Albérlet keresés 2018.

Jöjjön hát a szobát keresek élmény 2018. Hogy nekem miért kell minden évben költöznöm? Sors nagyon nem akarja, hogy egy helyben sikerüljön maradnom.

Szerdán felmondta a szerződést a tulaj egy hónapos határidővel. Március 31-el legkésőbb viszontlátás lakás. Előbb tervezek lelépni amúgy, de ezt majd később.

Múlt héten a szerda estémet a spareroom.co.uk – n töltöttem. Jobb dolgom nem is akadt… behatároltam egy maximum összeget, amit még kiköhögnék egy szobára és egy bizonyos környékre szűkítettem a keresést. Átrágtam magam vagy 50 meghirdetett szobán és össze – vissza elkezdtem írogatni a weblapon a hirdetőknek. (Egy havi tagságit vettem 24 fontért hozzá). 30+ belső e-mail után vártam. Vártam, hogy visszaírjanak az emberek. Nagyon gáz az átlag, mert vagy 8-an jelentkeztek egy-két napon belül a 30+ számból. Hogy a 22 db meghirdetett szobával kapcsolatosan miért nem jelzett vissza az illetékes, rejtély.
Feliratkoztam az instant figyelmeztető e-mailekre is, vagyis ha egy szoba a nekem megfelelő dolgokkal felkerül, küldi a rendszer a jelzést.

Így akadt meg szemem csütörtök napközben egy szobám, amit még csütörtök este meg is néztem. Környék jó volt. Szoba 630-ért számlákkal teljesen rendben volt. Nagy szekrénnyel és ki volt szépen takarítva. Mivel ez volt az első szoba, amit láttam, nem akartam rögtön igent mondani. Mai napig nem tudom, hogy rossz vagy jó döntést hoztam-e ezzel. De többször elismételtem magamban, hogy a francba, azt ki kellett volna venni. A lakásban 3-an lettünk volna, a konyha elég régiesnek nézett ki, a hűtő baromi  pici volt, de nem lehet minden jó. A srác, aki megmutatta a szobát nekem azonban kicsit drogosnak tűnt. Kapkodós volt, meg nem tudom mitől, de remegtek kezei. Túl fiatal ő a Parkinson – kórhoz.  De hát olyan hely úgy sincs, hogy minden klaffol. A szobát még aznap este utánam 2 órával kivették. Ár – érték arányban nagyon rendben találtam én is.

Péntek este egy meghirdetett dupla szobát néztem meg, ami iszonyat csalódás lett. Hogy van pofájuk embereknek egy doboz szobát (box room) dupla szobaként reklámozni. Szégyellje magát a tulaj.
Kinyitottam az ajtót és ott volt az ágy. Jobbra meg egy mini szekrény, aztán 650-ért vedd ki nesze. Anyukáját az ilyennek. Az ágy is olyan volt, hogy két ilyen doboz szar semmi összetolva egy matraccal. 2018-ban valaki ezt a semmit ágynak meri egyáltalán nevezni.
A konyha fel lett pont újítva, de szükségtelenül nagy volt asztal nélkül. Gyakorlatilag egy kisebb bálterem, minek? A hűtőben meg minden polc tele. Mondom, melyik lenne az enyém? Hát van itt hely! Mi van? Össze – vissza mindenki tartja a kajáját.
Nappali is tartozott a lakáshoz egy raklapokból összetákolt kanapéval. What?
Jól van, és hol szárítják a ruhákat mosás után, mert a kiadásra váró szobában az esélytelen. Hát lent van a mosoda, oda leviszem a szárítógépbe – mondtam az egyik lakó.
Tehát egy nagy semmi szobára fizessek 650 fontot és még utána hetente az időmet és pénzemet a mosodában töltsem a ruhák szárítása miatt. Normális ember?!
A vicc annyi, hogy a tulaj 4 nap múlva rám írt, hogy mit gondolok a szobáról és lakásról. Bármilyen visszajelzésnek örül. Én meg küldtem neki egy kisebb fogalmazást a fent említett, számomra tűrhetetlen dolgokról. Úgy sem veszem ki, legalább kérésre elmondhattam a magamét.

Egy másik szobát is megnéztem még pénteken, ahol eleve a nő hazudott. Úgy volt kiírva, hogy lakásmegosztás és ő a jelenlegi lakó. Aztán kiderült, hogy a drága a tulaj, aki a saját lakásába bérlőt keres. Mert hát drága a londoni élet, tulajdonosok kényszerből beköltöztetnek idegenek a lakásukba. A lakás okés volt, hogyne. Hiszen nem egy mocsolád albérlet, hanem a nő személyes tulajdona, amire vigyázott. Ott szóban mindent megbeszéltünk, meg amúgy tetszett a hely. Az angol kertvárosban, egy sorházban lett volna.
Másnap átküldte az albérlő szerződést elmebetegséget beleírva. „Amennyiben többet vagy otthon a vártnál és erről előre nem tájékoztatsz és ebből kifolyólag, vagy túlhasználás miatt megemelkedik a közüzemi számla díja, a lakbér azonnali emelkedését fogja eredményezni” Ügyvéd volt a lakás tulaja, meglátszott a szerződésben. Értsem úgy, hogy ha mondjuk csütörtökre kapok egy kimenőt és otthon döglök, meg főzöm és tévézem, akkor erről előre tájékoztatnom kéne? Illetve majd mérni fogja a nő, hogy mennyit főzők és hány percet zuhanyzom átlagban, hogy rám verje az ártöbbletet?
Eleve, ha egy új lakó költözik a házába nőni fog a számla, s akkor ő kigondol egy összeget, hogy mennyi lehet a max növekedés, ha pedig több, a bérleti díjon felül még behajtja utólag?!
Utálom a szarrágó embereket. „Pénzedért megtűrlek a saját lakásomban, de majd megszabom neked, hogy milyen feltételekkel éld az életed”. Ne adja ki az ilyen a plusz szobáját.
4+ év alatt még soha senki nem kötött belém azért, hogy hogy kell és mennyit zuhanyozni, mikor és hány percig.

És elérkezett szombat. Reggel 11-re volt időpontom egy másik helyre. Isten mentsd. Egy önkormányzati segélytelep szívében egy igazi gettóben, ha mondhatom így, egy cég kialakított egy lakásból munkásszállót. Amit lakásmegosztásként volt pofájuk hirdetni kozmetikázott képekkel és átverős szöveggel „a képek nem adják vissza, hogy ez milyen remek szoba, ezt személyesen is látni kell”. Hát láttam. Egy moslék.
Az 5. emeleti folyósora belépve megcsapott az állott szag, mikor öreg néni 1 hónapja nem fürdik érzés van. Nem gondoltam volna, hogy a segélytelepen ilyen 6 szobás lakások tömkelege bújik meg. Hogy egy ilyen segélylakásban kik élhetnek ennyi szoba mellett…a sokgyerekes középosztálybeli angolok. Ja, bocs, nem.
Moslék volt a lakás. Eleve ott össze – vissza mászkált több ember. Így mikor ott élsz, sem tudod pontosan, hogy kik és hányan is laknak veled. Az ilyen helyen mindig szöszmötöl valaki, mert kizárt, hogy egy munkarendben dolgozzanak.
A szobát jól megphotoshoppolták a fényépen – basszus, ha ezt tudom.
A szekrényben mindenféle testszőrzet, itt nem porszívóztak az elmúlt hónapban az is tuti.  Eldobott papírzsepi az ágy mellett. Mindez 630 fontért + gáz és villanydíj. 
Tiszteljük már meg az új lakót, hogy kitakarítjuk a szobát. Én hálisten eddig 4+ év alatt ilyen helyekkel találkoztam. Eleve a foglaló egy részét elveszik normális helyen, ha nem takarítasz ki magad után, s fizetni kell a takarításért külsősnek.
Jól mutatta már az első benyomás, hogy ez a lakás nem nekem lett rendelve.
A konyhában a tűzhelyre rá volt száradva valami mocsok. Kérdeztem, hogy mutassák meg a konyhaszekrényben a részem. A pasi kinyitotta az egyik ajtót és sárga retek vastagon be volt száradva. Ide gondolják, hogy bepakolom a kajám? Ide már csak egy csótány hiányzott pont.
A srác arra verte a nyálát, hogy új Ikea ágy van a szobában szekrénnyel. Mi lehetett előtte, ha egy olcsó Ikeás bútor szerinte ennyire menő?!
Az ilyen munkásszálló megérdemelné, hogy kihívjam az adóhatóságot egy ellenőrzésre. Talán még feketén is élnek itt valakik, feketén dolgozva.
Pár nappal később a srác írt, hogy engem talált a legmegbízhatóbbnak a többi érdeklődő közül, mit gondolok. Hát, hogy koszos volt. Én őszintén neki is írtam egy kisebb fogalmazást, és még finoman fogalmaztam. Nem írtam bele, hogy pig home volt a hely, csak annyit, hogy nem hozta az elvárásaimat.
Erre volt pofája visszaírni, hogy ha egy szoba nem annyira tiszta, mint amire számítottam, akkor ott a lehetőség, hogy kitakarítsam. A kur*a nénikéjét azt!
Nem írtam erre semmit, de megérdemelné, hogy a moslék lakását felnyomjam valakinél. (És hány ilyen hely lehet Londonban! Baromi sok)
Az meg legyen a minimum, hogy az új albérlőt egy tiszta szoba várja és az előző lakók testszőrzetét eltüntetik és használnak egy tisztító sprayt is.

Folyt.köv.

Reklámok

Albérlet keresés 2018.” bejegyzéshez ozzászólás

  1. serinabloom szerint:

    Ezt inkább szomorúfejezném, ha lenne ilyen lehetőség… borzasztó, amiket leírtál. sajnos itthon is vannak hasonlók, nagyon oda kell figyelni, mit vesz ki az ember és hol. egyik barátnőmék kivették az albit, aztán a sütő nem működik, a gáztűzhelyen is csak egy láng, plusz a kamrában az egyik szekrényben még férgeket is találtak – miután már kivették. Nyilván a sütőt nem ellenőrzöd le automatikusan, ha friss albikereső vagy és ebbe sajnos nagyon belesétáltak 😦 :/

  2. Gyongyi szerint:

    Sajnalom. Ez nem hangzik tul jol. Most jottem nekem milyen oriasi szerencsem volt ezek szerint az alberletekkel. Az a baj, hogy egy igazan jo alberlet inkabb 800-1000 font korul van…

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s