Így nem jött össze az állás

A Facebook oldalon említettem, hogy próbanapot töltöttem el egy anyukával. Majd az állást nem kaptam meg, pedig 80% esélyt láttam rá. Nincs veszve semmi, s az elejétől úgy álltam hozzá, hogy ha nekem szól ez a munka, megkapom. Ha nem nekem szól, nem kapom meg. Megyek utána tovább. Ám a történet nem annyira hétköznapi, s gondoltam írok róla.

Ajánlás útján jutottam el az anyukához. A mostani főnököm volt olyan kedves, hogy elintézve, hogy kontaktot cseréljek a barátnőjével, aki idén év elején szült. Az anyukával párszor náluk már találkoztam. Többször előttük is megjegyezte mostani munkaadóm, hogy elégedett velem. Egy ilyen opcióval eléggé le volt fektetve az utam az állásajánlat felé.
Interjú elbeszélgetésem is jól sikerült. Utána egyeztettünk, hogy töltsek el egy délutánt vele és a babával. Amiről úgy jöttem el, hogy ‘na ez munka már majdnem az enyém’.

A történet ott vett fordulatot, mikor napokkal később kaptam egy üzenetet. Boldogok velem, örülnek. DE….ott volt az a de. A Norland Collegel felvette a kapcsolatot, s az idén végzős diákokból interjúztat. S Időt kért, hogy egy jó hét múlva jelez majd véglegeset így nekem. Ettől a pillanattól kezdve éreztem, hogy ez a lehetőség elúszott. Egy Norland College intézményben oktatott professzionális nannyval szemben labdába sem rúghatok. Frissen végzettek még olcsók is, aktív munkatapasztalat hiányában. Majd idővel drasztikusan megugrik a fizetési igényük, szóval nem konkurenciák akkorra, nem egy szinten mozgunk. Őket a VIP és nagyon gazdag családok tudják az évekkel megfizetni. Az egyik leghíresebb Norland nanny jelenleg a Királyi család alkalmazásában áll. Katalin hercegnő 7 éve szerződtetett le egy hivatásos gyerekgondozót, Norland végzettséggel.

Na, akkor beszéljünk a Norland College, főiskoláról, ami arra szakosodott, hogy diplomás nannyket képezzen.
Először is, diplomás nanny. Ugye…egy olyan dolog, ami magyar fülnek érthetetlen. Nálunk még a nanny munkakör is ismeretlen. Mi az hogy családok bejelentkeznek az adóhatásághoz, mint munkaadók és munkaszerzőssel, bérpapírral, éves adóelszámolással, hivatalosan alkalmaznak egy személyt, aki a házukba jár dolgozni és gyerekeikre vigyázni.
Másodsorban diplomát is lehet szerezni ehhez a munkakörhöz? Még Angliában sem hallottak erről sokan.
Én évekkel ezelőtt egy álláshirdetésben láttam Norland elvárást. Akkor kerestem rá.
Személy szerint én is nagyon szívesen elvégezném a sulit, ha lenne hozzá lehetőségem és kicsit fiatalabb lennék.

Norland College 1892-ben lett alapítva, ami a világon elsőként kínált gyerekgondozói oktatást, képzést. Idővel világhíressé nőtte ki magát a legszínvonalasabb ‘korai gyerekkor’ – gondozóképzés és oktatás tekintetében. A végzős diákok a legaktuálisabb ismeretek alapján szerzik a képesítésüket. Oktatásukhoz a legfrissebb, legaktuálisabb gyerekkori tanulmányokat használják. Az oktatás évei alatt aktív gyakorlati tréningen is részt vesznek a hallgatók.
Az általános tudás mellett extra dolgokat is tanulnak. Önvédelem. Hogyan védjék meg a gyereket egy esetleges gyerekrablástól. Itt nem szabad elfelejteni, hogy gazdag és híres, felső 10 ezerre szakosodott nanny képző suliról beszélünk. Aztán gyors vezetés és manőverezés autóval, ha úgy éreznék valaha, hogy követik őket, menekíteni kell a gyereket magukkal.
Terrorelhárítás/terrorvédelem gyakorlati órák – fogalmam sincs mi lehet ez.
Etikett és egyéb nyalánkságok, megint csak azért, mert ki a munkaadó kör.
Wikipédiáról idézek: “A Norland nannyk státuszszimbulomok” Azannyát neki, ugye. Lefordítva, ha valaki elmondhatja, hogy Norland nannyt alkalmaz, akkor azzal kifejezi a jómódúságát.
Akit jobban érdekel a suli, itt olvashat mindent róla: https://www.norland.ac.uk/
Videó az iskoláról:

Fentieket olvasva nem meglepő, hogy bebuktam egy állást. Kis magyar akcentussal beszélő, mezei nannyként labdába sem rúghatok egy Norland mellett. Ettől azonban az önbizalmam nem csorbul, mert tudom, hogy ki vagyok és mit nyújtok, milyen módon nevelek, töltöm el az időt a gyerekkel. Van, az az anyuka, aki mindezzel is tökéletesen boldog lesz. 🙂

Hamarosan aktív álláskeresésbe be. Októbertől legkésőbb, új családnál szeretnék kezdeni.