Tavaszi közösségi programok

Az elmúlt hónapok társasági eseményeiről írnék most. Mert hát a londoni élet egy túróst sem érne a közösségi élmények nélkül. Főleg hétvégén volt időm másokkal összefutni.

Kis kitérőként akkor elmesélem, hogy alakult át az életritmusom mióta kint élek. Otthon Magyarországon a hétvégék nem jelentettek semmi különösebbet, vasárnap mindig mentem templomba, meg a Forma-1-et néztük, már mikor volt. Általában vasárnap ebédkor jól bekajáltunk, aztán kaja komában feküdtünk a délután nagy részében. Este meg megnéztem a Napló adását, s hétfőn mentem dolgozni.
Na, ezzel szemben Londonban az elmúlt években a hétvége az, mikor aztán tényleg albérleten kívül vagyok. Ha nagyon durván összejön valami program, akkor én szombat reggel 10-kor megindulok, s este 11-ig vissza sem érek. Az meg alap, hogy hétvégén hajnali 1 előtt sosem fekszem le, mert gyakran éjfél körül esem be a szobámba.
A hétvégéim a heteim legtartalmasabb napjai, a hétvégék éltetnek a hosszú munkanapok után. Látom is magamon, ha egy hétvége úgy telik el, hogy nagy semmi, na az tesz depissé hosszútávon.

Én rossz programszervező vagyok, viszont szinte meghívásra igent mondani. Résztvevőként lehet rám számítani egy-egy ötlet kapcsán.

Jöjjenek most az élmények.
– A ceroc táncról már korábban is írtam, s még biztos téma lesz többször. Az idei év egyik legjobb dolga, ami csak az életembe jöhetett volna. Szeretem a vegyes légkört, hogy mindenféle emberrel találkozhatom Londonból. Ami a legérdekesebb, hogy több arc is emlékeztet egy otthoni ismerősömre, vagy családtagra. (Lehet őrültem hangzik, de az egyik idősebb bácsinak hasonló az arcfelépítése mint nagybátyámnak volt. Ahányszor a bácsival táncolok, a nagybátyámra gondolok).
Múltkor meg az egyik srác totális klónja volt egy otthoni haveromnak, mintha az ismerősöm Londonban csöppent volna.
Ezeket a jelenek pozitívnak tartom, mintha az univerzum megnyugtatna, hogy jó helyen vagyok.

Szülinapi összejövetel
Az egyik ismerősöm párja francia, s neki volt egy belvárosi helyen születésnapi összejövetele. Örültem, hogy olyan éttermet próbálhattam ki társaságban, ahol még nem jártam. Angolul is beszélgethettem, plusz egy másik ismerősöm malajziai származású feleségével is válthattam ismét pár szót (náluk a Szilvesztert töltöttem pont).
Az étterem után még benéztünk egy bárba a Covent Gardenben. Franciákkal és magyarokkal megélhettem ismét egy kedves szombat estét a városban.
Köszönöm a meghívást

Egy magyar ismerősöm pubozós találkozót hívott össze. Jó sok ember összeröffent. Találkoztam régebben látott ismerősökkel, pár új embernek is bemutatkozhattam. Megdumáltuk a nagy dolgokat az életben, Londonnal kapcsolatban. És pikk – pakk elrepült az este.

Újabb szülinap, amit Ricsaj magyar buliban tartottunk.
Az ismerőseimmel jól telt az este, a magyar bulik meg továbbra sem a legjobbak, ez van.
A társaságunkból csevegtem egy hölggyel. Nagyon érdekes a munkája. A British Múzeum biztonsági részlegén dolgozik. Gondoltátok volna, hogy 1300+ darab kulcs van a múzeumban? A biztonság meg a prioritás. Naná, hiszen felbecsülhetetlen értékű, világhíres tárgyakat is őriznek itt.  Nagyon szigorú a protokoll, hogy ki, mikor, milyen kulcsot vehet fel. Mindent adminisztrálni kell erről. A kulcsok mellett külön van a riasztórendszer kezelő rész. Á, szóval az ő állítása szerint kilopni nincs esély semmit. Az a tény meg igazán meglepett, hogy zárás után is 50 fő van az épületben, a biztonság miatt!
A múzeumban több száz ember dolgozik a háttérben, akik egy átlagos látogató szeme előtt láthatatlanok maradnak.
A hölgy mondta, hogy nem akar untatni…dehogy untatott. Nagyon élveztem a kis mini beszámolót a British Múzeumról. Sőt…egyszer összeállíthatna ebből egy előadást is, mert szerintem másokat is érdekelhet a sztori.

A hölgyet nálam idősebbnek gondoltam, mert tapasztaltabbnak és belevalóbbnak tűnt, mint én. És Facebook profil szerint 3 hónappal fiatalabb nálam. Komoly! Még mesélte, hogy 18 évesen jött el Magyarországról, 11 éve. Több európai városban lakott, megjárt pár óceánjáró hajót is. Megtudtam, hogy a kaszinóban a legjobb dolgozni egy hajón, mert mikor kiköt, a licence miatt a kaszinó bezár, vagyis szabad kimenője volt neki is. Így 50 országban járt és továbbra is imád utazni. Kizárólag olyan pasit keres, aki ebben partner. Ő már úgy kezdi az ismerkedést, hogy első kérdés „szeretsz utazni?” – sztorizott. Amúgy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik pici településéről származik. Mókásan mondta: „képzeld, tőlünk már a fél falu kint van feketén Amerikában. Komolyan”. Nem tudom igaz-e, de borsodi címmel állítása szerint Esta Visa kérelmet már dobtak vissza. Sőt, továbbmegyek. Jóslata szerint az Estából pár év és ki leszünk rakva. Sokan leléptek Amerikába, ő már csak tudja.
Nagyon bírtam benne a vagányságát!

Francia konyha este
Az ismerősöm párja meghívott magukhoz kagylólevest enni. Ő főzött. Francia pasi által vacsorát ettem. Az élet nagy pillanatai – imádom, ha pasik főznek.
Éttermi színvonalú volt a vacsora.
Okoztak nekem egy szép estét, hálás vagyok nekik.

Comedy Club
Az ismerősöm, aki múltkor is hívott, ismét szólt. A témák ismétlődtek, brexit, Trump, melegek, londoni albérlet stb. A fellépők mindig mások, de az elővett történetek kísértetiesen hasonlóak. A stand uposok között akad mindig mindenféle arc. Szakállas fekete gyerek, muszlim, leszbikus 60 éves amerikai nő, egyik kezére béna úr – nekem ők mind azt sugallják, hogy tök mindegy ki vagy, milyen fogyatékosságod van, akárhány éves vagy, még mindig újrakezdheted az életed, vagy elkezdhetsz valami mással foglalkozni. 

Húsvét
A magyar ismerősöm meghívott magához. A német párja kalácsot készített, meg németes zsömlét, és volt persze sonka. Terülj, terülj asztalkával vártak Húsvét vasárnap reggel.
Nagyon megtisztelve éreztem magam, hogy méltónak találtak arra, hogy velük lehessek az ünnepen.

Köszönöm szépen mindenkinek a meghívást még egyszer!

(És ugye otthon is voltam egy picit, amiről az élmények meg érkeznek majd.)

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.