Tibi bá bulija Londonban

Tegnap elmentem egyedül Tibi bácsi londoni retró bulijába. Már megint mire vetemedtem… 🙂 Egy belső késztetést éreztem, hogy próbáljam ki. Egyetlen ismerősömről sem tudtam, hogy érdekelte volna, magyar buliknak meg úgy általában nincs jó visszhangja Londonban.
7 évvel ezelőtt kipróbáltam a Fanta bulit, ami borzalmasra sikerült annak ellenére is, hogy nagyon be voltam rúgva. Felelőtlenül leittam magam, csoda, hogy nem hagytam el semmim. Nem vagyok rá büszke, de megbocsátom magamnak azt a kis kicsapongást. Azóta meg mindig ésszel vagyok.
A Ricsaj bulikban még nem csalódtam, de ott is csak kétszer jártam összesen.

Meg volt hát hirdetve Tibi bá eseménye. Ciki, nem ciki? Gáz ilyen eseményre járni?
Valószínűleg az én ismerőseim szerint gáz…de mit foglalkozom vele, ha érdekel valami, megyek.

Este 11 előtt elindultam itthonról, majd Camden Town-ál feljöttem a metróból. Én sosem jártam még ilyen későn Camden-ben. Nem maradtam le sok mindenről…a járdán bulira igyekvő fiatalokat láttam csupán.

A pubot megtaláltam, a bejáratot elrontottam. Személyzet útbaigazított. Számítottam rá, hogy az alagsorban leszünk, mint Viszkis estjén is.
Fél 12 után éppen a söröm kértem ki. Tibi bácsi már nyomta a színpadon. De kevesen voltunk!
A tánctér eléggé foghíjasan telítődött. Nem bántam, talán éjfél után még jönnek.
Többen lettünk, de nem elegem. Ha 3x-4x többen eljöttek volna, akkor sem lett volna heringparti. Ezek szerint a londoni magyaroknak nem sok igényük van Tibi bácsira a zenei műsorával együtt. Pedig az öreg jól nyomta. Szépen konferálta fel egymás után valami kis sztorival a számokat, jól építette a hangulatot.
Rövid időn belül ellazultam, s átengedtem magam a zenének. Úgy táncoltam, ahogy éppen jól esett, fesztelenül és otthonosan. Felpörgetett az este.
A parti úgy 1 körül indult be igazán, de akkor is csak a lenti táncos rész telt meg nagyjából.

Tegnap kimondottam jól esett lelkemnek a magyar buli. Mert mi a magyarság érzése külföldön, ha nem az, hogy egy Republic számra jót tombolunk együtt. Vagy együtt énekeljük a Neotonból a Holnap Hajnalig dalt? Ez a mi összetartó erőnk, a közös gyökerünk. Le lehet nézni, de a partin nagyon magyarnak éreztem magam, pont az előbbiek miatt.
Az éjszaka folyamán több könnyes magyar szemet láttam. Egy – egy retró dal, emlékeket hozott elő többekből, belőlem is. Emlékszem, hogy 4. osztályban melyik számra táncolva szerepeltünk az iskolai Ki-mit tudon…emlékszem, hogy az x számra x éve Siófokon roptam stb. Ezek mind Magyarországhoz, a múltamhoz kötnek.

Egyedül mentem, remekül éreztem magam. Két sör is pont elég volt, piálás nélkül is lehetett élvezni.
Piros pontot adok a pubnak, amiért vízkancsó be volt készítve nekünk, mert baromi sokat tudok inni.
Egyetlen dolog hangolt le csupán…az esemény 3-ig volt meghirdetve, de Tibi bá 2-re befejezte. Utána csak úgy magától ment tovább a lejátszó.
Hajnali 2:15-kor a Boldog születésnap szám után el is jöttem. Tibi bá 72 éves lesz február 11-én.
Én is szeretnék 72 évesen DJ-skedni (vagy bármi produkciót csinálni) majd.

Zárásként az egyik legemlékezetesebb Három kívánság részletet osztom meg:

Tibi bá bulija Londonban” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva