Júniusi morzsák

Mostanában nem nagyon akad időm írni, mivel nagyjából minden szabadidőmet a barátommal töltöm. Róla meg nehéz írni, főleg úgy, hogy nem akarom „kiteregetni” a nyilvánosság elé. Történnek velem dolgok, de most inkább a hallgatagabb időszakomat élem. De azért akadtak olyan emlékek is, amik megérnek egy említést és kép formájában is megörökítettem őket. Most ezek következnek.

Nem tudom, mi szállt meg mostanában, de a hosszú nyári napok naplementéi iránt soha nem látott érdeklődést kezdtem el érezni.
Június 22-én siettem Greenwichbe, hogy a parkból kapjam el a pillanatot.
Nyugalmat és csendességet árasztott magából a természeti jelenség.

Egy hétre rá ismét a környéken jártam, s Cutty Sark – Temze partról figyelhettem meg, ahogy a nap egy gyönyörű sárga gömb formájában lebukott a horizont alá. Elképesztően szép volt.

Múlt szombaton Chelsea városrészben csatangoltam barátnőmmel. A Peggy Porschen nevű posh és cuki helynél fényképezkedtünk. Nem olyan drága, simán a megengedhető kategória. A kinti árlap szerint reggelire, brunchra és sütikre specializálódott hely.

Chelseaben betévedtünk a Vöröskereszt (Red Cross) jótékonysági üzletébe is. Gucci (Igen, az) blézer 125 fontért volt. Hogy valaki kivágott a ruhatárából egy ilyet. A többi ruhák is mind előkelőbb márkáktól származtak, s meg is voltak szépen árazva. Ám, ha tényleg valakinek ez a fontos, hogy milyen címke van a ruhájába varrba és tényleg eredeti terméket akar, ajánlom a boltot.

Ezt követően átsétáltunk az ikonikus Albert hídon. Kiesik a belvárosból, de érdemes felkeresni. A Bridget Jones filmben is van innen jelenet.

Battersea Power Station mellett ittunk egy kávét. Szívecskét kaptam.

A hónap elején meg sokat eset az eső. Gumicsizmában jöttem – mentem 2 napon át a gyerekekkel. Lovely british summer megízleltük szintén:

Egyéb.:
Cahoots nevű II. világháború korát idéző, metrósra formált bárt is kipróbáltam. A berendezés szépen lett kivitelezve, a koktélok picik és 15 fonttól kaphatóak felszolgálói díjjal együtt. Ám túl sötét van lent és jó zsúfolt. Hogy itt normális, Instagram kompatibilis képet készíteni esélytelen. Akinek ez a motivációja, ne is keresse fel.
Kisebb társaságnak muszáj foglalnia online, mert különben nagy valószínűséggel nem fognak bejutni.

És ha ajánlhatok egy pubot, akkor The Prince of Greenwich pubot mondanám.
Múzeum pub, vagyis mindenféle érdekes dolog van a polcokon, a gyűjteményben. A tulajdonos egy olasz család és maga a tulaj is mindig ott sürög a helyen, s mindenkit barátságosan fogad és kedvesen szolgál ki.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám!
Kellemes Július hónapot kívánok!