak egy másik nyelvet’, a kamerába felmondták. Az anyuka nem bánta eddig, hogy ezt-az tanítottam nekik.

A szabadságom első napján Mr. Darcy és gyerekeivel foglaltam be programokat. Oxygen Freejumping – Trambulin “mennyországban” töltöttünk el egy órát. Ezt a helyet felnőttként is szerettem, és Covid előtt egyedül is eljöttem ide mozogni. Szuper ötletnek bizonyult az ugrálás, mindenki élvezte. És jó kis átmozgató sport, 10 perc után éreztem is a szívverésem azonnal.
Majd Bowlingozás következett. Legközelebb inkább 2 óra ugrálást foglalok, mint mindkettőt. A Ten Pin lepukkant és koszos hely, az élményen jelentősen romboltak a körülmények. De ide muszáj megemlítenem, amit ott láttam. A mellettünk lévő sávba egy fogyatékos társaságot hoztak gondozóik. Az alap, hogy a gondozók feketék, de tényleg. Szinte mindig csak őket látom a sérült emberekkel.
Tök jó volt látni, hogy Dawn-szindrómás és autista, alig járni tudó emberek is lehetőséget kapnak arra, hogy élvezhessék a bowlingozást. Az egyik férfi, Istenem olyan örömmel ugrált, még akkor is, ha alig talált el valamit a golyó. Az őszinte életöröm, egy kis emlékeztető magamnak, a kis pillanatok nagyszerűségéről. A bowlingozást nyilván a segélyből tudták fizetni, amit állami juttatásként kapnak. Mr. Darcynak említettem is. Magyarországon fogyatékosok ellátása kenyér meg krumpli, mert csak arra telik az otthoni segélyből. Persze, ez nyilván egy kissé túlzott, de mégsem légből kapott.
Késő délutánra egy fagylaltos hely szerepelt a listámon, ahol bazi nagy csokis kelyhet toltam magamba.
Az egész napunkat én álltam, s a célom az volt, hogy a közösen eltöltött, kellemes idő által erősödjön a kapcsolatunk. De legalább legyen egy olyan emlék a memóriájukban, ami velem kapcsolatos és élveztek.
Így töltöttem el két angol gyerekkel és apukájukkal (Mr. Darcyval) jó pár órát elő-szülinap címszóval. Jó volt megosztani a napomat, s az amúgy is elköltöttem volna összeget mások örömére is “elhasználni”.
Pici bónusz még, hogy a hobby boltba is beszabadultunk. Ahol vettem mindenkinek festhető képet, festéket és ecseteket, valamint gyöngyözős elfoglaltságot. Egyszer van szülinapom, legyen ajándéktárgy emlék is.

Az ötletem jól sült el. Mindenki szerette a közös napot.