MBBK_Grafomágia – Szabadidő szabadon

Grafomágia kihívásának újabb témája: szabadidő eltöltése.

Mit tennél, ha van egy óra/ nap/ hét szabadidőd?
Ha napközben akad egy kis szabad időm, akkor legszívesebben egy olyan közeli helyre megyek, ahol jól érzem magam. És a legjobb, ha ott találok egy pubot, kávézót, ahova úgy szívesen beülök és egy ital mellett csak úgy nézek ki a fejemből és ’mindenki hagyjon most békén’ hangulatba kerülök.
Legutolsó ilyen szuper élményem pár hete egy pénteken történt. Úgy vágytam a Borough Marketre és szerencsémre a Bridget Jones lakásával szembeni kávézóban találtam szabad széket. Vettem egy kávét és leültem. Élveztem, hogy pont semmi sem történik velem, néztem a járókelőket és azt kívántam, hogy órákra így maradhassak csak. Ám munkába kellett sietnem.

Ha egy teljes nap szakadna hirtelen a nyakamba, akkor kirándulnék. Vagy új várost találnék Google térkép nézegetése közben, vagy végiggondolnám, hol éreztem jól magam, hova mennék vissza. Majd felülnék a vonatra/távolsági buszra és lelépnék Londonból. Ha az időjárás jó lenne, akkor tengerpart felé kacsintgatnék.

Ha egy hét szabadságot kapnék, akkor most a Covid és utazási korlátozások miatt azzal tölteném legszívesebben az időmet, hogy felkeressek és vagy találkozzak régen látott (ritkán látott) barátokkal és ismerősökkel. Őszinte beszélgetések és személyes találkozásokat élvezném a legjobban. Városból is kiutaznék, de nyilván Angliában belül maradnék.

Mi tud kikapcsolni, ha nincs egy vasad sem?
Londonban élve ez pofon egyszerű. Egy séta a Greenwich parkban nem kerül semmibe. Papagáj etetése a Hyde parkban szintén ingyenes. Vagy csak úgy sétálgatni a Temze mentén oda – vissza, s figyelni az emberek is szórakoztató tud lenni. A múzeumok is, ha nyitnak, legtöbb ingyenes. Kicsit elveszni a British Múzeumban is klassz kikapcsolódás, pl felkeresni a több ezer éves múmiákat,  és fizetni sem kell érte.  A sort folytatni lehetne kismillió ötlettel, itt a brit fővárosban élve.

Olykor pedig a legjobb kikapcsolódás egy kis Netflix. Egy vígjáték, amin szétröhögöm magam. Az American Pie – az nekem pont ilyen, de a Change up bizonyos jelenetei is újra és újra meg tudnak nevettetni. Aztán vannak a komfort filmjeim, mint a Hirtelen 30 (13 going on 30), abszolút kellemes lelkiállapotba tud hozni minden egyes alkalommal. Olykor pedig a Yes man is megmentő tud lenni, s ad egy lökést, hogy legyek/maradjak/akarjak nyitott lenni az újra és engedjem, hogy az élet meglepjem.

Mihez kezdenél, ha jönne egy jótündér és kapnál időt, pénzt és helyet, minden eszközt is ahhoz, hogy….Mire kérnéd?
Most azt mondanám ennek a tündérnek, hogy Sydney pár hét és pár nap Szingapúrban, átszállás miatt. Egy belső hang súgja, hogy nekem valamiért Sydneybe el kell mennem, nekem ott valami dolgom van. Ez a gondolat már tavaly is kísértett.
Fel szeretném keresni az Ausztrál fővárost és egyedül. Ezt abszolút solo útnak tervezem, az utolsó nagy solo utamnak, hiszen utána már nem szeretnék magamban utazni. Ám, Sydneyt egy korszak lezárásának gondoltam ki.

Köszönöm, hogy ismét a kihívás részese lehettem. A többiek cikkeit az ikonra kattintva lehet megtalálni.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
https://fresh.inlinkz.com/js/widget/load.js…
Közzétéve: Blog