Előadás – Hogyan utazzuk be a világot

Február 22-én egy előadáson jártam Londonban.
Az Utazómajom angol változatán a Travelingmonkey oldalon láttam az esemény kiírást – Hogyan utazzuk be a világot 3533 Forintból. Belső hang súgta, hogy menjek rá. Biztos voltam benne, hogy ártani nem fog. Maximum fejleszteni.

Így ismét a Szent István Házba vitt az utam 2 héten belül másodszor. Beléptem az épületbe, s a rendezvényszervező úr rögtön hozzám is szólt.
„Hogy van ma az Aphrodité?
Megismersz?
Persze, hogy meg, hiszen tök úgy nézel ki, mint a farsangi bálban”.
Én voltam a görög istennő ugye a farsangon. Úgy látszik az a jelmez emlékezetes maradt igazán.

A házaspár, aki az előadást tartotta (Zita & Árpi), 2011-ben vette nyakába a világot és 4 éven át bringával járták az országokat.
Többször elgondolkoztam azon, hogy vajon miről fognak nekünk beszélni? Inkább személyes sztorik lesznek, vagy azért hasznos információk is? Az elvárásaimat felülmúlták. A legnagyobb tanulsága az estének az volt, hogy sokkal több a lehetőség, mint hisszük. Olyan lehetőségek vannak, hogy ha nem hallunk róla, nem is tudnánk. Az információ, hogy mit hogyan lehet elintézni/megszerezni sokkal hasznosabb, mint egy aktuális tudás.

Az utazásról azt gondoljuk, hogy csak gazdagoknak van lehetősége. Vagy, hogy egy utazás sokba kerül. Fenéket! Vannak alternatívák. Én is eddig annyit láttam, hogy jó egy-egy hétre el tudok menni mondjuk Amerikába, de többre nem futja. Pedig futná. Csak szabadság kell hozzá.
Több weboldal is van, ahol ilyen-olyan feltételekkel ingyen szállást és akár napi 3x étkezést is lehet kapni. (A coachsurfing kb a leggyagibb mára – felhígult, ahogy Zita mondta).
Direkt nem mondok itt a cikkben semmi mást, mert nem akarom lelőni a hasznos infókat. Ezekért tessék egy otthoni előadásukra elmenni. (https://www.facebook.com/cyclingthe360/)

Tetszettek a sztorizások emberekről, akikkel még itthon, mint vendéglátók, vagy utazásuk során, mint sorstársak találkoztak. Mennyi ember, mennyi féleképpen és hogyan járja a világot. Csak ki kell lépni a komfortzónából hozzá!

Inspiráló volt hallgatni őket. (Árpi személyesen nem tudott jelen lenni egy betegség miatt, de netről bejelentkezett a kórházi ágyából. Emelem kalapom, amiért ilyen lelkiismeretes volt felénk)

Mit tanultam tőlük?
Ha egyszer elkap az ihlet, van lehetőségem világot járni nekem is. Sőt, szerintem azzal, hogy gyerekekhez értek, biztos van honlap, ahol családok/szülők segítségért cserébe szállást adnának, így lakhatás meg is lenne oldva pl. több országban azonnal.
Lakóautót meg egy alternatív honlap segítségével pár dollárért naponta tudnék bérelni is. 66-os út road trip álmom, kaptam hozzá inspirációt bőven.
Imádtam minden percét a 2 órás előadásnak!

Zárógondolatok.
Ausztráliában a kukákban turkálni tök menő.
Utazáshoz hölgyeknek meg intimkehely ajánlott. A könyvátvételkor én kérdeztem rá Zitára, hogy a periódusát hogyan oldotta meg mindenféle nomád körülmény közepette. (A 160gramm bloggerének cikkét ajánlom a témában: http://160gramm.hu/2017/10/17/intimkehely-es-moshato-arctisztito/)

Lelkesen és boldogan jöttem haza. Köszönöm.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s