Comedy Club élmény

Február 8-án Comedy Clubban jártam.
Még előtte héten egy ismerősöm születésnapjára voltam hivatalos, amire munka miatt nem tudtam odaérni. Ennek kapcsán egy másik ismerősömmel váltottam pár szót, aki megemlítette, hogy ők rendszeresen találkoznak. Visszaírtam neki, hogy mi is találkozhatnánk sűrűbben. Ő meg felvette az ötletét, hogy csütörtökön megy Comedy Clubba.
Tarthatok veled?, tetszik a programajánlat.
Megbeszéltük.

A londoni életem alatt már 2x voltam stand-up estén. Még egyszer 2013-ban egy német srác hívott el Angel station mellé valami pubbá. Tavaly pedig véletlen találkoztam egy ausztrál sráccal, aki hobbi szinten űzi a stand-upot. Ő is meghívott egy fellépésére. Maga a műfaj nem állt annyira távol tőlem.

Csütörtök este a Top Secret Comedy Clubba látogattunk el, ami a Covent Gardentől pár perc sétára található. Az ismerősöm tök lelkes volt a helytől. Én meg imádom, ha valaki lelkes. Biztos jó lesz, nem kételkedtem benne.

Ami azonnal szemet szúrt, hogy ebbe a clubba csupa 30 év körüli londoni (többnyire) angol fiatal jár. Tele volt a terem jó pasikkal mindenféle munkakörből. A komikusok az első sorban ülőktől megkérdezték, hogy mivel foglalkoznak. Így megtudtam, utazásszervező ügynökök, építők, grafikus tervezők, bankárok, gyógyszertári alkalmazottak is ülnek a sorokban.
Mindenki máshogy volt öltözve, más hajstílust viselt és karakterként mutatkozott. De szeretem Londonban, hogy itt mindenki egyedi. Ettől színes a város.

Nekem magától a vizuális élménytől csorgott a nyálam. És ritka alkalmak egyike, hogy angol, velem egyidősekkel vagyok körülvéve. Jól esett, tök úgy éreztem, hogy igen én is része vagyok ennek a pezsgő városnak! Londoni vagyok, a fenébe is! Megvilágosodtam.

Ha a jövőben lesz egy szabad estém, amikor nincs kivel találkoznom és ki vagyok éhezve egy szociális közössége, jövök a Clubba! Úgy örülök, hogy ez most szembe jött velem.
Az ismerősöm feldobta a hetemet. Nem is gondoltam volna, hogy milyen jó helyeket ismer a városban. (A honnan hallott ő a clubról dologra elmesélte, hogy Tinderről volt egy randija és egy csaj hozta el ide. Még a végén a Tinderre is újra regisztrálom magam)

Külön jelnek vettem az élettől, hogy kaptam egy szuper estét fél évvel a születésnapom előtt. (mert véletlenek nincsenek) Bízom benne, hogy a születésnapi estém is hasonlóan kellemesen telik majd.

Egy kicsit a stand-upról is. Nevettem olykor nagyokat, egy-egy komikus tök jó szituációkat és aktuális témákat csempészett bele a szövegébe. (Brexit, Trump, szingliség, melegek, Disney mesék összeesküvés elméletek stb.) Ám meg kellett állapítanom, hogy Bödőcs Tibortól még messze voltak a fellépők. A magyar stand-up ritka jó. Az angolban minden 3. szóban a fucking így, fucking úgy vitte a prímet. Már kicsit sok volt ebből. Egy-egy helyzetben elmegy, de a folyamat nyomatása elrontja az összhatást.

Az angol stand-uphoz egy bazi erős angoltudás kell. Én 60-70% értettem abból, ami elhangzott. Sokszor nem is a nyelv miatt, hanem egy-egy kulturális háttér információ nem volt ismert számomra, vagy szlengből vett becenevek hatottak ismeretlenül. Az is előfordult, hogy tükörfordításban megvolt minden, csak az nekem nem volt poén. Mert nem angol vagyok, nem jött át, hogy mi a vicces.

A légkört 12/10, a műsorokat 7/10 értékelem.

A Top Secret Comedy Club weboldala: http://thetopsecretcomedyclub.co.uk/
Online kell foglalni jegyet időben, teltház szokott lenni.

Reklámok

Comedy Club élmény” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    A Stand Up műfajt mi is nagyon szeretjük. Még mindig megvan az a fura szokásaink, hogy este a férjem kéri, hogy indítsák el valamit, szeret mosolyogva elaludni. XD Én persze így sok előadást kívülről fújok, de van amit nem lehet megunni. Itt a közelben a művelődési házban vannak ilyen estek, kétezer voltunk tavaly ősszel. Remélem idén is lesz lehetőség rá.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s