Táncos tapasztalatok

Múlt héten kicsit elegen volt Londonból az albérlet miatt. Az elmúlt pár hónapban már arról is elkezdetem aktívan barátoknak beszélni, hogy hova kéne továbbállni. Ami nagyon itt tart jelenleg az angol állampolgárság megszerzése, még muszáj, hogy ketyegjenek az adózott évek. Ám amint állampolgárrá válok a jövőben, én dobbantanék simán. Magamban már lezongoráztam párszor ezt, több ország van még álomlistán, ahol élnék, mielőtt idős leszek.

A sok érzelemhullám közepette elmentem ismét táncórára, ahogy minden héten teszem. A táncórán megnyugodtam. Annyi jófej, kedves és barátságos ember él Londonban, mindig ráébredek ott. Jó megélni, hogy hiába vagyok torkig a várossal egy pillanatban, mégis van helyem itt. Táncóra mellett is mindig azt tapasztaltam, hogy befogadtak. Soha, semmilyen atrocitás nem ért nem brit/angol származásomat illetően. Semmilyen hátrányos megkülönböztetést sem tapasztaltam a saját élemre vetítve. London nagyon multikulti és elfogadó, üdvözlő város a társadalmi közeget nézve.

Vissza a táncórára. Legnagyobb ajándék az idei évemben, hogy jött a véletlen folytán, s hallgattam egy meghívásra. A tánctól mindig féltem, salsában és társastáncokban már „megbuktam” a múltban. A Cerocal meg pozitív voltam és már az első órán nagyobb sikerélményen volt, mint valaha bármilyen más mozgásban.
Az elmúlt 9 hónapban aktívan jártam az órákra, közösségi – hétvégi rendezvényekre. Bekapcsolódtam egy meglévő „családba”.
Az idővel megtanultam jó pár nevet. Névmemóriám az sosem volt kiemelkedő, de most fejlesztem. Vannak olyan személyek, akiket azonnal megjegyeztem, aztán vannak olyanok, akiknél 3x kérdeztem meg, mire megmaradt nevük. A neveket úgy jegyzem meg legkönnyebben, ha társítom. Van egy ír srác, akit bírok, bár az ír akcentustól mentsen az ég, felét nem értem, mikor beszél. A neve Stuart. Nem bírt megmaradni memóriában. Míg eszembe jutott, hogy van egy mesefilm: Stuart little kisegér. Összepárosítottam gondolatban a srácot az egérrel és azóta tudom a nevét. Nevetséges, de az egér beugrik, ha meglátom, így a neve is.
Egy idősebb úrt Bryan-nek hívnak. Esélytelen volt, nem akart rögzülni. Beugrott, hogy Bryan Tracy nevét már ismerem, így összekapcsoltam az úrat vele, s könnyen emlékszem így már.

A táncon vannak kedvenceim, akiket jó látni hétről hétre.
Egy pocakos és kancsal úr, akiről az első táncunk alatt nem tudtam eldönteni, hogy merre néz. A kisugárzása és jelenléte nagyon pozitív és megérzésem súgja, hogy jó ember. Ő már öleléssel és puszival szokott búcsúzni tőlem az esték után. Valszeg kölcsönös a szimpátia.
Egy sráccal is valamennyire összehaverkodtam. Hatalmas szemei vannak és szép nagy ajka. A táncon szabad a másik szemébe nézni. Meg szoktam bámulni, ha valakinek kifejezetten szépek a szemei. Múltkor úgy búcsúzott, hogy másik táncra jár mostanában. A héten meg elkérte a számom és meghívott a másik táncórára. Így találtam magam csütörtökön este, London Bridge mellett egy táncstúdióban.

A hónapok alatt magamban elkezdtem becézni egyeseket. Egy úr a szöcske nevet kapta tőlem. Egy jóindulatú megnevezés. Olyan kecsesen és könnyedén ugorva lép, hogy a szöcske jutott erről eszembe.
Egy másik úr bakkecske lett. Élvezi a táncot, relatív még új a csapatban, s össze – vissza ugrál, gőze sincs. Ő mondta nekem, hogy milyen szépen fejlődök… LOL. Vele mindig elképzelem, hogy egy falusi magyar lakodalomban vagyok, ahol szól a cigánymulatós és ugrálnak rá az emberek.

Álmaim között szerepel, hogy pár minőségi kapcsolatot is kiépítsek az órákról. De ez még messze van, pár szót mindig váltok valakivel, vagy ha úgy jön ki, elbeszélgetünk egy picit jobban, de itt megállt a dolog. Én szívesen találkoznék pár személlyel a táncon kívül is. Nem várhatom, hogy a sült galamb a számba repüljön, ez rajtam is múlik. Igyekszem tapogatózni majd, legyen ez egy cél 2019-re.

A táncról az esetek 90%-ban úgy jövök el: Hmm, de jó estém volt ismét! Szerettem, remek volt látni xy-t, mosolyogni, energiával feltöltődni és mozogni. Várom, hogy jövő hét legyen, és újra jöhessek.

Hivatalos bemutatkozó videó, Ceroc. A tanárom a kommentátor.