Színházban: Boeing, Boeing

Fehérvárról visszajöttem Pestre. Tervbe helyeztem egy színházlátogatást. Megint megszállt egy ihlet. Körbenéztem kínálat fronton. Thália színházban a Boeing, Boeing megfogott. A tesóm meg egy beszélgetés alkalmával ajánlotta is, így foglaltam. 
A hétfői előadásra szerda este már csak 2 hely maradt. Örülök, hogy szeretnek az emberek színházba járni itthon is. 

A legnagyobb meglepetésre a főszereplőt hát nem Pindroch Csaba játszotta?! Tiszta véletlen, én egészen a kezdésig nem tudtam.
Csabának a szombati filmes este után odaadtam a leghelyesebb pasi díjat a Valami Amerika 3-ból. És erre meg élőben láthattam a színpadon. Az élet szeret, de komolyan. 
Nagyon jó alakja mit ne mondjak, meg kiváló színész is. És több mint 2 órán keresztül nézhettem őt a darabban. 

Hétfőn este fél 7-kor a színház előtt álltam. Gyülekeztünk a kapunyitásra. Előttem egy gimis végzős társaság várakozott. Őket elnézve, én letagadhatok 10 évet. Semmivel sem látszom idősebbnek egy érettségi előtt diáknál. 
Bent leadtam a kabáton és elkezdtem szemezni a pezsgővel, amit egy alkalmazott árult. Adok magamnak ennyi kényestetést. Odaléptem kérni egy édes pezsgőt. Kérdezte, hogy teli töltheti -e a poharat. Töltsd tele persze, légyszíves. Erre a mögöttem lévő néni megszólalt “így kell ezt, egyszer élünk”. Összemosolyogtunk. 
1 pohár pezsgő 1000 ft volt. Megittam hálával, mert van munkám és abból telik nyaralásra. Cheers az angolokra, akik már 6,5 éve fizetnek.

A nézőtér megtelt és pici késéssel elkezdődött az előadás. 
Boeing, Boeing egy vígjáték, aminek még akár valóság alapja is lehet. Jól meg van írva a cselekmény. A leírás alapján egy picit tartottam tőle, hogy lapos lesz. Hát nem lett az. Pörgős és fordulatokkal teli a történet, tele poénokkal. Nagyon nagyokat kacagtam. 
Házvezetőnő alakította a legnagyobb arcot. Szerettem. 
Ismét egy kellemes estét élvezhettem, köszönöm az életnek!

Színház után a Szimpla kertbe is odaértem. Eléggé elvont a berendezése. A romkocsma az azért menő, mert tényleg romos és semmit sem kellett festőre költeni. A fal jól van összefirkálva, lekopva stb. A berendezés meg, amit sikerült lomtalanításkor találni az utca szélén kb.
Törött hintalovak lógtak a plafonról. De láttam fél pár használt cipőt, húsdarálókat is felakasztva. Meg ezer éves családi fényképet, egykori plakátokat (hivatali címert – hja). Bármi elfér itt, ami kicsit is haszontalan már. Mindez egy kibelezett egykori bérházban. És ez baromi menő! Az ivásról szól persze minden, minden helyiségben kis bárral. 
Hétfőn este is teltházzal futott. 

U.i.: A Thália színházban több jó darab van műsoron. Mindegyikben neves színészek is játszanak. Érdemes körülnézni a honlapjukon: ITT

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.