Az instagramról

Instagramról írok most. Pont a mai nap találkoztam egy barátnőmmel, s említettem neki, hogy az alkalmazás „megőrjít”. Nem azért, mert irigykednék valakinek a tuti, jól prezentált életére, hanem inkább azért, mert folyik az üzenőfal, telibe sztorizik mindenki és lassan képtelenségnek érzem naprakésznek tartani magam. A héten az is előfordult, hogy csak azért sem léptem be annyit. Nem bírom követni a sok ember életében a sok minden történést.
Úgy érzem néha, hogy míg én csak melózom folyton, addig más folyton kávézókba járkál. Most mit posztoljak így? A gyerek babakocsiját, amiben tolom, vagy a játszótér mászókáját…
Nekem napokig nagyjából értelmes képem nincs, míg másnak napi szinten tucatnyi.
Néha nekiveselkedem a sztorikat végignézni, majd mire a végére érek, már látom is, hogy közben valaki bővítette azt, vagyis új kép…Nem kattintok újra, nincs rá hajlamom már.

Egy insta kompatibilis képem. Mikor van, ki fotóz. Ritka alkalom. (A hajam mondjuk jó hülyén áll, de nem lehet minden tökéletes) Íme:

Az Instagramon csupán azért vagyok jelen, mert van a blog. Sokkal kényelmesebb nekem az Instagram linket betűznöm egy bejegyzéshez, mint a wordpress tárhelyre valamit feltölteni, aztán majd fizetni, ha elhasználtam az ingyenes mennyiséget.
A blog mellett meg van a blogger közösségem, akiket szeretek és tényleg érdekel, hogy mi történik velük.
Ha ez a fenti kettő dolog nem lenne az életemben, semmi értelmét nem látnám az Instagram jelenlétnek. Nem tartanám érdekesnek a saját életemet csak úgy posztolgatni kedvelések reményében ide is.

Az Instagram világról is érdemes beszélgetni. Van olyan távoli ismerősöm, akit kénytelen voltam kikövetni például, mert zavart. Ha zavar az a felvágás, amit tol, akkor viszlát. Van egy szegről végről ismerős hölgy Londonban, aki nagyon jól beházasodott egy angol családba. Nem mondom, hogy érdekből, mert a férje baromi szimpatikus képek alapján.
Egy jó középosztálybeli angol életmódot fel vett, amit nyilván nem a saját pénzén a tol. A polgárpukkasztás, a fancy gyerekképek, hogy mindig valami baromi jó helyen randiznak, járnak elkezdett zavarni. Örülök, hogy boldogok, örülök, hogy van mit tejbe aprítani, hogy álomszép a gyerekszoba, vagy csodálatos lett az esküvőjük stb, de nem kérek belőle.
Ugyanakkor meg, ha leülnék ezzel a csajjal beszélgetni face to face egyszer, biztos kiderülne, hogy nem fenékig tejföl az élet még így sem, s nekik is akadnak problémáik.
(Nem szívesen követek amúgy sem olyan személyeket, akik más pénzén élnek jól és mindezzel még fel is vágnak az Instán.)

Az Instagram képek…óriási versenyt érzek. A közel 3 éves Samsung S6 telefonom lassan már labdába sem rúghat a mások által feltöltött képek mellett. Meg a szerkesztés, alig szerkesztek valamit. Egy filtert tolok, meg szín telítettséget max és jól van az úgy. Vannak olyan képek a telómon, amiket csak azért sem töltöttem felé még, mert nem ütik meg a tuti, jól komponált és precízen beállított minőséget. Baaaaa, hogy mikre nem kell már gondolni.
Túlzás néha, ami látok, de az Instagram javára kell írnom, hogy mióta próbálok aktív lenni, a saját fényképezésem sokat javult. Ahhoz képest, hogy 3 éve még miket tudtam összekattintgatni…ma már „profi” vagyok. Egy régi képemet visszanézve, már tudom mondani magamnak, hogy hé, az épület egy része lemaradt, nem figyeltél jól a háttérre, a szatyor a kezedben gáz…stb.
Az alkalmazás tudtomon kívül jobb fotóssá tett. Ami azért elég komoly.

Most jöjjön pár megosztás olyan oldalakról, akiket bírok, akik követése egyenesen feldobja a napomat.
Bovier György. A képaláírások mindent visznek.

Kim – Joy. Angol sütimester műsorból ismertem meg. Édes kis finomságok.

Magyar maugli. Állatok, cukik. (Dani is helyes)

Habfürdő blog, Réka. Léleksimogató képek.

Egy csipet vidék. Kutyák, nyulak, természet és Dunapart
https://www.instagram.com/p/Bw7CpLbgSBS

Külön királylány, 40 felett is van élet. A képleírást itt érdemes olvasni.

Kellemes Insta böngészést kívánok!