Elefántok Londonban

Szeretem Londonban, hogy mindig van valami a belvárosban, amit fel lehet keresni. Ingyenes programok, amik évről évre ismétlődtek városban, illetve időszakos események. (Covid évek kivételesek, mert nem történt semmi). A mostani látványosságok az elefántok, amik június óta London több pontján bukkantak fel. Először Chelsea-ben kaptam el őket véletlen, majd utána tudatosan a St. James és Green parkban kerestem fel őket.
Barátomnak említettem, hogy csináljunk végre egy belvárosi kirándulást a gyerekekkel. Az elefántok tökéletes ösztönző indokok lettek, amiért vonatra ültünk. Ingyenes szombati időeltöltés és csak a vonatjegyért kellett fizetni.

100 db életnagyságú elefánt „született” Indiában. Az ország délnyugati részének dzsungelében élő, őslakosok kezei alatt.
A szobrok a sétányrózsa (lantana camara) bokor szárából készült. Ez a növény káros és gyorsan terjedő a térségben, nem őshonos és betelepítették a szép virágai miatt.
A gyors terjedése a hely ökoszisztémáját veszélyezteti és kiirtása, irtása pozitívan hat a környezetre. Az őslakosok a szárából különböző bútorokat készítenek. Szóval, hogy az elefántokhoz is ezt a növényt használták, hasznos dolog.

Az elefántszobrok az állatok és emberiség együttélésről hívatottak minket inspirálni. Az emberi káros tevékenységek visszaszorításáról, és az élővilág életterének megőrzéséről elgondolkodtatni minket.
A szobrok Indiából utaztak ugye az Egyesült Királyságba, s július végéig London több pontján bukkannak fel. Később pedig az Egyesült Államokba viszik őket kiállítani, a keleti és a nyugati part között.
Az elefántok megvásárolhatóak, s a szervezet bízik is abban, hogy lesznek, akik felvásárolják őket.
Bébi: 6000 font, Tini: 12.500 font, Felnőtt: 22.000 font – ez kb 8,9 millió forint átszámítva.
Minden információ az alapítvány honlapján: https://coexistencestory.com/

Hogyan készültek videó itt:

Nekünk szép félnapos városnézést sikerült kihozni a kirándulásból.