Személyes tapasztalatom: Fun cup (intimkehely)

Április elején végre megrendeltem én is a periódus kelyhemet vagy intimkelyhet (avagy cup-ot).
A mostani cikkben a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. Ahogy ismerősöknek erről a termékről meséltem, bizony jöttek kérdések. Sok nőt foglalkoztat a termék, akár meg is vennék, ám még is bizonytalanok. Szóljon most nekik a következő írásom.
(Ha nem érdekel a téma, akkor meg most hagyd abba az olvasását)

Legelőször a kehelyről az 160gramm blog oldalán találkoztam. Gondoltam, hogy jó cucc, de úgy voltam vele, jó nekem még a tampon is. Aztán egy évvel később elmentem egy utazási előadásra, amit a világot biciklivel bejáró magyar pár tartott. Az előadás végén megkérdeztem a hölgyet, hogyan oldotta meg mindenhol a periódusát. Kehellyel – válaszolta.
Azóta a fejemben a motoszkált, hogy nekem is kéne egy. A döntés meghozásában végül a Hormonmentes youtube csatorna adta meg a végső lökést. Janka (a csatorna tulajdonosa) ódákat zengett ezekről a termékekről.

A piacon mindenféle van a kínálatban, melyiket is válasszam…ezt volt a nehéz.
A méhszáj magassága mondta meg a választ erre. Ha magasan van a méhszáj gyakorlatilag bármelyik fajta jó. Mivel én még nem szültem, fiatal vagyok és feltételezhetően erősek a hüvelyizmaim, így a kisebb méret is jónak tűnt.

A méhszájamat meg szépen letapogattam zuhanyzás közben, két héten keresztül minden este, hogy meggyőződjek róla, nekem mennyire van fent.

Na, de melyik cup mellett raktam le a voksomat végül?
A Fun cup nyert a formaújító és rendkívül egyedülálló megjelenésével. (Imádom a színeket, még a kehelyben sem mindegy nálam). Nagyon szuper vélemények olvastam Instagram kommentekben róla, pont Janka oldalánál.
Az Amazonról rendeltem az explore csomagot, amiben egy kisebb és egy nagyobb méretű volt benne. (10 évre elég lesz)
Vasárnap rendeltem, hétfőn megérkezett. Annyira vártam. Valami elképesztő igényes és nagyon diszkrét csomagolásban volt benne a 2 kehely.
Kibontottam, kivettem őket és üdvöztem őket „Sziasztok. A jövőben titeket foglak használni és nagy reményeim vannak veletek. Boldog menstruációs napokat együtt” – mint egy szertartás úgy fogadtam őket.

Alig vártam, hogy használhassam őket. Ennyire még sosem vártam izgatottam a periódusomat. Az első napon tiszta örömlázban égben, még életben nem voltam feldobta így, hogy megjött.
Kehely bevetése pont az éjszakára történt, ami azért elég lutri. Ha elrontottam volna a felhelyezést, moshattam volna az ágyneműt. De minden sikeres volt és elkezdtem az első nagy napomat a pink kehellyel.
Bent volt 11,5 órát, ami alatt semmit sem éreztem. Az utolsó fél órában meg futni mentem. Mindent kibírt, jó 12 órát pont a legerősebb napon és simán működött.
Az első periódus alatt mindössze egyszer nem sikerült jól felhelyezni. (A leírási útmutatóban az javasolják, hogy adjunk magunknak 2 vérzést, míg profik leszünk benne)

A kehely felhelyezése először marha viccesen sikerült. Hanyatt fekve, széttárt lábakkal. Röhejesen hangzik, de meg kellett tanulni. Második naptól már állva és kicsit guggolt pózban simán feltoltam. (aki nagy tamponos volt, nem lesz gond felrakni!)
A punch hajtogatás jött be nekem a legjobban (Használati útmutató mindent leír)
Életem legjobb menstruációs tapasztalatát éltem át. Kicsit átkoztam, hogy 18 évvel ezelőtt még nem volt ilyen termék és hülye betétekkel kellett szenvedni, meg átázást tapasztalni.
Így visszanézve…és már kelyhet használva belegondolva: ki az aki, még egyáltalán betét használ? Tampont is nyugodtan el lehet felejteni. Ezek már elavult termékek.

Mit adott a kehely?
12 órán át totál elfelejthettem, hogy éppen menstruálok. Nem kellett belegondolni, hogy tampont kéne cserélni…hatalmas megnyugvás.

Elmentem randizni 4-5 órát, miközben az utolsó gondolatom pont a vérzésem lett volna, mert nem kellett foglalkoznom vele.
Úgy végigtoltam egy munkanapot 3 gyerek mellett, hogy eszembe sem jutott, jaj cserélnem kéne tampont. (Gyerekeseknek ez hatalmas ajándék külön, több gyerek mellett tampont, betétet rejtegetni, „lebukni” és azt mondani, hogy anyapelus a betétre – ful gáz. Ez a kehely olyan kis cuki, eskü annyit is lehet rá mondani, hogy anya játéka és téma letudva.)
A sort folytatni lehetne megannyi apró kellemes élménnyel, amit ez a termék adott 2 ciklus alatt.

Ha jól van behelyezve, maximálisan véd. Attól sem kell félni, hogy „elveszne” bent. Én spéci nem tudom annyira feltolni, így a vége pont a hüvelybemenetnél van. Kivenni nem gáz, ujjal a vákumos zárat „feloldom”, majd kehely alját fogva kihúzom. Tádám, siker!
Zuhany alatt is könnyen lehet kivenni, kimosni és visszarakni.

A Fun Cup mellett maximálisan leraktam a voksomat. Merem ajánlani szívből.

U.i.: További felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok!