Ceroc élmények

Jöjjön egy kis Ceroc élmény. Hihetetlen hálás vagyok, hogy megtalált ez a tánc. Annyi erőt tudok most ebből meríteni és pozitívan hangolódni. Úgy hiányozna, ha nem lenne az életemben.

Tegnap voltam túl 3. estémen és múlt hétvégén pedig egy workshoppon is jártam. Én a tánc részét is kedvelem, de nem tagadom, hogy nagyon bírom benne, hogy mindenféle emberrel tudok találkozni és megismerkedni, beszélgetni. Az idei évet úgy kezdtem, hogy kimondtam: szükségem van új arcokra az életemben.

Januárban egy szabad péntekemen egyedül sétáltam a Temze parton, annyira magányosnak éreztem magam. Tudtam, hogy ezen változtatnom kell. Soha többé nem akarok egy estét magányosan tölteni (kivéve, ha tényleg pont egy kis magányra van szükségem). Szomjaztam az emberek társaságára. És bumm elmentem a farsangi bálba, majd a Cerocon találtam magam. Nem is tudja az a srác, aki a Cerocot ajánlotta, hogy mennyire hálás vagyok neki.

Most a 3. alkalmon túl már több embert név szerint megjegyeztem magamnak, és annyira jó, hogy ha legközelebb találkozunk, már a nevükön szólhatok hozzájuk.
Múltkor egy úr bemutatkozott, őt Bobnak hívják. A Bob kiköpöttül úgy néz ki, mint a Harry Potterből az egyik tanár. Egy 50 körüli úr, aki amúgy alacsony. Mellemig ér fel, de nagyon jól tud táncolni. És egyébként bírom. Tegnap már úgy mentem oda hozza: „Bob táncolhatod veled egyet? Persze – válaszolta.” Majd elbúcsúztam tőle, hogy viszlát jövő héten.

Másik eset, egy másik úrral is táncoltam korábbi estéken és ő is bemutatkozott. Könnyen megjegyeztem nevét. Tegnap tök elkerültük egymást egész este a táncparketten. A zárás előtt nem sokkal meg láttam, hogy összepakolt és indult kifelé az ajtón. Ne menjen már úgy el, hogy nem szóltam hozzá. Gyorsan utána mentem, hogy szia W. Hogy vagy? És tök meglepődtem, mert felajánlotta, hogy táncoljunk egyet és visszajött, lepakolta a cuccait.
A zárás után még pár percig maradtunk és beszélgettünk. Megtudtam róla, hogy life coach és tánctanár is. Plusz ingatlanbefektetést tanul. Névjegykártyáját is kezembe nyomta. Végül megkérdezte, hogy jutok innen haza. Gyaloglom, mert x lakótelepen élek a közelben. Á, nem mondod – válaszolta. Kiderült, hogy itt nőtt fel a környéken. Felajánlotta, hogy hazahoz. Vágjátok?
Hihetetlen. A táncról W. Renault meggypiros autójában jöttem haza. Nagyon komoly.
Én annyit tettem, hogy igyekszem megjegyezni emberek nevét, és utána ha látom őket, nevükön szólok hozzájuk.

Egy harmadik sráccal is beszélgettem, akiről megtudtam, hogy Szingapúrból települt át. Ő is olyan személy, hogy ismeretlenül is tudnék vele bármiről beszélgetni (angolul). Személye abszolút pozitív. Kezdő szintén a táncban, de jól halad és kezdőként vele, a kezdővel kiválóan tudtam táncolni. Úgy váltunk el, hogy jövő pénteken újra tali.

Végezetül mesélek emberekről, akikkel táncoltam.
A tánc eltörli a sztereotípiákat. Olyan emberekkel kerülök általa kapcsolatba, akikkel amúgy nem. Mert nem is akarnék.
Egy turbános, szakállas srác is jár Cerocra. Ha csak úgy Londonban látnám az utcán, hát köszönöm, elkerülném. Nem elegyednék szóba vele, na. De táncon felkér és táncolok vele. Basszus, az egyik kedvencem lett. Nagyon jól vezet, mellette haladó szinten táncolok. Még a nevét nem kérdeztem meg, de mikor meglátom, már mondom neki, hogy ’veled jó táncolni’.
Mellesleg ápolt és minőségi, márkás ruhákat hord. Feltételezem, hogy valami „fej” lehet, valami cégnél.

Gyakran fordul elő, hogy nagypapám lehetne életkorú emberek kérnek fel. Kiderül, hogy a 60-70 év körüli bácsik, de jól tudják ropni. Majd én is így akarom 35 év múlva, minimum.

Aztán egy szőke sráccal is táncoltam, akiről megtudtam, hogy ukrán. 6,5 év londoni élet után sincs semmilyen ukrán ismerősöm, valahogy nem jó benyomással vagyok róluk (otthonról ezt hoztam – nincs más okom így érezni) és nem kerestem a kapcsolatot velük. Ez az ukrán srác meg baromi jó arc.
Jó lenne, ha nemzetiség alapján nem skatulyáznánk be senkit a jövőben.

Zárásként pedig egy bácsit említenék. Ázsiai származású, úgy öltözik, mintha 1960-ból csöppent volna be most 2018-ba közénk. A fogai csálék és furcsán mosolyog. Felkért táncolni. Hatalmas pozitív csalódás volt ő is. Élveztem vele a táncot, tudott vezetni. Senkit nem szabad külseje alapján megítélni – ismét egy példa.

Az ember mindig tapasztal. Alig várom, hogy jövő péntek legyen és találkozhassak Cerocos ismerőseimmel.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.