Vasárnap: csocsózás

A Facebookon magyar eseményeket nézve láttam találatban, hogy magyaroknak csocsózás lesz. Bejelöltem, hogy érdekel, de gondoltam úgy sem érek oda. A szabadidőmben a programokat prioritások alapján szervezem, s nem hittem, hogy rá fogok érni.
Az élet mégis úgy hozta, hogy vasárnap délután itt álltam bármi nélkül. Ha így alakult, akkor megyek csocsózni és ismerkedni, társaságban leszek, valami történik velem alapon.

A helyszín Shoreditch városrész egyik pubja, ahova az Old Street állomásról gyalogoltam el. London olyan helye, ahova mai napig google map nélkül nem találnék meg semmit. Az Old Street állomás is a maga sok kijáratával kihívás tud lenni, a felette lévő körforgalomról nem is beszélve.
A pub meglett, google nagyon jól navigált.
Az eseménynél semmi konkrét infót nem adtak meg, mint tűt a szénakazalban, egy forgalmas pubban akkor nekiállhatok magyarokat keresni. Ha már eljöttem, bemegyek.
Mázlizra azonnal találtam egy magyar férfit, aki már mutatott is körbe. Ott állt 10 ismeretlen ember és próbáltam bemutatkozni, pár szót váltani, úgy-ahogy.
Az alkalom fő attrakciója a csocsózás volt, szóval nagyon hamar beálltam én is játékba.
Közben a pub még jobban telítődött, Chelsea – Liverpool mérközést közvetítettek a TV-ben éppen. Legjobb időpontra sikerült szervezni az összejövetel.

Az egyik magyar férfi különösen jó érzékkel tudok mindenkihez szólni és beszélgetést kezdeményezni. Távozáskor említette, hogy ő házilag itt Londonban frissen készít hurkákat, kolbászokat és lehet rendelni. Kontaktot cseréltünk. Volt benne üzleti véna, hogy bővítse vevőkörét. Amúgy őt találtam az egyik igazán közvetlen és barátságos személynek is a délután alatt.

Az összejövetel meglepetése számomra az a férfi lett, akivel 5 évvel ezelőtt egy kiránduláson találkoztam. A hosszú hétvégés túrán anno még kicsit flörtöltem is vele és remekül kijöttünk, nagyon megkedveltem. Akkor 2014 szeptemberében írtam is róla itt, a blogon.
És ő a fél évtizeddel ezelőtti írásom előhozta, hogy amiket említettem róla, megvalósította. Örültem neki!
Ha valakinek egy cikkemmel egy picit is adtam az életéhez, vagy jól esett neki az, ami mondtam róla, már megérte elkezdeni az oldalt egykoron.
Úgy gondolom, hogy az élet azért vezetett most hirtelen erre az csocsózásra, hogy vele találkozzam újra.

Az összélmény az eseményről azért kicsit vegyes. Pár embert túl hidegnek találtam és nem éreztem magam otthonosan és üdvözölve az elején. Nem úgy jöttem el, hogy na, ma hallottam valami érdekes élettörténetet, vagy kaptam inspirációt valamihez.
Ha a jövőben még lesz hasonló program és pont megint magamra maradok, be fogok csatlakozni újra.
A csocsózást szervezte Kikapcs – London. Nemrég alakult, a kint élő magyarokat összehozni igyekvő csoport.  
(Akit esetleg érdekel magyaroknak társkereső csoportot is működtetnek ők: ITT