Már megint…gázok az albérlet körül

Sóhajtok és elkezdem kiírni magamból a nyűgömet.
Legkésőbb egy hónap múlva ilyenkor nekem már egy másik albérletben kell lennem. Igen, megint költözhetek. És már megint nem azért, mert velem volt a baj. Mindig tőlem kívül álló okok miatt kell szednem a sátorfámat.

Már megint mi történt? Hát, az amire már tényleg nem számítottam.
Történt ugyanis, hogy nyáron beáztunk. Mikor a padlószőnyeg elkezdett feljönni, puffadni, sejtettem, hogy valahol egy cső ereszt. Mikor már látható vízfoltok is megjelentek, a tulaj is előkerült. Mióta van ez? hát lett neki párszor mondva, hogy valami nem okés a padlóval.
Utána állt elő az a helyzet, hogy a bojlert kiszedték, mert arra gyanakodtak. Nem a bojler hibája volt végül. Valahogy kiderítették, hogy a szomszédnál ereszt egy cső. 7 emelet, szomszéd csöve beáztatta a nappalinkat. Tök jó. Mint kiderült az alattunk lakónak meg persze a mennyezete lett csodálatosan szép vízfoltos. Éljen a panellakás.
2 hétig nem volt melegvíz a lakásban a csőrepedés keresés, csere miatt. Benyeltem. Van ez így.
A tulaj mondta, hogy a beázott padlót majd meg kell csinálni. Gondoltam, hogy nem fognak kapkodni. Amikor pénzt kell kiadnia egy tulajnak Londonban az albérletre, nem sieti el.

Ideért az új év. Még mindig semmi hír nem volt az újításról.
Közben én panaszt tettem, hogy a radiátor miért nem működik a nappaliban. Évekkel ezelőtt kikapcsolták…a hidegek alatt egy fagyhalál a lakás. A tulajnak nem tetszett, hogy szóltam. Nem  mindegy nekem, hogy van-e fűtés van, vagy nincs…de komolyan.

Egy héttel ezelőtt meg küldött egy e-mailt, hogy 6 nap múlva jönnének a munkások a lakásfelújítást elkezdeni. Rendben. Csak az nem úgy van, mert két ember él az albérletében.

A tulaj felajánlotta, hogy egy másik lakásba elköltözhetünk, aminek címét csak többszöri rákérdezés után adta meg. Mert hát nem mindegy nekem, hogy hova költözhetnék át, amíg itt felújítás lesz valameddig. Rendben, de nekem egy milliónyi kérdésem van és nem költözöm csak úgy akárhova. Erre a tulaj nagyon bepöccent és írta, hogy személyesen jön egy hét múlva beszélni.

Kedden este beállított kapkodósan, vigyorgós képpel, miközben látszott a szunyi fején, hogy nem tetszik neki, hogy nem úgy ugrálunk, ahogy ő fütyül. (Az albérlet szerződése szerint nekem itt még van jogom és kérdezhetek) Álljon meg a nászmenet. Én becsületesen az elmúlt 8 hónapban fizettem az albérletet, egy szolgáltatást veszek igénybe nála, igen is van okom így megkérdezni, hogy mi fog történni a lakásban.
Megerősítettem, hogy a másik albérlet elhelyezkedése nekem nem megfelelő. Mert nekem nem tök mindegy, hogy London melyik részén élek. Sajnálom.
Hihetetlen lekezelően beszélt velem a faszi. A stílusa olyan volt, hogy kb köszönjem meg neki, hogy eddig a pénzemért még eltűrt a lakásában és ezért hálás lehetek. Nem viccelek, megfenyegetett, hogy ha hátráltatom a javítást és túl sokat kérdezek, kirúg a lakásból. Nem ezt érdemlem. Mit képzel magáról!
Nem érdekel, hogy milliomos, hogy milyen üzletei vannak, attól még egy tiszteletreméltó emberi kommunikációt mutathat az albérletében élő „csórik” felé. Ilyen gusztustalanul még nem beszélt velem senki, akinél szolgáltatást (jelen esetben albérletet) vettem igénybe.

