Királyi esküvős nap

Harry herceg és Meghan esküvőjét május 19-re tűzték ki. A boltokban már 2 hete is lehetett kapni szuveníreket, ahogy meg közeledett a dátum, több üzlet és pub is ki lett dekorálva.
A nagy napra vendéglátóhelyek külön menüvel álltak elő, s hirdették, hogy náluk nagy kijelzőn lehet majd követni élőben az eseményeket. Olyan ajánlatot is láttam a neten, ahol igazi posh bulira invitálták az embereket, ahova szépen be is kellett öltözni.

Csodálatos idő köszöntött ránk szombaton. Ismerősökkel futottam össze, s felkerestük Greenwichet, ahol óriás kivetítőn lehetett az eseményt követni. A füvön, a kivetítő előtt egy gombostűt nem lehetett volna eldobni, annyira megtelt. Több ezren nézték pléden ülve, saját pikniket élvezve az esküvőt. Igazi nemzeti ünnepnap kerekedett ki ebből az eseményből. Jó volt látni a sok angolt együtt.  Az esküvő kihozta belőlük az angolságtudatot, az összetartás érzését.

Az utolsó héten a nyomtatott sajtó Londonban már semmi másról nem szólt, mint Harryről és Meghanról. Főcímen hozták le, hogy Meghan anyukájáért taxi ment a Los Anglesben található otthonához, hogy elvigye a reptérre. Aztán Meghan apja jelen lesz-e, vagy nem? Másik nap jött a nagy kérdés, de ki kíséri Meghant az oltárhoz. Pénteken főcím: Charles herceg fogja kísérni Meghant.
Az egyik ismerősöm mesélte, hogy már „eretvágós” hangulatba került ettől a bulvár pukkasztástól, ami napi szinten folyt.
Egyéb spekulációt mentek még, hogy kinek a ruháját fogja viselni majd Ms Markle és mennyibe is fog pontosan kerülni…(mert ez tényleg annyira fontos?)
Ismerősöm szerint a ruha árából visszavehettek volna, s inkább a megtakarított pénzt visszaadhatták volna az embereknek. Például egy ingyen piknikkel a Hyde parkban. Meg tényleg abba gondoljunk bele, hogy 10 ezer fontokkal hány gyereket lehetne étkeztetni elmaradt országokban. (Pont nem érdekelt most ez senkit, nyilván)

Ismerősöm szerint az esküvő egy villogás, egy megcsinált vakítás. Van is ebben valóság. Az én életem sem jobb, sem rosszabb nem lett ettől, nem befolyásol, igazából úgy értéket sem adott hozzá.
Az esküvő kereskedelmi szempontból viszont jó „buli”. Amit az emberek levedeltek pubokban az alkalomból kifolyólag, szép kis summa. A partikról és exkluzív menüt kínáló éttermekről ne is beszéljünk. A felkapott környékek vendéglátós személyzetei tuti kidolgozták a belüket is.
A tulajdonosok meg örülhetnek, gyönyörű napot zártak, biztosra veszem
Aztán délután láttam, hogy Greenwichben az M&S bolt is le volt fosztva „mint a háborús zóna”, üresek voltak a polcok. A piknikre igyekvő emberek felvásároltak mindent délután 3-ra. Az esküvős díszdobozos keksz is mind elkelt.

Az ismerőseimmel beültünk egy pubba Greenwichben. A mai nap a muszáj itala a Pimm’s.
Pimm’s-et akarok inni, már délelőtt elhatároztam. Egy pohár koktél 6,5 font. Kettő is lecsúszott.
Majd később ismerősöm lakásán mi kevertük be az italt. Hogy én mennyire szeretem a Pimm’s koktélt…és milyen ritkán iszom. Ez volt az első kedvencem Angliában, még anno au pairként a család elvitt egy kerti partira és ott kóstoltam először.

Végezetül a személyes véleményen.
Én örülök neki, hogy egy amerikai, elvált és félvér csajt vett el Harry. Hálisten a királyi protokoll sokat lazult az elmúlt évtizedek alatt, s már nem nemesi származású emberek is beházasodhatnak a családba. Diana idején, a 80-as években ez még elképzelhetetlennek tűnt.

Az amerikai – angol vegyes házasság külön szimpatikus, megmutatják a világnak, hogy a párválasztás lehet kontinenseket átívelő is. (Londonban sok vegyes házassággal találkoztam már a munkámban, de ez most nagy nyilvánosságot kap.)
Plusz valakinek a bőrszíne ne legyen már hátráltató tényező soha a jövőben. Az esküvőn is nagyon bírtam, hogy fekete pap beszélt, fekete srác játszott hangszeren.
Az angol királyi család imázsát tovább erősítette a mai esküvő, sőt Amerikából szerintem soha nem kaptak még ennyi figyelmet, mint most.

Köszönöm ismerőseimnek, hogy összefutottunk. Jól éreztem magam társaságukban.

U.i.: Habár én Monarchia párti vagyok, most megosztok egy videót. Más vélemény. Angolosok előnyben.

Reklámok

Királyi esküvős nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    Jajj nekem az járt a fejemben, hogy az első “royal wedding” élményem akkor ért, amikor Adrian Mole naplóját olvastam, mely leírja a nagy eseményt, amikor Diana & Charles egybekelt. A könyvön keresztül is érezhető volt, milyen fontos esemény volt az esküvő Angliában. Erről az eseményről az első képek tulajdonképpen a fejemben születtek, később láttam csak a valódi felvételeket. Nem vonzanak különösebben szenzációk, de ezt az esküvőt nagyon szívesen néztem volna én is Greenwich-ben, nem utolsó sorban azért is, mert nagyon szeretem azt a környéket.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s