Moziztam: Valami Amerika 3

Otthon voltam a hétvégén. A szombat este Fehérváron ért. Nem akartam a lakásban ülni és valami ostobaságot nézni a TV-ben. Mi kezdjek magammal? – futott át a fejemben. Hmm, hát miért nem megyek el moziba. Jött egy spontán ötlet. Jó, de mit játszanak egyáltalán, ami még érdekelhet is.
Google kedvesen pillanatok alatt kiadta a lehetőségeket. Ohh, nekem meg nagyra nyílt a szemem. Hát jól látom? Elkészítették a Valami Amerika 3. részét? Hogy ez nekem mennyire nincs meg.
(Könnyen nincs meg, mivel semmilyen magyar médiát nem követek. Főleg azóta nem, mióta centralizálták a cégeket, s egy kézbe kerültek, plusz erősen le van korlátozva a sugározható tartalom)
Így nem meglepő, hogy totál elkerült a magyar film.
De sebaj, én megyek és megnézem ezt. Már csak azért is, hogy támogassam a magyar filmipart. (700 millió forintos költségvetésű filmről beszélünk, amiből 480 millió forint Filmalap támogatás). Durva költségvetés, ha belegondolok. S főleg magyar viszonylatban.

Szombat este a pláza Fehérváron eléggé élettel teli volt. Legalább ott volt élet, ha már a belvárosban alig lézengtek az emberek. A filmre is szépen összeröffentünk, a nézőtér 40% megtelt.
Én a 12. sorba kértem a jegyem, de most már tudom, hogy ezeknél a kicsi termeknél a 8. sorban a legjobb ülni (majd legközelebb).

A Valami Amerika 3 egy szép nagy baromság, valótlan történet, de legalább nagyokat kacagtam közben.
Alex ismét feltűnik, s már megint bajba kerülnek a srácok miatta. Még börtönbe is csukják őket, ahol olyan jelenetek követik egymást, ami kérdéseket vetett fel bennem. Tényleg így viselkednének a börtönökben az emberek? Kétlem.
Na és ki lesz a börtöntársuk a cellában? Hohoho, Stohl András személyesen.
Többet inkább nem kotyogok el a történésekről.

A legszimpatikusabb karaktert Ónodi Eszter játssza. Ő annyira kis szerethető, édes.
A leghelyesebb pasi díjat meg Pindroch Csaba kapja tőlem.
Oroszlán Szonja meg hozza a korábbi részekről már megszokott diva, ’kényes picsa’ személyiséget. Jól játszotta, nem mondhatok rá rosszat.
Illetve Csuja Imre színész úr már kinek nem volt az apja? De komolyan. Itt is fater, a Tékásztorikban is az volt, meg Mosolyka apját is ő játssza el. Amúgy hatalmas figura, kiválóan adja elő magát.

A Valami Amerika 3 szerintem jobb lett, mint a 2. rész. Aki a korábbiakat is szerette, tuti ezt is fogja.

Nem a filmhez kapcsolódik, csak megjegyzem. 10:30-kor lett vége a vetítésnek. Én meg sikeresen lekéstem az utolsó buszom, ami a belvárosból a külvárosba vitt volna. Kereshettem egy taxit, ami hazavitt. 2680 forintba került. Milyen szuper, hogy Fehérváron az uccsó busz fél 11-kor van kifelé. Éljen. A nap zárásként többet fizettem a fuvardíjra, mint a mozijegyre és popcornra együtt.
Nincs Uber…Londonban el vagyok kapatva ezen a téren.

U.i.: A Viszkis film továbbra is vágyam, hozza már ki valaki egy vetítésre Londonba!!!

Moziztam: Valami Amerika 3” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    Szia, örülök, hogy meg tudtad nézni. Szerintem is jobb, mint a 2. rész. Picit félve ültem be, nem volt nagy elvárásom, aztán csalódkodtam a térdem, úgy nevettem. A férjem a fő kritikus nálunk, nagyon örültem, mert én csaltam el, és neki is nagyon tetszett, sokkal pozitívabban sült el a dolog, mint gondoltam. Úgyhogy minket kifejezetten szórakoztatott. Oroszlán Szonja a Mindenből egy van sorozatban is zseniális a butácska nő szerepében, én élveztem a filmes szerepét is, pont elég volt, nem volt túlzó. Imádom Csuját, igen neki ez a mindenki apukája szerep jutott. Alex átalakulásai…, jó megoldások, viszont a sármőr szerepben már nem olyan vonzó, mint az első részben. Pindroch Csaba, Szabó Győző és Hujber Feri hozzák a tőlük elvárhatót. És valóban Ónodi Eszter a legtermészetesebb, és legszerethetőbb színésznő mindhárom részben. Itt talán még jobban, mint eddig…

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.