Nyaralás: hazaút

Élek, s leporolom most a klaviatúrát közel 2 hét kihagyás után.

Otthon jártam Magyarországon. Az elmúlt 8 hónap csúcspontja, hogy végre el tudtam hagyni Londont és ez évben először szabadságot kaptam.
Ez a két teszteléses procedúra kellően stresszelt a hazautazás előtt. Mindennek olajozottan kellett menni ahhoz, hogy időben és pontosan megkapjam az eredményeket. Első parát a mintavétel adta, nehogy érvénytelen legyen például. Aztán a labor tényleg visszajelez-e beérkezést követő napon. A szerencse az mellettem állt, mert gyönyörűen és időben meglett minden.
Majd a repülés következett. Egy egészséges félelem motoszkált bennem. Rosszul aludtam előtte éjjel és enyhe rosszullét is elkapott indulás előtt. A szervezetem tudat alatt beparázott, hogy reptér és az embertömeg potenciális fertőzési góc. Illetve bennem volt a drukk, hogy a magyar határon kérdezés nélkül elfogadják-e a teszteredményeket.
Vasárnapi napomon fejfájás csillapító és Mekis kaja tartott egyben, ami totál gáz. De egyszerűen nem kívántam enni és nem volt jó a közérzetem.

Reptéri pillanat. Diszkréten kávét inni 2020-ban.

Minden jó, ha jó a vége. A gépem a kiírt induláshoz képes valami 20 perccel korábban elstartolt, mert mindenki becsekkolt időben és megkaptuk az engedélyt a felszállásra.
Este 9 előtt már landoltunk is Budapesten. A gépen elől ültem, mert cseréltem egy sráccal: a vészkijárathoz szólt a jegyem és ezen felkaptam a vízet…erre egy utas pont hallotta, amint a Ryanair alkalmazottjának panaszkodom, s boldogan váltott ülést velem a nagyobb ülőhely miatt. (Általában az ülőhely nem zavar, de aznap pont igen)
Mint kiderült baromi jól jártam ezzel a gép elejébe szóló székkel, hiszek elsők között tudtam lesétálni és az útlevél ellenőrzés felé haladni. A határon 10 perc alatt átjöttem a 2 tesztemmel.
(Korábbi cikkben teszt és beléptetés: ITT)

Anyuéknak azt javasoltam, hogy 10:30 előtt ne is akarjanak felérni, mert bekalkuláltam, hogy a beléptetés lassú folyamat lesz. Nem akartam, hogy apu több ezret fizessen a parkolásért és hosszan várakozzon egy helyben.
A korai landolásnak és szuper gyors ellenőrzésnek köszönhetően viszont, 9:20-ra már kint voltam a parkolóban. Hívtam aput, hogy kiértem, de én ráérek várni, jó az idő, ciripelnek a tücskök. Nekem nem probléma elüldögélni a parkoló szélén, a fűben egy jó órát. Teliholdat bámultam, s végre a nyugalom áradt szét bennem. A felgyülemlett stresszt elkezdtem elengedni. Megjött az étvágyam is.
A parkoló tök üresen állt. Nyári főszezon közepén, vasárnap este senki.
Szúnyogok betámadtak persze, igen, megérkeztem, hangulathoz illett. (Londonban nincs szúnyog)

Éjfél előtt már elhagytuk a Fehérvár táblát. Itthon vagyok! izgatottság érzése kapott el.
Apum kutyája is örömmel fogadott.
Indulhatott a 2 hét pihenés!

Folyt.köv.