Mozizás: Bohemian Rhapsody

A hétvégén megosztottam a képet: én is láttam a Bohemian Rhapsody filmet a moziban.

Bevezetésképpen elmesélem, hogy szerettem meg a Queen együttest. Már egészen pici koromtól ismertem pár számukat, ki nem? De tudatosan csak 2005-ben kaptam rá az együttesre. Németországban töltöttem cserediákként egy hetet és az egyik osztálytársam Queen CD-ket vásárolt Regensburg városában. A buszos utazás közben, hazafelé Magyarországra, a hordozható CD lejátszóján (az nagyon menő volt anno) hallgattam vele a zenéket. És megállapítottam, hogy baromi jó zenéi vannak a Queen-nek.
A CD-ket kölcsönkértem és tesóm lemásolta nekem. Utána otthon én is bömböltettem a lejátszómból.

2018. november. 4: Az 02 aránál volt egy megbeszélt találkám azzal a kínai beütési sráccal, aki egy hónapja szólított le. 4-kor kellett volna találkoznunk, s késett (nem 5-15 percet, többet). Én meg annyira bepöccentem, hogy a 4:20-as mozit Lady Gagával lekéssük így…hogy megírtam neki, én nem várok többet. Lady Gagás film különben sem érdekelt nagyon. Szépen bementem a moziba és jegyet vettem a Bohemian Rhapsody-re 5-re, majd beültem egyedül megnézni.
Utálom a későket, főleg akik akkor írják, hogy késnek, mikor már késésben vannak.

Egy spéci 270°-os nagykijelzőn nézhettem meg a filmet. Bent ültem középen a nézőtéren és kétoldalt még benyúlott a képernyő, komoly összhatást keltve.

A filmről tudni kell, hogy kosztümös. Mindent az adott kornak megfelelően keltettek életre. Elképesztően jó munkát végeztek, annyira élethű minden és a karakterek is egy az egyben, az egykori karakterek kiköpött másai. Sminkesek és maszkosok remekül kimaszkírozták a színészeket. A külső megjelenésre 12/10.
Freddie-t Rami Malek játssza. Remélem pár díjat sikerül majd besöpörnie. Olyan valóságosan eljátszotta, hogy tisztára úgy tűnt, Freddie még mai napig köztünk él.

A film nem dokumentum jellegű, ezért ne várja senki tőle, hogy na, majd most nagyon megismeri Freddie-t. A kronológiai sorrendekben is van némi csúsztatás. A mozi célja sokkal inkább az, hogy életre keltse a legendát és picit jobban megismerjük a nagy számok (Big hits) születési körülmények.

A végén én is meghatódtam, pedig nem vagyok az a síros fajta.

Szívből ajánlom, hogy a következő Youtube megosztást nézze meg mindenki, mielőbb a moziba indulna. (Majd moziból kifelé haladva világos lesz, miért is pontosan)

U.i.: Alig várom, hogy a filmből részletek, jelenetek kerüljenek fel a Youtube-ra. Addig meg lehet, hogy még egyszer jegyet veszek rá.