Otthoni kiruccanás: Még ez is történt

Még mindig januári pesti élményekről mesélnék.
A romkocsma buli után csak visszaértem a szállásra reggel 5-kor. Hogy aztán 11 előtt csekkolhassak is ki. Erre a tesóm mondta, pénzt sem kellett volna kiadnom, mert az emberek a Mekiben szoktak csövezni reggelente szerinte. A szálláson, a 25 nm2 apartmanban nem töltöttem nettó 5 órát.

Összekotortam magam és délben már egy Frei kávézóban próbáltam kialvatlanságomat felpofozni. 1-kor jelenésem volt az állatkertnél. Egy ismerősömmel találkoztam, aki rám bízta a progit. Nem volt jobb ötletem, irány az állatkert januárban. Legalább nem volt tömeg.
Őszintén, lelkiismeret furdalást éreztem később, egyre több a vegán ismerősöm, meg az állatvédő is, s lassan ciki lesz hatásukra olyan helyre járni, ahol állatokat használnak ki. Állatkert ugyan nem kihasználja az állatokat, csak ketrecben tartja és elzárja őket…de akkor is. Sajnáltam a zsiráfokat. Jobb lenne nekik Afrikában a Szavannán (csak ki ne lőjék őket kedvtelésből milliomos unatkozó emberek). Meg a víziló is szegény, mély együttérzést váltott ki belőlem. Biztos jobban élvezné a nagy folyót, mint azt a pár nm2 betonozott medencét. Hja, ez van.
A kis elefántnak viszont örültem, legalább szaporodott a családjuk.
Az ismerősöm amúgy nagyon sietett, szóval iszonyat kapkodós és rohanós lett az állatkerti látogatás. Nyilván jobb így is, mintha nem láttuk volna egymást.

Délután 3-kor már a Westendnek haladtam. Libri könyvesbolt célpontnak belőve, Jocó bácsi új könyve volt a bakancslistán. Aztán még vettem egy gyerekpszichológiai művet is. Örömmel láttam, hogy volt élet a könyvesboltban. Még a pénztárnál is sorban álltak az emberek. Pedig január közepét írtuk.
A Nordsee étteremben ettem. Még 10 évvel ezelőtt volt egy ismerősöm, aki rohadt nagyképűen mondta, hogy a Westendben csak a Nordseeben kajál, mert az milyen jó tengeri cuccokat áruló hely. Annyira nagyra volt magával ettől, hogy huuu. Baszta a csőrömet a dumája. Elégtételt vettem magamban. Kapja be, most 10 évvel később én is kipróbálom ezt a nagy Nordsee cuccot. Kicsit olyan, „bübübü én is” érzéssel megnyugtattam magamat, hogy én is megengedhetem ezt a helyet. „Csak” 4500 forintot hagytam ott egy tál halas ételre, meg 1 frissen facsart gyümölcsléve + mentes vízre. Jó drága hely ahhoz képest, hogy csak kiadják az ételt és keress magadnak helyet a tömegben, meg műanyag evőeszközökkel egyél a színvonal. Londoni fizetésből ok, de otthon élve nem próbáltam volna ki.
Amúgy itt is sorban kellett állnom, vitték az emberek a x ezer forintos kajákat, mint a cukrot. Van pénz dögivel otthon is, nem tudom mit sírunk folyton. (mondom baromira leáltalánosítva a helyzetet)

A Westendtől meg mentsen az ég. Fúj. A Westendben az jött le, hogy mindenkinek tömött a pénztárcája. Nem volt olyan bolt, ahol ne lett volna bent tucatnyi vásárló.
Nem bírom az ilyen őrültek házát a sok pénzköltő emberrel együtt. Hamar le is léptem.

Kitérőként megemlítem, hogy meg akartam nézni a Viszkis filmet. Akarni meg a WC-n kell, ahogy egy kedves egykori tanárom mondta…anyám hát 100% teltház volt az esti filmre kora délután. Hogy otthon fullon mennek a mozik…én a Marson élek, mert nem gondoltam volna. És tényleg csak úgy ömlöttek a mozi felé az emberek. Nem is gondoltam volna, hogy a filmiparban ilyen jó lóvék vannak, s ennyi a néző Magyarországon. Hát a Viszkis filmet nem láttam…neten kellett volna napokkal előre foglalni.

Kora este még összefutottam azzal a sráccal, akit az előző este a romkocsmában „szedtem fel”. Nem szedtem én fel, s legegyenesebb az lett volna, ha hajnali 5-kor megmondtam volna neki, hogy köszönöm, örültem a társaságodnak – viszlát. Londonban élek, erre otthon keverek. Nem vagyok normális, az tuti. Elmentünk gyrost enni. Nagyon romantikus. Meghívtam rá, mert nem fennhordom az arcomat, de 500 ft az ingyen van, a londoni árakhoz képest. Örültem neki, hogy az átváltott pénzt másra is költhettem.
A Blahán ettük a gyrost, ahol hát nem egy autóbaleset szemtanúja lettem?! A gyrost készítő gyerek meg szegénykén agyilag félnótás volt, s elkezdte nyomatni, hogy „Úristen, terrortámadás. Ott valaki meghalt biztosan. Jaj.Jaj.Jaj”. Nem kell feltúlozni egy balesetet.

Este a tesóméknál jártam, majd másnap utaztam vissza.

A reptéri busz heringparti volt kifelé is. Brutál, hát nem bírja el a tömeget az a 100E busz. Aki a Kálvinon akart felszállni, az meg nem szállt fel, mert nem volt hely. Én mellém bepréselődött egy sebhelyes arcú, kellemetlen alak. Jaj, csak az ilyen ne szóljon hozzám. Persze, hogy hozzám szólt. A gyökér rögtön az kérdezte, hogy párom hol van most? Köze van hozzá, komolyan?
Ő meg elmesélte, hogy mit tudom én milyen menekült volt. Még az egyik magyar menekültszálláson is élt, majd Németország befogadta. Van jegyese otthon, de Budapestről éppen Athénba tartott valami nőhöz. Na, az ilyen tutkó valami muszlim csákó. Úgy megkérdeztem volna, hogy nem sül a bőr arról a sebhelyes képéről…a jegyese mellett más nőkhöz kajtatni?! Meg elmesélte, hogy szeret utazni, meg mi tudom milyen városokban és országokban járt már. Ebből az egész baromi nagy sztoriból az jött le, hogy ez a csávó, aki x éve még menekült volt a Közel-Keletről, mára már többet látott a világból, mint egy átlag (egész életében becsületesen melózó) vidéki magyar. Jó igazságos az élet.

Liszt Ferenc reptér kegyetlen tele volt. Anyám. Nem láttam hol a sor vége a becsekkoláshoz. Sok turista türelmetlen és ideges is lett. Egy anyuka meg kérdezte, hogy pici gyerekkel neki ezt mind ki kell állnia? Hát ki. Vagyis nem, mert Celebi árul 1500 forintért elsőbbségi becsekkolást, amivel azonnal lehet befelé menni a sort átugorva. Hát, ha szorult helyzetben leszek egyszer, 1500 ft megéri. Főleg, ha ezzel megelőzhetem, hogy lekésem a gépem.
Ryanair okés volt. Köszönöm ismét nekik!

Folyt.köv.: megyek haza újra!

Reklámok

Otthoni kiruccanás: Még ez is történt” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. serinabloom szerint:

    A Nordsee németben olyan, mint a meki. Ott tényleg olcsó és megéri, itt viszont nem, mert valahogy “elfelejtették” az árakat a magyar viszonyokhoz alakítani 😀

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s