Pub szerda volt újra

Ismét elmentem a Pub szerdára.
Második alkalom lévén már voltak ismerős arcok. Nándi a szervező továbbra is jó arc. Az ő kezdeményezése nyomán kapott új életet ez a magyar pubozós hagyomány.

Az este alatt másokkal beszélgettem, mint múltkor.
Volt egy srác, akitől megkérdeztem, hogy pénzügyön dolgozik-e. Hát úgy nézek én ki? – reagálta.

Egyszerű pólót és farmert viselt. Hja, persze, te IT-s vagy – folytattam. Na, ez fáj… – zárta.
Mark Z és Steve Jobs sem az öltönyeikről váltak híressé, tényleg nem lenézés miatt mondtam az IT-t.
Hamar kiderült, hogy ő házas. Én meg 2 pint sör hatása alatt nagyon lelkes ettől.
Mondom végre valaki, aki 36 évesen már házas. Ennek már örülni kell a mai világban. Nem is házasságnak kell örülni első körben, hanem annak, hogy vannak még olyan pasik, akik ismerkednek csajokkal. Hogy rá mernek írni csajokra, hogy el mernek egy randira hívni valakit. Az meg tényleg csak a bonusz, hogy képesek már 36 éves korukra elköteleződni. Meg, hogy megkérik egy lány kezét…csodaszámba megy.  Nem ezt látom magam körül Londonban, hogy a pasik nagyon kaparnának, hogy párjuk legyen és megházasodjanak. Kivéve egy jó barátomat, aki Tinder guru volt és komoly kapcsolatot is talált onnan.
Végre volt egy 36 éves pasi, akit faggatni tudtam a párkapcsolatról, a feleségével való megismerkedésről, eljegyzésről és esküvőről is. Annyira jót tett a lelkemnek ez.

Becsatlakozott beszélgetésünkbe egy másik úr, aki szintén házas volt. (Egyre jobb a statisztika 🙂 )
Nem szemétkedés miatt, de pub szerdán mondjuk voltunk 25-en és mindenki 30 + körül mozog, de gyűrű az nuku. Táncon sem jobb a helyzet, kajak 40-es arcok pár nélkül.
Az úr felesége fodrászként dolgozik Londonban. Egy kis kulissza titokra is fényt derült végre, miért olyan mocsok drága a fodrászat a városban. Ha vállalkozó fodrászként elszerződik valaki egy szalonba, akkor a szolgáltatás díjának 30%-a a szalon tulajdonosát illeti meg. Vegyünk egy hajvágást, rövid hajra, pl 30 font, amiből 10 font csak arra megy, hogy az adott üzletben dolgozhat az ember. 20 fontból jön az anyagbeszerzés, egyéne adózás stb. A fodrászat meg nem olyan szakma, hogy fix hétfő – péntek 9-től 5-ig meló. Hanem vannak hullámzó időszakok és üresjáratok is egy-egy hétben. Plusz vállalkozóként a szabadságpénzt, betegségpénzt magadnak kell előre kitermelni, mert nem jár.
Megéri háznál mutyizni zsebbe szalon helyett, mert olcsóbb, de még több is marad kézben. (Ugyanitt fodrászt keresek egy vágásra London 2-es zónán belül magamnak, jelige: házhoz megyek 😀 )

Ismét szép és szociális feltöltődésben gazdag pub szerdát éltem meg, ahol őszintén kérdezhettem és beszélgettünk egymással.

A hagyomány folytatódik: minden hónap utolsó szerdáján összejövetel. Következő alkalom: január 30.