Vegas: Hotelok

Vegas, hotelok, a következő írásom, ami Határátkelőn is megjelent. 

Egy alapszabály Vegashoz: Minden út a kaszinóba vezet. És tényleg. A hotel szíve a kaszinó, bárhova akarunk eljutni, át kell menni rajta. Rögtön a check – in pult mellett már indul is, szóval amint megérkezik az ember, megkapta a szobakulcsot, már játszhat is. Hátha véletlen sikerül elverni már 1. órában pár dollárt.
Ha a hotelben el akar jutni az ember a medencéhez, hát sétáljon át bikiniben és törölközőben a kaszinón (több helyen tapasztaltam). Megint ott az esély, hogy véletlen, nem–e elcsábul valaki és hopp, pár dollár megint ugrott.
Másik, ki akarja valaki próbálni az x hotel büféjét. Nincs menekvés, az tuti, hogy a kaszinón át lehet oda is eljutni. Mikor a Wynn-be is megérkeztünk, mondtam ismerősömnek, be kaszinóba, tuti arra kell menni. Hát nem igazam lett….
Kaszinó undort kaptam. 😀 Fúj, már megint…nem akarok ott átvágni. Pedig kénytelen voltam minden „átkozott” hotelben, minden egyes nap.

Hotelok elhelyezkedése. Ezek egybe vannak nőve, kivéve, ha egy út választja el őket.
Személyes példa. A Bally’s hotelunk egyesen átvezetett a Paris hotelbe belül. Egy kicsit elnézelődik, bámul az ember, s már lehet, hogy egy tök más hotel belsejébe jutott át véletlen.
A Venetian és a Palazzo hotel mint ikrek, úgy egymásba vannak gabalyodva, az egyikből fogalmam sem volt, hogy kerültünk át a másikba. Persze kaszinók mindenhol útba estek közben.
Aztán pl a Hollywood Planet is úgy van megépítve, hogy bekeveredjen az óvatlan látogató a 1mile shopping utcába. Kaszinó és shopping, nehogy már kimaradjon valamelyik!

A Strip mentén több helyen gyalogos felüljáró van a 2×6 (+kanyarodó) út forgalmát gyorsítva (minél kevesebb zebra legyen elv). Micsoda zseniális ötlet, hogy a felüljáró egyenest a hotelba vezet be. Csak át akartunk menni a Bally’s-ból a Ceaser hotelbe és naná, hogy a Bellagio-t érintenünk kellett ehhez a kis mutatványhoz. Megint az a koncepció, hátha megállok vásárolni, kaszinózni, hja és Starbucks is pont ott volt a bejáratnál.
Egyik nap Mirage hotellel szemben reggeliztünk. Hát mondom, én nem fogok a Venetian hotelba bemenni a hülye gyalogos feljáró miatt, majd visszasétálni a másik oldalon. “Parasztba”, 2×6 sávos úton szépen osonjunk csak át!

Minden egyes hotel egy labirintus. Ha bekeveredtünk valahol, hát az tuti, hogy egy tök másik kijáraton, az épület másik oldalán értünk ki. A Fehérvár – Alba pláza egy dedós kis építmény a vegasi hotelokhoz képest. Itt Vegasban úgy meg van csürve – csavarva az egész hotel, hogy még térképet nézve is örültünk, ha második nekifutásra megtaláltunk valamit. Legrosszabbnak a MGM Grand hotelt mondom, az egy botrány. Hogyan hagyjunk el egy gyereket játékhoz tökéletes, könnyen fog menni ott.
MGM Grand-ba 15 percet sétáltunk, majd további 20 percre telt, míg a hotel belsejében megtaláltuk az CSI experience termet. Több időbe került a hotelban a fix helyet megtalálni, mint magába a hotelba eljutni.
Bennem olyan is volt olykor, hogy kész, feladom. Inkább menjünk ki, s leszarom, ha nem nézem meg azt, amiért bejöttem….Vagy a legvégén, már úgy vártam az egyik kijáratot – hol az EXIT tábla?, mint a megváltót szokták. Csak jussunk ki végre! Kész, vége, elegem volt.
Bakker, ez Vegas.

Személyes listám legjobb hotelok (csak felkerestem őket, nem szállóvendég voltam)
Venetian hotel
Velence érzés lekörözhetetlen. Sóhajok híd a bejáratnál. Mindent visz.
Gondolázni meg a hotel 1. emeletén, nem vicc, valóság. Gyönyörűen kivitelezett mérnöki csoda.
Szent Márk tér – azt látni kell élőben. Álomszép.
Brutál élmény.

Bellagio
Szökőkút az egyik leghíresebb ingyenes látnivaló egész Vegasban.
Belül nagyon – nagyon igényes, színvonalas.
Conservatory (üvegház) meg szemet kápráztató. Virágcsodák költeménye, igényes design.
A világ legnagyobb csokoládé szökőkútja is a hotelben található – Guinness record elismerést kapott

Wynn
A Wynn meseszerű, körhinta virágokkal díszítve a főbejáratnál. 5*-os igényesség mindenhol.
A büféje meg nem csak ízélményt, hanem durva vizuális élményt is kínált. Legszebb büfé a városban szerintem.

Különdíjas hotelok
– Cosmopolitan: ritka igényes és magukra adó vendégek. Az egyetlen hotel, ahol tényleg nagyon színvonalas embereket láttam. Érződött, hogy itt aztán mindenkinek van pénze. Flörtölni és pasizni, ide kell jönni – ez volt az első gondolatom. 😀 

– Luxor: érdekes piramisos forma. Viszont, ha valaki spirituális, szerintem ennek volt legrosszabb kisugárzása.
– New York: new york-i panoráma…mit is mondjak. Azért kár volt a Szabadság – szoborra egy bugyuta Pepsi mezt húzni…van az a pénzt, ugye. Tuti, hogy a Pepsi fizetett érte, nem keveset.

Zárógondolat
A hotelek egyre inkább centralizálódnak. Több hotelnek 1-1 tulajdonos cégcsoportja van, vagyis Vegast 1-1 megacég „uralja”. Pl. Ceasers és MGM Resort.