Bridget Jones nyomán – Mr. Darcy

Hétvégén újranéztem a Bridget Jones első és második részét. Netflix ajánlgatta ezerrel, de tényleg szükségem van nekem most erre? Eredeti angol nyelven még nem is láttam őket, na, majd most, kaptam egy végső lökést döntésemben.
Mennyire élveztem a „csontig” rágott filmeket. Hasonlóságokat fedeztem fel Bridget és köztem.
Könnyen emészthető, bájos humorral hintett, vicces pillanatokkal megspékelt történetek. Amikben a pasik központi szerepet játszanak.

Bridget, 2001, London, szingli nő és 32 éves.
Én, 2021, London, randizom és 32 éves vagyok.
Amiket ő végig elkövetett a férfiakkal, na, ahhoz semmi közöm. Hugh Grant karakterét onnan kipucoltam volna az életemből, hogy az amerikai kis nővel kufircolt, majd közli, hogy el is jegyzi.
És nem szokásom elképesztő szituációkba sem keveredni, amikben enyhén lejáratom magam.
Ellenben mennyire át tudom érezni az All by myself számot. Régebben tényleg nem éreztem, hogy szükségem lenne bárkire is az életemben. Emlékszem tesóm minden egyes otthoni hazalátogatásom során említette, hogy „nem lenne jó, ha valaki melletted állna, s nem lennél egyedül?”. Nem éreztem át egyáltalán szavait, csak nevettem, hogy köszönöm, elvagyok. Most 2021-ben, január elején, egy telefonbeszélgetés alkalmával pedig magamtól mondtam, hogy az idei év nagy bakancslistás tétele, hogy a randimmal a dolgok jól haladjanak tovább. Meg szeretnék „dolgozni” azért, hogy valami kialakuljon köztünk. Nyilván szeretném ezt a pasit ez életembe, hosszútávon.

2020. május hónapban, mikor egyedül maradtam, felvéstem egy papírra: „Egészséges, felnőtt kapcsolat, ahol el vagyok fogadva, mint Anna maximálisan és a srác partner mindendben”. Majd kitűztem a naptáram mellé, mint álom. Idén első dolgom volt a dátumot átvésni és kapcsolat helyett „kapcsolatban” szót használni.
És itt vissza is kanyarodom említés szintjén a Bridget Jones filmre, mert az egyik kedves követőm még december folyamán Mr. Darcy jelzővel említette az angol férfit, akit találkozgatok.
Most a filmeket visszanézve, rájöttem, hogy ez a megnevezés tökéletes rá. Még ha semmi köze sincs Colin Firth külső megjelenéséhez és foglalkozásához.

A Mr. Darcym.
Dél-Kelet Londonban lakik, mondhatni a város szélén. Mikor hozzá megyek, olyan kicsit, mintha vidékre utaznék le. Ő nem egy „city man”, nem a belvárosban szokott sétálni szabadidejében. Velem ellentétben, aki nagyon a „City girl” és jövök-megyek folyton különböző belvárosi helyek, pubok és franchise éttermek között vírusmentes időszakban.
Nála olyan, mintha nem is a rohanó Londonban lennék és minden sokkal nyugodtabb, talán még az idő is lassabban telik.
Teljesen más életvitelben él, mint én. Ez a múltjából is adódik, amiről majd egyszer máskor.
Úgy érzem, hogy két életem van lassan. Van a nyüzsi, nincs megállás és városban kószálós énem. Majd a lassított tempójú és pihenősebb énem, amikor a vidéki Londonban vagyok. Vele is sétákat szoktam tenni, csak máshol és máshogy. A Timberland bakancsom például jó vásárlásnak bizonyult, miután erdős és köves-sáros terepen járkálok mostanság sokat. A labrador kutyájával szeret a természetben lenni.
Nála a nagy TV-n van mindenféle előfizetés (Amazon, Disney+, SkyHD movies, Netflix, 100+ csatornás Virgin boxról nem beszélve). Ő olyan, hogy szeret bekuckózódni és filmeket, sorozatok nézni. Én nekem meg 10 éve TV-m sincs, s fél éve fizettem be először Netfilxre csak. Én sokkal inkább a kinnlevős és történjen valami karakter vagyok. A tánc is ezt az oldalam erősítette.
Viszont tény, hogy nem szeretném már fesztelenül és „mérgezett egér” módjára végigtolni a 30-as éveim hátralévő részét.  Korábban elhatároztam, hogy szívesen takarékra veszem magam, ha körülmények változása úgy kéri meg. Ezért sem zavar és az elejétől tiszta volt, hogy ő hogyan tölti a szabadidejét.

Kedvenc mondatom a Bridget Jonesból: „Be as late as you like”
Az én esetemben: Take as much as time you need

Egyébként nagy bónusz, hogy 9,5 éve Londonban élek, s ismerem az itteni életet. Illetve mindig is angolok között mozogtam. Mindent tudok az életvitelükről, konyhájukról, szokásaikról, rájuk húzott sztereotípiák valóságáról/valótlanságáról. Most úgy érzem, hogy az összes eddigi tapasztalatom nagyon hasznomra válik Mr. Darcyval kapcsolatban.

Folyt.köv.