Hosszú hétvége I.

A május az év legszebb hónapja, minden évben 2 plusz szabadnapunk van. És az a plusz egy nap, mennyire le tudja rövidíteni aztán a munkahetet.

Május utolsó hétfője pihinap volt. Hosszú hétvégét élvezhettünk. Szerettem volna tartalmasan kihasználni az időmet. A programok pedig jöttek szépen.
– Magyar meet up csoportban kiírta egy srác, hogy bowlingozni valaki szombaton? Naná, hogy akarok bowlingozni. Of course, érdekel.
Szombaton délután a Surrey Quays felé haladtam. Könnyen megtaláltam a Hollywood Bowling helyet. A szervező srác időben ott várt minket. Egy ismerősöm is jött velem, ami az utolsó pillanatban üzent rám, hogy talizzunk. Hát talizzunk, csatlakozz hozzánk!
Ki bowlingozott már, jött a kérdés? Ohh, hát én igen. Fehérvár milyen menő hely, van bowling pályánk, s évente egyszer biztos odatévedtem. Így tudtam mire számíthatok, s emlékeim szerint annyira béna sem voltam hozzá.
Egy játékra fizettünk be 7-en, ami azt jelentette, hogy mindenki 10x került sorra és 2x guríthatott egy köröm belül. Tiszta sor.
Elindult a játék, ki gurított 0? Hát, jó páran. Ciki nem ciki, nekem is becsúszott egy 0 találatos kör, mert a golyó a szélen szépen kigurult.

A helyen feltűnt, hogy kb. mi vagyunk az egyetlen fehér emberek, mindenki más fekete volt. (ezek tények). Ott Surrey Quays mellett jó kis szociális lakások vannak, pár magas toronyház is. Régebben egy ismerős lakott a környéken, így gyakran megfordultam arra. A helyi iskola előtt mindig viccelődve megjegyeztük: Na, ide is mindenki járhat már, csak fehér és angol nem. Van benne vagy igazság, ez Londonnak nem az angolok által lakott kertvárosi része. Így alakult.
Nyílván nem történt abból kifolyólag semmi, hogy mi voltunk a fehér emberek összesen. Mindenki szépen játszani jött és ennyi.

View this post on Instagram

Bowling 🎳 on #meetup #weekend #sport #socialize #dayout

A post shared by (H)anna (@eletemmorzsai_blog) on

A Facebook oldalamra felvetettem a kérdést, hogy vajon otthon is nyitottak vagyunk-e ismeretlenekkel találkozni, ugyanúgy, mint ahogy itt kint tesszük. Erre kaptam egy kommentet, hogy otthon nincs arra szükség, hogy ismeretlenekkel szervezzünk programokat, mert ott a családunk, bejáratott baráti körünk. Ez így nem igaz.
Én otthon is olykor annyira egyedül éreztem magam, s állandó problémám volt Fehérváron is, a nincs kivel…ezt-azt csinálnom. Gyakran előfordult így, hogy egyedül mentem ide-oda. Én baromira örültem volna, ha Fehérváron már 2011 előtt is lettek volna ilyen fussunk össze programok idegenekkel.
Biztos vagyok benne, hogy ilyen random találkozókra, programokra otthon is lenne igény. Annyi ember van egyedül…nem kell ahhoz elhagyni az országhatárt sem.
Egyébként Budapest helyszínnel meet upon láttam, hogy rendeznek például idegennyelv gyakorlós találkozókat, szerintem helyiként érdemes lenne őket csekkolni: ITT

Remekül éreztem magam a magyarokkal a bowlingon. Remélem idén még más hasonló programom is találkozhatom velük.

Szombat este a Szent István Házba utaztam.
Ugyanis meghívást kaptam egy kulturális előadásra a programszervező úrtól.
A Kamrák – Bata Éva és Furák Péter estjét néztem végig élőben
.

Hu, mit is mondjak az előadásról. Ott voltam, hallottam, de nem értettem. Úgy éreztem magam, mint középiskolás koromban, mikor verset kellett elemezni. Sajnos én sose érettem, hogy a költők azokkal a kacifántos gondolataikkal mit akartak nekem mondani. Emészthetetlen volt sok vers a tini fejemnek. Most újra tininek éreztem magam, mert nem állt össze a kép. A műsor első része száraz volt, a második már humorral volt fűszerezve és lehetett kacagni. És ennyi. Hogy ez számomra, milyen tanulságot szolgált, mit akart pontosan mondani, homályban maradt (marad örökre)
Bata Éva színésznő viszont jól játszott, nagyon jó színésznő, ahhoz nem fér kétség.

Úgy jöttem ki az épületből, hogy na, most kéne egy füves cigi, meg a mező, amin elmeditálhatnék a hallottakon, hátha akkor megvilágosodnék.

Londonban este 11-kor leszakadt az ég. Ritka élmény volt a buszon ülni a szakadó esőben, miközben mindenfelől villámok cikáztak az égen.
Folyt.köv.

Reklámok