Tate Modern – Lates este

Április utolsó pénteki napján a Tate Modernben jártam. Facebookon láttam, hogy minden hónap utolsó péntekjén felnőtteknek szóló késő esti programokat szerveznek, s este 10-ig nyitva tartanak.
Ez a Lates esemény tökéletes alkalom arra, hogy londoni fiatalokkal vegyüljön az ember, megélje azt, hogy Londoner. Társaságban sokkal jobb, de egyedül sem éreztem magam rosszul.

Este 7-re a Tate Modern megtelt élettel, s csak úgy hömpölygött a tömeg fel és le a lépcsőkön. A liftre „órákat” kellett várni. Nagyon szeretem a városban, hogy így megmozgatja az emberek egy-egy kulturális lehetőség.

A legnagyobb meglepetést a 10. emeleten lévő kilátó okozta. Még sosem voltam fent itt és nem is tudtam mire számítsak. Valami csodálatos a kilátás! Körbe lehet sétálni 360°-ban. Ingyenesen látogatható és nagyon megéri felkeresni.
London ott terült el a lábaim előtt. Még a Canary Wharf üzleti negyede is gyönyörűen kirajzolódott a háttérben. A Shard meg esti fényeiben pompázott. A túloldalon a Szent Pál katedrális tündökölt és mellette a City of London épületei is szépen megfigyelhetőek voltak.

Ez London! – 7 év távlatából is csodálatba ejt.
Az időjárás kicsit ködös és esős volt éppen, egyedül ezek a körülmények rontottak kicsit a panorámán.

A Lates esemény alatt sok-sok ingyenes kis program van a kreatívkodástól kezdve, a filmvetítésen át minden. A neten érdemes előre kinézni valami szimpatikus dolgot a kínálatból és tudatosan felkeresni azt. Így, hogy csak beestem felkészületlenül random, inkább külső szemlélőként voltam jelen.

A földszinten diszkót rendeztek, ahol jó sokan összezsúfolódtak. Az emberek öltözködését érdemes volt megfigyelni, Londonban annyi színes arc van. Még mindig meg tudnak lepni egyesek, ahogy bevállalják a ruháikat. Másik oldalról meg örülök, hogy itt pont úgy vagy jó, ahogy vagy. Nincs tömegdivat, nem kell valamit követni, s nem ciki kitűnni vagy extrém külsővel rendelkezni.

Köszönöm szépen a Tate Modernek az estét.
Psszt, súgok. Egy randi helyszínnek is kiváló a Lates a kilátással egybekötve.

Hazafelé átballagtam a Millennium hídon. Éppen filmjelenetet forgattak mellette. Mesterségesen, gépekkel esőt spricceltek és párásították a helyszínt. Volt vagy 5 fok, nem irigyeltem a színészeket, akik csurom vizesen alig felöltözve játszották a jelenetet többször ismételve.

Reklámok