Persze nyers és flegmán beszéltem én is vele, mert amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Különben is 5200 fontot már befizettem neki, ennyiért minimum egy normális emberi társalgás járhatna nekem. Nemhogy fenyegetés.
Nagyon éreztem, hogy nekem ezek után felmondja a szerződésem. Nem úgy ugráltam, ahogy ő kigondolta.

Ritka egy szarházi ember. Az arcomba mosolygott, a háta mögött meg élezte a kést. Persze, mikor beköltöztem, meg utaltam a depositot (foglalót), akkor tudott baráti lenni. Ennyit ezekről a lakástulajdonosokról.

Én is szeretek a kis komfortzónámban élni, s sok mindent elviselek, míg nagyon kényszerré nem válik egy helyzet. Ha több vér lett volna a pucámban nekem kellett volna megmondanom neki, hogy vegyen vissza a stílusából és húzza le magát az lakásával együtt, lelépek. Ennyire nem voltam bátor.

Elmeséltem még. Mikor a felújítással kapcsolatban kérdeztem, hogy árral mi lesz, mert kényelmetlenségek mellett csak ne keljen már teljes árat fizetni, azt mondta. „Honestly, I dont need your money”. Nem is értem ezek után, miért szedett eddig pénzt tőlem. Ha neki mindegy. (Mondhattam volna neki erre reagálva.) Örülök, hogy Londonban vannak olyan emberek, akik leszarják a pénzt, ja mert megtehetik, már van nekik elég.

Kedden itt járt, s semmi értelmeset nem lehetett vele megbeszélni. Kapkodott és nem érdekelte a helyzet a mi oldalunkról. Ő arra számított, hogy átköltözök (átköltözünk) egy csettintésre bárhova egyik napról a másikra. Azt sem tudta pontosan megmondani mennyi ideig lennék itt a munkások. Plusz kitalálta, hogy a szobákat is fel akarja újítani, festeni. „A többit majd menet közben eldöntöm” – mondta.

A felmondásban az az indoka, hogy a túl sok cuccunk kényelmetlenséget jelentene a felújítás folyamán. Ezért jobb, ha kiürítjük a lakást és felszívódunk. Örömmel! Én olyan embernek amúgy sem vagyok hajlandó további pénzeket utalni, aki fenyeget.
(Halkan megjegyzem, a lakótársam elfogadta a másik albérletet. Teljes együttműködést mutatott. Vele meg is beszélte a költözést a másik helyre szóban a tulaj. Majd másnap neki is felmondott. Ritka gerinctelen húzás volt!)

Kezdődik hát az albérlet keresési stressz. Azért stressz, mert talány. Gőzöm sincs kikkel és pontosan hol fogok élni ezután.
Ujjakat keresztbe. Sok sikert magamnak.

Reklámok

Már megint…gázok az albérlet körül” bejegyzéshez ozzászólás

  1. bagoly37 szerint:

    Na, ezt nem irigylem. Agyrém. Ez az alak meg dögöljön meg, remélem, gyógyszerre fogja költeni az összes pénzét hamarosan, de legyen ám hatástalan!! Minek él az ilyen egyáltalán?!
    Sok sikert, remélem, élnek ott is Emberek. (Döbbenet, mennyi ilyen lényről lehet olvasni, egyszerűen hihetetlen. Miféle fejlett nyugatról van akkor szó, ha csak sóher, kapzsi lelki nyomorékok hemzsegnek mindenütt?)

  2. Névtelen szerint:

    Itt volt már az ideje, hogy a kiemigrált feminista pinákat már végre jól kiossza egy angol fószer! Hát kedves “erős, magabiztos, céltudatos” nők! Itt az ideje, hogy végre már pofán vágjon tikteket valaki!!! A fószernek igaza van, túlkereslet van ha nem tetszik mehet a picsába!

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s