Ajánló: Jonna Jinton

Most egy youtube ajánlót hozok ismét, avagy kire is kattantam rá az elmúlt napokban.
Egyik londoni barátnőm osztott meg videót Facen, amit láttam, de elsiklottam felette. Aztán ahogy emberek kommenteltek hozzá, folyton felugrott a bejegyzése az üzenőfalon. Jó, megnézem, jelnek vettem.
Íme:


(Hogy miért magyarul van a leírás szövege, rejtély…semmilyen magyar utalást nem látok nála az interenten)

Az első reakcióm csupán annyi volt, hogy végre valaki, aki nem utazásaival meg menő „dolgaival” futott be az interneten.
Aztán hogy – hogy nem, az Instagram oldalán kötöttem ki Jonna Jintonnak.

Nagyon tetszett, hogy nála aztán semmi felvágás nincs. Nem megjátssza azt, amit közvetít, hanem valós személyével benne él.
Nem csak odautazott, hogy menő havas és északi fényes képeket készítsem, aztán lehet kedvelni. Ő tényleg évekkel ezelőtt elköltözött egy Isten háta mögötti kis faluba, aminek cirka 10 lakója van összesen.
Nagyon kevés az olyan személy a közösségi médiákban, akik tényleg 100% úgy is élnek, amit közvetítenek. Sőt nem csak úgy élnek, benne is élnek maximálisan abban a helyzetben. És még kevesebb idővel az olyan személy, aki népszerűség esetén nem kezd el mindenféle francot eladni, telerakni megosztásait szponzorált tartalmakkal és elüzletesedni.

Jonna Jinton 9 évvel ezelőtt otthagyta a svéd nagyvárosi életet, hogy felmenőinek otthonában, egy eldugott helyen kezdjen új életet. A természet inspirálta, s először svéd nyelvű blogot indított, ami díjnyertes és az egyik legnépszerűbb a hazájában.
Egy interjúban említette, hogy a blogból nincs pénze, az csak a szenvedélye. Az Instagram követőinek számával sem szakadt egy vagyon a nyakába. 5 évébe telt, mire így-úgy az online jelenlétéből tisztességesebb bevétele lett.
A Youtuben is csatornát indított és angol nyelvű videóiban osztja meg életét, valami elképesztő egyediséggel és élvezhetőséggel. Vannak énekes videót, amiben ősi svéd „éneket” ad elő ’Kulning’. Léleksimogató, nekem a lelkem feltöltötte az egyik ilyen megosztása.

Tetszett még a ‘hogyan találkoztam Johannal?’ (párjával – jövendőbeli férje) videója is. Boldoggá tett meghallgatni.

Azon kaptam magam, hogy mind az Instagram fiókja, mind a Youtube oldalának felkeresése jó érzésekkel tölt meg. Nekem sokkal inkább rá van szükségem, mint csili-vili, beállított kajás fotókra, utazásos képekre, divatra és sminkre. Hülyeséget közvetítő csatornákat kerültem, de most még a meglévőeket is gyorsan szelektáltam a fiókomban.

U.i:
A párja ezüst ékszereket készít az otthonukban. Hát, amit ott kézzel az erdőben csinálnak, nekem is kell. 🙂 – az egyik karkötő szerelem

 
(Természetesen sold out minden és rendelni nem lehet semmit egy ideig)

Ha a jövőben nyugalomra, csendre van szükségem, elbújok Jonna Youtube csatornáján és képei között.