Könyvajánló – Sydney Scott: Szélhámos szerelem

Decemberben egy estés akció keretein belül megvettem a Szélhámos szerelem című könyvet.
Az akcióról Fejős Éva Facebook csoportban értesültem.
A mű szerzője Sydney Scott, akinek valódi személyét titok fedi. Fejős Éva egyszer külön kiemelte, hogy az álnévvel rendelkező hölgy családja sem tudja, hogy ezt a történetet ő írta és, hogy publikálni is fogják. Ez kis a titokzatosság még inkább dob a könyvön, szóval nem zavart.

szelhamos_szerelem

kép forrása itt: erawan.hu

A Szélhámos szerelem úgy lett beharagozva, hogy 18+ éves, romantikus beállítottságú, jó humorú, nevetni szerető olvasóknak ajánlott.
Szerintem ez kicsit túl lett lőve, nincsen benne jóval több romantika, mint más könyvekben. Nem kell tőle félni, vagy megijedni ebből kifolyóan.

A borítóról is muszáj vagyok beszélni. A kép sokkal komolyabb és vadabb, ha fogalmazhatok így, mint azt a történetben tapasztaltam. Én egy színesebb és illusztrált fotót sokkal inkább el tudnék képzelni a fekete-fehér helyére. Az a motor sem biztos, hogy jól betalált. Ugyan van benne egy motoros, romantikusabb rész, de nem az a vezérvonal. Az én lelki szemeim előtt a pár egy teniszpályán bújik össze és a férfi kezében ott az ütő.
A fentieket, mint olvasó mondom, könyvkiadáshoz nuku tapasztalattal.

A fülszöveg:
„A huszonhárom éves Bora a sminkes munkáján keresztül kerül be egy nagyszabású show-ba, amelyben a világranglista előkelő helyén álló teniszező barátnőjét kell alakítania. Mivel könnyűnek látszik kamubarátnőként eltöltenie néhány hetet, és az így keresett pénzből ki tudná fizetni a szépségszalonjára felvett hitelt, belevág. Csakhogy a teniszező Arielnek is megvan az elképzelése a kapcsolatról, nem is beszélve Bora szüleiről, ex tévébemondó-táncdalénekes páros nagyszüleiről és a barátairól. Bajba sodorja a lányt egy régi fotó, egy exbarát, és egy nyúlcsalád, amely váratlanul a tulajdonába kerül.”

A mű az elejétől kezdve kicsit a Nagy Ő televíziós műsorra emlékeztetett, megspékelve egy kis Big Brother vonallal. Megvan az egykori TV-műsor? Hogy én miért emlékszem ennyire élesen arra a programra? – nem is tudom.
A cselekmény nagyon életszerű, annyira jól megvan írva, hogy simán elhiszem, hogy valós. Borát pillanatok alatt meg lehet szeretni, jó a karaktere. Arielt is bírom, sikeres férfi teniszező létére igazán remek arc. Ha az ő személye a való életben is létezne, követném Instán.

A sztoriról több szót nem árulok el, csak annyit említenék, hogy könnyen olvasható és beszippant.
Én karácsonyi hazautazásom előtt kezdtem el. Majd a repülőn fejeztem be. A végén egy kicsi űr támadt bennem, mert nincs igazán lezárva a történet. Pontosan olyan helyzet állt elő, mint a szappanoperás tévé műsoroknál anno. A legizgalmasabbnak tűnő résznél következik, a hamarosan folytatjuk…bevágás.

Ha jól tudom egy sorozat első regénye a Szélhámos szerelem, tavasszal jön a második kötet.
(Biztos vagyok benne, hogy már a második rész is meg volt írva, mielőtt az első nyomdába került.)

Marketing szempontjából zseniális húzás az olvasót otthagyni egy izgalmas fordulat előtt. Aki megszerette Borát, tutira megveszi a folytatást. Igen, én is várom az újabb kiadást.

Olvasási élmény: 10/10