Ússz az Olimpikonok nyomában – London Aquatic Centre

Tavaly nyáron kaptam rá arra, hogy olykor kijárjak úszni Stratfordba, a London Aquatic Centrébe. Ebben az uszodában rendezték a 2012-es Olimpia úszás és szinkronugrás versenyeit. Az itteni medencében nyert Gyurta Dániál 200 m mellen, Cseh Laci pedig a bronzérmet hozta el 200 m vegyesben. Így minden látogatásom során eszembe jutnak ők és úgy érzem magam, hogy az Olimpikonok nyomában úszom.

Az épület eléggé új tehát és csak 2014-ben nyitották meg a Londoniak számára. Ami meg számomra vonzó benne, hogy 50 m-es a nagymedence és 2-3 m mély. Úszóedzésekhez tökéletes.

Legtöbbször a Jubilee metróval utazom ki és a Westfield bevásárlóközponton át gyorsan a parkba érek.

A jegyemet mindig online veszem, mert elvileg nézik a foglalásokat és van létszámkorlát (de ezt a valóságban soha nem tapasztaltam).
Weboldal: ITT Kiválasztom a napot és az időpontot. Pl aug 5, vasárnap este 19 óra. Az időpontot lazán kezelik, de mindig inkább előbb mentem be, késve soha. Az este 7-es időpontra már kb 18:15-kor be lehet menni, de 19:30-kor már inkább nem próbálkoznék.
A medencék közül az értelemszerűen a ’competition pool’ – versenymendence szabad időpontjait
nézem.
Az online foglalás egyéb előnye, hogy csak akkor enged vásárolni, ha tényleg nyitva van az adott medence. Nyáron és hétvégéken gyakran van verseny, s a rendszer tudja, így soha sem utaztam ki potyára még.

Tipp: az öltözőszekrény 1 fontos érmével zárható

Még mielőtt meg azt gondolnánk, hogy kész vagyon ide járni, hát nem az. Tagságival nem rendelkező személyeknek (non – member adult) 5,2 font / alkalom. Olcsóbb, mint a helyi kicsi és lepukkant uszodám konkrétan.

Egyéb medencék: gyakorló medence (családi úszásokhoz), mélymedence (szinkronugrás rendezvényekhez) minden infó: ITT

Az uszoda az Erzsébet királynő Olimpiai (Queen Elizabeth Olympic Park) parkban található, úszás előtt lehet vízibiciklizni a csatornán, vagy éppen napozni és kint ülni a fűben, s élvezni a jó időt. Van játszótér is gyerekeknek.
Esős időben meg ott a Westfield nézelődésre, mozizásra (esetleg kaszinózni)

Ha a jövőben kilátogattok ide, akkor jó úszást és kellemes parkozást kívánok!

Reklámok