2019 legjei és kedvencei

Egy csipet vidék blogon olvastam egy szuper évértékelő összegfoglalót a napokban. Nagyon megtetszett, s most átmásoltam tőle a témákat, hogy saját éltemre vetítetve megválaszoljam azokat.

Következzek most a 2019-es év legjei.

A legnagyobb változás – szingliből párkapcsolatba
A barátomat említem, aki Húsvét vasárnap elhívott randira. Majd azóta is kitart mellettem. Klassz párosítás vagyunk, s tényleg áldom benne, hogy mindenben partner. Szerette az ötleteimet, programokat, amiket az év folyamán kitaláltam. Ő is ilyen jövős-menős, mint én, s nyaralás alatt is egy szava sem volt, hogy napi min. 15 km-es gyalogtáv összejött.

Külsőleg nagyon az esete vagyok, arcra gyönyörűnek tart 0 smink nélkül is. Bejövök neki, s ezt tényleg őszintén mondja. Hercegnőként tisztel és közvetlen velem. Vele nincs olyan téma, amit ne hozhatnék szóba, pedig olykor kényes témákkal is elő tudok rukkolni, de ő nyitottan és érdeklődve hallgat.
A szervezetlenségével és a világhoz való közönyösségével viszont őrületbe tud kergetni. Neki akkor lesz szervezett és határidőnaplón vezetett élete egyszer, ha velem fog élni és én menedzselem az idejét majd. Persze a beleegyezésével. 😉
A stafétabotot amúgy könnyen átadja, hiszen akármit csináltunk 2019-ben, mindig mindent én intéztem és foglaltam. A teljes Lanzarote nyaralást is én foglaltam, neki csak annyi dolga akadt, hogy találkozzon velem az állomáson és onnantól minden ment az általam „lezsírozott” kerékvágásban.
Nem bánom ezt, mert nagyon szeretem a saját ellenőrzésem alatt tartani pl a repjegyet, szállást stb, mennyiért, mikor és hol dolgokat.
(Az egykori egyedüli utazások a lehető legjobb gyakorlatot adták ahhoz, hogy most kettőnket is lazán szervezzek bármit)

A legszebb helyek, ahol jártam

A londoni ismerősöm esküvője nyert. Balatonfüred mögött a dombon, a szőlősbirtok kellős közepén az esküvői szertartás és lakodalom. A kilátást, a nyugalmat és légkört nem lehet überelni.
A családváltásom, álláskeresés kellős közepén a lehető legjobbkor jött a Balaton melletti hétvégi pihenés. Az a szombati délután remek feltöltődésként szolgált. Úgy élveztem!

A legszebb távolabbi kirándulás
Lanzarote és Karácsony.

Karácsonykor a legjobb utazni, anno évekig tettem, s most ismét nagyon jól jött.
A mérlegnek két oldala van. Anyuékkal otthon is lehettem volna, örültek volna nekem. Akkor lett volna karácsonyfám, töltött káposzta és rántott hal. Ünnepi dalt énekeltünk volna és éjféli misére mentünk volna. Minőségi időt élvezhettem volna szüleimmel. Másik oldal pedig, a rendhagyó ünnep. Az óceán mellett, az öbölben tenger kincse levest ettem, miközben a naplementét figyeltem. Később este pedig, egy hotel legfelsőbb emeleti bárjában koktéloztam a partot bámulva. És szimpátiát éreztem a bárossal, hogy december 24-én este melóznia kell. Így telt Szenteste.

A legkedvesebb programjaim

Tavasszal Timi, blogkövetőm, Insta barátnőm rám írt, hogy lenne-e kedvem kiruccanni a tengerhez. Vele töltött nap a lehető legjobbkor jött még márciusban. Levonatoztam hozzá, felvett a vasútállomáson és egy csodálatos nappal ajándékozott meg. Körbevitt kocsival olyan településeken, ahova máshogy el sem juthattam volna. Köszönöm neki ismét.

Szüleimmel a kilátásos ebéd Szigliget mellett is emlékezetes marad. Úgy látszik, a szőlős birtok is vonz, nyugtat és kikapcsol.

Lindával az Instagram séták is szuper programok voltak

Legújabb hobbi

A futással szembeni tartásomat legyőzve, felépítettem magam 4,5 hónap alatt 15km-re

Kedvenc könyvem
2019-es évben alig olvastam. Nem dicséretre méltó helyzet.
Papp Diána: Bodza bisztró és Mézeshét motel könyvei olyanok, hogy álmomból felkeltve el tudnám mesélni a történet. Nyomott hagytak bennem, kedvenc olvasmányként ezt említem hát.
Mellékesen mesélem, hogy 2019-ben inkább a Wikipedián olvastam sokat mindenféle témában, ami szembe jött velem, youtuben hallgattam érdekes és értelmes tartalmakat, plusz elkezdtem podcasttal is ismerkedni. ’Az élet meg minden’ csatornáról pedig külön cikk lesz.

A legkedveltebb zenéim
Totál fogalmam sincs, mi történik a zeneiparban és milyen új dalok születtek.
Youtuben Queen számok többször mentek nálam, még a Bohemian Rhapsody film kihatott rám tavaly is. Illetve Abba számok, amit a Mama Mia 2 behatásának írok fel.
(Spotify meg hasonló, semmilyen havi feliratkozással nem rendelkezem)

A legjobb ajándékok, amiket idén kaptam
A barátaimmal a közös élmények.

A barátommal a minőségi idő és a tengerparton töltött 2 közös hétvége.

A kedvenc általam követett blogok és vlogok
Blogok: Egy csipet vidék, You are my cup of tea – Enikő, Mom with five, Parádi Gabriella, Habfürdő, Tisztakék, Bagoly mondja, Tündérkeresztanyád + a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők csoportban megosztott vegyes írások.
(Egy tucat blogger, akiket anno figyeltem, inaktívak lettek vagy nagyon ritkán osztanak meg.)
Szakmai oldalak: Minner, Kiszámoló
Instagramról páran: Lupui Iza, Bovier György, Veronika Blakcbird, Jocó bácsi világa, Euthumia, Linda Tas, Fejős Éva
Vlogok teljesség nélkül: Jonna Jinton, Hormonmentes, Pamkutya, WMN – Elviszlek magammal, Bödőcs, Casey Neistat, Tanulom magam, Partizán, Pikrea, Kristofs Kichen
Podcast: Az élet meg minden
Érdekességkép: semmilyen (mondvacsinált) sztárt és celebet nem követek sehol sem. Nem érzem úgy, hogy az életemhez hozzájárulnának bármiben is, időt pazarolni a posztjaikra meg nincs kedvem.

Köszönöm, hogy olvastátok a legjeimet és kedvenceimet!