London Pride 2018

London Pride, a londoni eseményév egy színes programja. És, hogy miért mentem ki rá? Ahogy a főnökömnek meséltem, azért mert egy vidám és mosolygós felvonulás. Az meg, hogy ki mit csinál, nem zavar.

Mindig is toleráns és elfogadó voltam. Katolikus családból jövök, de soha nem neveltek a melegek ellen. Az egyetlen komment, amit egyszer egy családtagom mondott: Ha két férfi együtt él az egészségtelen. Ennyi.
Tegyük hozzá azt is, hogy én már 2007-ben is találkoztam otthon mindenféle arcokkal. A Cave Clubba jártunk bulizni, ahol Ricsike és Zsoltika is megfordult pl. Ők Fehérvár transzi arcai voltak akkoriban. Engem már 11 évvel ezelőtt sem zavart, hogy Zsoltika a női WC-be ment be, hogy megigazítsa a sminkjét.

2011-ben meg kiköltöztem Londonban, ahol senkit sem érdekel/zavar, ha két férfi sétál kézen fogva a belvárosban. Szóval, semmi problémám nincs semmilyen emberrel vonzódását illetően. Hagyjuk már…a mostani lakótársam is egy transzi férfi mellesleg (róla majd egy másik cikkben).

Én az elmúlt években mindig kilátogattam a London Pride-ra. Kilátogattam, mert nem féltem kimenni. Ez a Pride tök okés és elfogadott felvonulás. Ellentüntetőkkel meg soha sem találkoztam még.

A Pride úgy kezdődött az elmúlt 2 évben, hogy London muszlim főpolgármestere ment legelöl a nagy szivárvány zászlóval együtt.

Utánuk pedig megindult a menet. Soha nem szoktam kivárni, míg mindenki elvonul előttem az Oxford Circusnél. Egyszerűen fel szoktam sétálni a Regent’s park irányába, ahol a várakozó kamionokat mindig elcsíphetem.
A Pride-n megjelenni egy jó marketingforgás. Hasznosabb ide ölni a pénzt szerintem, mint egy TV reklámra. A cégek a pozitív imázsukat is erősíthetik, plusz további üzletek is eredményezhet számukra a felvonulás. A Barclays Bank, Metro Bank, Facebook, Starbucks, Skittles (cukor), London önkormányzata teljes mellszélességgel a rendezvény mögött van évről – évre.

Hja és azt meg mellékesen említem, hogy filmreklámozásra is tökéletes a Pride. Az Universal Stúdió egy Mamma Mia! kamiont szponzorált szombaton. „Véletlen” most jön ki a második film, zseniálisan meglépték a promotálását.  

Később a Sohoban vegyültem a színes forgataggal. Ma különösen nem okozott problémát, ha valaki pasi létére magassarkúban ment fel – alá. Amúgy helyettem is nyugodtam viselhetik a magassarkúkat, mert én egyáltalán nem bírom hordani őket.
A Sohoban kötelezően minden nagyobb márka (Costa, Levi Strauss stb.) kicsit szivárványosra váltott, kirakatot is ennek megfelelően rendezték meg. Valljuk be, hogy a Pride azért üzlet nekik is, meg „trendi”.

A belvárosban több kisebb színpad is volt, az egyik pl a családi színpad és környéke. Mert Londonban heteró családok is kilátogatnak a gyerekkel ide. Kitérőként elmeséltem, hogy tavasszal a 4 éves kérdezte tőle: „Ha két nő összeházasodik és gyerekük lesz, akkor a gyereküknek két anyukája lesz?”. Erre annyit válaszoltam csak: igen, lehetséges. Este mikor az anyukának elmondtam, hogy mit kérdezett a lánya, csak legyintett. „Ja, igen, van a baráti körömben egy leszbikus pár, múltkor találkoztunk is velük, biztos ezért jutott ez a lányom eszébe.” Szóval egy gyerek előbb – utóbb úgy is találkozik melegekkel, ahogy nő (Londonban biztosan)

A Trafalgar téren a színpadhoz be sem fértem. Becslések szerint idén rekordszámot döntött a Pride-ra kilátogató emberek száma. Meg a biztonság is nagyon fontos volt, így motoztak mindenkit, aki a térre akart bemenni. Így inkább kihagytam a heringpartit.

A Sohoban még délután selfieztem szolgálatban lévő rendőrökkel. Nagyon jó arcok voltak ők is. Én szeretem a londoni rendőröket amúgy is, teljesen más a mentalitásuk, mint az otthoni zsaruknak.

Zárásként megemlítem, hogy a Pride nem csak a melegekről szól, hanem az esélyegyenlőségről is. Felvonulnak tolószékesek és Dawn – szindrómások is, a színpadokon meg jelelős tolmács „fordította” a beszédeket, énekszövegeket a süketeknek. És egy így nagyon korrekt volt szerintem.

Szóval, kint voltam, jól éreztem magam, sokat mosolyogtam. Jövőre is szeretnék jönni

Megjegyzés: gusztustalan és vállalhatatlan felvonulók száma = 0 db volt. A kilátogató nézők között akadt egy – két meredek arc, de ők nézők soraiban vegyültek ugye.

London Pride 2018” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lezárva