Könyvajánló – Velencei Rita: Kávé és krémes

Anyukámtól Karácsonyra kaptam egy könyvet, melynek címe: Kávé és krémes.
Nem direkt nekem vette a művet, hanem egy közönségtalálkozón járt még nyáron és ott találkozott az írónővel, s így szerezte be a dedikált regényt.
Tökéletes meglepetés lett, mivel szigorúan megkértem minden családtagom, hogy felejtsük el a muszájból ajándék vásárlást az Ünnepekre.

Nem hiszek a véletlenekben, nem véletlen, hogy ez a könyv betalált. Elkezdtem olvasni.
A történet elejét nem nekem címezték. A főszereplő, Annamária egy szakítást követően nem bírja elengedni volt pasiját. Bármit csinál, mindig megemlékezik az exéről, Tiborról. Mert vele így volt, mert vele itt járt, mert Tibor így és így kedveskedett neki. Nekem a regény első harmada egy kín volt ezek miatt.
Úgy voltam egy pont után, hogy pokolba a Tiborral és ne picsogj már annyit Annamari!
Ajándékkönyv, hát haladtam tovább az olvasásában.

A történet második harmadára egészen megszeretettem Annamarit, jókat kuncogtam a munkahelyi kis történetein is. Az olvasás élvezhetőbb lett és már vártam, milyen események következnek még.

A fellélegzés ott következett be, mikor főhősünk bevallja, hogy az a Tibi, akiért sír, tulajdonképpen nem is volt akkora jó parti. Végre, megszülte! Hát gondolatban megtapsoltam.
A fordulóponttól számítva, mint a ringlispil úgy begyorsulnak az események. A mű itt válik igazán dinamikussá, itt tudtam a legjobban azonosulni Annamarival. Drukkoltam neki, átéreztem az érzéseit. Szimpátiát váltott ki bennem és elgondolkoztatott. És olykor megnevettetett.

A befejezés nagyon gyönyörűen sikerült. A szervezetem boldogsághormont termelt és jó kedélyállapotba kerültem tőle.
Mióta meg letettem a könyvet, azóta hiányoznak a szereplők. Én várom a folytatást, ami 2019-ben fog megjelenni.

Egyéb hatások a könyvből.
Annamari folyton krémest eszik. Szerintetek? Meg vagyok veszve egy jó krémesért Londonban.
Annamarinak nincs diplomája, ám mégis határozottan jól boldogul az életben. Megnyugtató volt, mert spéci én is ebben a cipőben járok.

Velencei Rita az írónő, nagyon felkészült volt több témában. Említem az olasz szavakat, az angol kulturális ismereteket, amik feltűnnek a történetben. Látszik, hogy iszonyat precizitás áll a könyv mögött.

A regény: összélménye: 10/10