Élet a karanténban

Élet a karanténban.

Nagyon szerencsés a helyzetem, ismétlem önmagam. Jó körülmények között vagyok és dolgozom is. A barátaimmal és barátommal ugyan nem találkozhatom, de a fizikai kontaktus nem szűnt meg az életemben. A gyerekek mindig kaphatóak egy ölelésre, ha éppen olyan kedvemben vagyok.
Az egyik táncos ismerősöm például egymagában él, s 4 hete semmilyen kapcsolatba nem került senkivel, s élőben sem folytatott beszélgetéseket más felnőttekkel. Persze az online térrel még így is jól jártunk, de azért hetekig tartó elszigeteltség nehéz annak, aki csapatban dolgozik, s nagy szociális életet él amúgy.
Az olasz ismerősöm is éppen tegnap osztotta meg Facen, hogy 40 napja semmi emberi kontaktus nincs az életében, s soha nem gondolta, hogy ez megtörténhet vele…még anno ő írta nekem, hogy a karanténtól nem kell félni, csak nehogy egyedül végezd be!
Nem véletlen mennek a neten cikkek a mentális egészségről. Aki „megszívta” vagy amúgy is gyengébb lelkületű, azzal most nagyon kicseszett a vírus.

Vannak rosszabb napjaim nekem is, de az agyam túlélés módba kapcsolt. A cél az, hogy megbetegedés nélkül megússzam, s ez körül forog minden. Ezért nem vagyok kiakadva, amiért barátommal sem találkozom. Az egészségem fontosabb, mint rizikónak kitenni magamat.
Ha minden jól halad matematikai elvárások alapján, akkor mi, itt Londonban júniusra túllehetünk a nehezén akár.

Az, hogy nincs nyitva ruházati bolt, pláza, pub és étterem, nem hat meg különösebben. Simán megvagyok ezen szolgáltatások és helyek nélkül is. A Westfield bevásárlóközpont, ha sosem nyitna ki újra, meg sem érezném. A Meki is bezárt, ez pedig a legjobb dolog, ami csak történhetett. Bárcsak soha többet ki sem nyitnának, mennyi ember egészsége jól járna!
Én, mint kis kapitalista fogyasztó, aztán nem sírok, hogy nem költhetem hülyébe a pénzem szombaton.
Ja, hogy fodrászat és körmös sincs. Mintha fizetnék ilyenekre. A hajvégeimet, ha muszáj, magam vágom. Hajam mindig magam festem.
Bőven elég számomra, hogy csak az élelmiszerbolt és drogéria van nyitva. És persze az Ebay…mert onnan rendelek szinte már mindent hajolajtól, elemig, leggingsig.
(Amúgy csaltam, mert 2 felsőt rendeltem március végén online, 12,5 fontért házhozszállítással.
Ha már itt tartunk, a cipőimet is online veszem, sőt legutolsó 3 télikabátomat is. Ha a raktár nyitva és jön a futár, én maximálisan megvagyok)

Az élelmiszer bevásárlás Londonban most: létszámkorlát van minden üzletben. A nagy Asda előtt 40 percet álltam sorban nagy Csütörtökön. A kisbolt előtt is, akár 10 perc becsúszhat. A WC papír újra kapható, viszont a tészta még mindig hiánycikk, rizs és konzerves rész is folyamat le van fosztva. Liszt pedig a totál elérhetetlen kategória mindenhol.

Beszéljünk egy kicsit az angolokkal kapcsolatos tapasztalatokról.
Bezártak a sulik, a szülők látták, hogy a gyerekek otthon lesznek és erre készülni kell. Az Amazont úgy lefosztották, hogy csak na. Az anyuka bármit akart venni nekünk is, sold out volt. Pl. írás gyakorló füzet, számok gyakorlása füzet, olvasókönyv stb. stb. A játékeladás is bepörgött.
Az Amazon Prime kiszállítás is a karantén első hetében több napos csúszással érkezett meg.
A Decathlonból szerettem volna egy pulóvert venni, már egy hete „a napi maximum rendelésmennyiséget túllépte a kapacitásunk” elutasítást kapom.
Barátomnak szerettem volna online, Cadbury csokit rendelni, hát 30.000-ik voltam a várakozási sorrendben egy héttel Húsvét előtt…Vicc azannyát. De más nagy édességboltok is full felvásárolva az interneten.
Aztán élelmiszerboltok kiszállítására lehetetlen időpontot kapni több hete.
Ismerősöm drága kozmetikai márkás cégnél dolgozik, azt írta több a megrendelés, mint valaha Karácsonykor.
Gondolkozom egy Nespresso kávékapszulás gépen…John Lewis oldalán, Húsvét vasárnap, 25 darabot adtak el egy óra alatt belőle. (Lassan kávégép hiány is lesz itt még). Ha kávézó nincs nyitva, rákaptak az emberek az otthoni kávéfőzésre.
Ha az angolok nem mehetnek sehova, hát felvásárolnak mindent online. A „fű alatt” pörög a piac.
A csomagszállító cégeket minimum annyira gyakran látom, mint Karácsonykor, itt a kertvárosban.

Folyt.köv.