Vegas szállásunk: Bally’s hotel

Bemutatom a helyet, ahol a megszálltunk: Bally’s. Egy semmi extra, mondhatni a Vegas viszonyokhoz képest „csöves” hotel a Stripen.
Miért is választottam ezt? Úgy volt, hogy egyedül utazom, s egy főre max 700 fontban kalkuláltam a szállásomra. A Bally’s a foglalás idején 695 fontba került, majd a gyengülő fontnak köszönhetően check – out idején 734-ben állt meg.
Miután ismerős csatlakozott, én már nem akartam változtatni, mivel a 10%-ot már levonták, amit bebuktam volna törléskor. Ingyen pénzt meg nem adunk csak úgy.
A hotel elhelyezkedése meg 5*-os, mondhatni az egyetlen ütőkártyája az egésznek. A Bellagio hotel szemben van vele, Mirage egy rövid sétára, meg úgy tényleg bent van a Strip szívében a hely.
A hotel egyik szárnyából, Jubilee toronyból meg tökéletest kilátást kaphatunk a déli vagy északi Stripre.
Mi, a szobánk függönyét elhúzva az Eiffel – toronyt pillantottuk meg, plusz ráláttunk a Bellagio szökőkútjának a felére is. Erre nem volt panaszom.

ballys hotel picture

forrás: google képek

 

Ami nem tetszett, hogy megérkezésünkkor egy kissé koszos szoba fogadott minket. A szőnyegen mindenféle nagy szöszöket találtam, az éjjeli lámpa és asztal meg poros volt. Jó magyarok lévén nem vagyunk reklamálósak, de angolként biztos felhívtam volna a housekeeping számát, hogy jöjjenek már ide egy porszívóval minimum.

A booking.com végösszege nálunk tartalmazta a resort fee-t és minden adót is. Erre nagyon figyelni kell, mert a kis „szemét” hotelok simán megtehetik, hogy extra költségek nélkül ajánlanak ki árat, s majd csak megérkezéskor esik pofára az ember. Ez a resort fee igazából egy szép lehúzás, burkolt szöveggel, s összege 35 dollár + áfa körül mozog/nap/szoba (hotelonként picit változó).
A beetető olcsó ár, nagyon csalóka tud lenni. Én amerikai foglalásoknál, mindig nagyon megnézem, hogy a booking.com végösszege mindent tartalmazzon, s ez fel is legyen tüntetve, hogy tudjak reklamálni, ha még sem úgy számolják helyben.

A csomagunk tartalmazta a reggelit és wifit a hotel egész területén. Túl szép is lenne, ha így működött volna.
Vegasban az a reggeli, hogy kreditet kap az ember, amit a hotel bizonyos vendéglátóhelyein tud csak felhasználni. Nálunk 18 dollár/nap/szoba volt a kredit. Két kávézóban tudtuk használni.

Mire elég a Bally’s-ban 18 dollár? “Semmire”. Nem hülyék, durván felárazták a helyeiket, s igazából lehúztak azzal, hogy felhasználtuk a 18 dollárt. Mondom, 2 tojásos bagel és 2 jegeskávé = 34 dollár kb 27 font összesen (kb 9500 ft). Szerintem drága…egy ilyen semmilyen ócska kávézóhoz, ami Meki szintű bagelt adott. A 18 dollár kreditet levonták, így 16 dollárt kellett ráfizetni „csak”.(annyit sem ért)

A másik kávézóban 2 szendvics és 2 juice meg 38 dollárra rúgott (20 dollárt kellett ráfizetnünk, itt a kreditre). Álljon meg menet! 30 font (10.000 ft) 2 szendvicsre, meg juicera. Pofátlanság! Pret a Manger Londonban ehhez képest egy tök olcsó hely.
Ez a Bally’s egy lehúzós hely volt.
3. nap után azt mondtam, hogy egy fillért nem vagyok hajlandó itt elkölteni náluk. Utána a 18 dollárt arra használtam fel, hogy vettem pár gyümölcsöt (1,75 dollár+ áfa/ banán áron) a kávézóban + egy – egy muffint. Az pont kijött a kreditre.

Realista álmaimban azt hittem, hogy a reggeli az olyan, hogy szépen ki van pakolva több finomság, amiből lehet csemegézni minden vendégnek fixen. Álmodj királylány…ez nem Európa.

Na és wifi. Ha valamivel fel akarnak idegesíteni, akkor szórakozzanak a wifivel
A wifi a Bally’s-ban azt jelenette, hogy 2 db elektronikus eszköz/ hét volt a csomagban. A szobaszámmal és nevemmel tudtunk bejelentkezni rá, amit regisztrált a rendszer. 2 elektronikai eszköz felett 15 dollár + áfa/nap/ eszköz. Elmehetnek valahova.
Én és az ismerősöm a két telefonnal el is lőttük azonnal az ingyen wifi csomagot. Az iPad és laptop meg extra pénzt lett volna. Hogy nem szégyellik magukat, hogy ez az ingyenes wifi náluk.
Booking.com visszaigazolásban büszke arra a hotel, hogy épület egész területén van wifi. Nagy dolog! Már minden bokorban van 2 ingyen wifi a világban, erre itt Vegasban ez a Bally’s itt szívat 2 devices/ hét korlátozással.
(Csak megjegyzem, hogy a Stripen minden normális hotelben találtam ’visitor’ wifit, vagyis bárhol jártam fel-alá, tudtam csatlakozni a netre sima látogatóként. A Bally’s-ban meg csak regisztrált felhasználói opció volt)

Zárásként még egy aprócska megjegyzés. A hotel medence a képen jobban nézett ki, mint a valóságban. Alap, hogy kikozmetikázzák kicsit. Ezt sejtettem, hogy egy 3*-os helyen nem számíthatok nagy dologra, így nem éreztem magam becsapva.

Szálláshelynél még opciós volt a Strathosphere hotel is, de az annyira kint van, hogy onnan én biztos nem sétáltam volna be, buszozni meg nem akartam naponta.

Végleges értékelés:
– elhelyezkedés: 5/5 (kilátás: 5/5)

– általános színvonal: 3/5
– reggeli opció: 2/5
– medence: 3/5
– wifi ajánlat: 3/5

Kipróbáltuk ezt a Bally’s-t is.

Európai hotelok korrektebbek és a reggeli az reggelit jelent. Wifi meg azt, hogy annyi eszközzel csatlakozom, amennyivel csak akarok.