Halloween összejövetel

A táncon összehaverkodtam egy angol sráccal, aki meghívott magához a Halloween összejövetelére. Mivel annyira nem ismerjük egymást, kicsit meglepett, hogy már másnap elküldte a lakása címét az este kapcsán. Megbízik bennem, az csak jó dolog lehet.
Nagyon készültem erre a Halloween dologra, mert felnőtt társaságban még sosem „ünnepeltem” ezt. Minimális költségvetéssel tervezve rendeltem az Ebayről 7 fontért egy felsőt, ami meglepően jó minőségű és az elkövetkező hosszú évekre meg is lett a ruhám október 31-re.

November 2-án még elugrottam egy kis bevásárlásra, legjobb leárazáson venni fejdíszt és édességet fél áron.
Felültem a metróra, katasztrofális szolgáltatást sikerült kifognom. A Piccadilly azon ága, ahova utazni akartam, egy szakaszon le volt zárva. ’Erős levélhullás’ címszó alatt. Így egy Uber fuvart még kénytelen voltam megtenni a végül.
Sikeresten megérkeztem a címre, fogadott a srác. Kicsit bemutatom őt. Testalkatát nézve enyhén mackós, leheletnyit alacsonyabb nálam, szemüveges. Az Oxford Egyetem fizika szakán végzett, majd Javascript fejlesztővé képezte magát. A BBC informatika részlegén osztályvezető. És alig pár évvel idősebb nálam…Tavaly vette a lakását London 3-as zónájában. Habár semmi közöm hozza, de még a lakása árát is elmondta.
„Csomagban” erre mondaná anyum, hogy egy ilyen pasival bizony megfognád a főnyereményt. Ellenben magáról a személyiségéről és életéről semmit sem tudok. Angol srácként meg, egy külön világ. Egy kézikönyv szükséges szerintem az angol pasikhoz. Egyébként meg az angol pasiknak több fajtája is van…sportfüggő és kocsmában ez alkalomból rendszeresen részegeskedőtől például mentsen az Ég.

Halloween összejövetel ritka lapos lett. Egy rakás IT-s arc jött össze és semmi érdekes téma nem vetődött fel. Már megfigyeltem, hogy az angolok hihetetlen mértékben vigyáznak arra, hogy olyan téma ne merüljön fel, ami megosztó lehet, ami ellentmondást szőhet. Velük nem lehet megvitatni kényes dolgokat. Über liberalista világban felnőtt emberek, akik inkább megünneplik minden vallás nagy napját, mintsem felálljanak, és azt mondják, hogy XY dologgal amúgy nem értenek egyet.
Ehhez képest én, a nagyszájú és véleményvezér elég poshadtúl éreztem magam.

Idővel lazább lett a hangulat, s véletlen megkérdezték tőlem, hogy a jogi státuszom milyen a Brexittel kapcsolatban. Én meg erre annyit válaszoltam, hogy a jogi státuszom a legkisebb csepp a tengerben, én jobban aggódnék a gazdasági/kereskedelmi esetleges negatív hatások miatt. És az angol Parlament jelen pillanatban egy vicc, Boris Johnson meg egy bohócnak becézett személy, aki az országot irányítja. Ha többet nem leszek meghívva, legalább tudom, miért.
Brexittel kapcsolatban meg még nagyszájúként sem merek már állást foglalni, mióta egy idős néni kioktatott a buszmegállóban várva, hogy miért jó kilépni. Plusz megjegyezte, hogy a lengyel termék nálam, azért van, mert nem fogadtam el Anglia ételkultúráját. Anyukája nénikéjét azt…az angol konyha. Kolbászkákon, meg burgeron éljem le az életem, kínai take-away és indiai curryvel megspékelve.

Vissza a Halloweenre. Jelen volt egy olyan angol csaj, aki kettőt nem mukkant. Milyen mókás az, hogy én az akcentusommal és mai napig nyelvtani hibáimmal együtt is többet pofáztam, mint ő echte anyanyelvűként.
Maga a helyzet, hogy össze voltam „zárva” igazi angolokkal egyke magyarként, s nem IT-s végzettséggel, meg sem lepett. Megszoktam, hogy mindig én vagyok a fekete bárány. Rendszeresen olyan összejövetelekre járok, ahol velem ellentétes emberekkel találkozom. Világlátásomra és szemléletemre nézve ez pozitív hatású.

A többiek 10 körül leléptek, én meg jó vendégként még boldogítottam az eszmefuttatásimmal az ismerősömet. Egy magyar ember amúgy sem megy haza egy esti partiról 10-kor.
Megjegyzem, hogy pluszban élveztem a lakását. Nagyon jó állapotú, felújított és világos otthonát, ahol nincsenek lakótársak és nyugalom uralkodott. Miért is siettem volna haza a lakásmegosztásomba, ahol 4-en élünk és valaki mindig matat még hajnali 1-kor is.
Utolsó metrót azért még érjük el módba raktam magam.
Zárásként, legyen már valami emlékezetes élményem alapon, megkértem, hogy zenelejátszón indítsa el a Bohemian Rhapsodyt. Majd legyen kedves és táncoljon velem.
Legbritted emlékem valaha, egy angol sráccal Queenre táncoltam.

A szám után búcsúztam. Pont elértem az utolsó metrót.

U.i.: A srácnak nem ment el a kedve tőlem, hétvégén együtt megyünk természetfotó kiállításra.
Folyt.köv.