Filmajánló: A legnagyobb showman

Egy ismerősöm vetette fel, hogy a Vue mozikban hétfőnként 5 fontért lehet jegyet foglalni.
5 fontért megnézni egy filmet, nagyon baráti Londonban.

A Greatest (Legnagyobb) showmant szerette volna ismerősöm megnézni. Nekem okés volt. Így egyik hétfőn moziban jártunk. Ismerősöm csak annyit mondott elöljáróban, hogy a cirkusz megalakulásáról szól a mozi.
Közben nekem a munkaadó család mamija is véletlen mesélte, hogy ez egy nagyon jó film! De jó, most megyek megnézni majd – el is könyveltem.

A londoni buszokon vettek reklámhelyet a készítők, így többször elment már előttem a plakátjuk az utcán. Hugh Jackman a főszereplő, aki múzeumot alapít az emberek szórakoztatására. Igen ám, de egy múzeum uncsi. A gyerekei ezért azt tanácsolják neki, hogy valami élő dolgot kéne becsempésznie a vállalkozásba. Így meghirdet egy castingot, melyben furcsa és vagy különleges tehetséggel rendelkező személyeket keres. Ennek nyomán megalakult a cirkusz.

A film nézése közben mindenféle érzelmet sikerült megélnem, ahogy haladt a cselekmény. Különböző gondolatok jöttek elő a fejemben.
A történet a 19. század végén játszódik, s arra kellett ráébrednem, hogy az elfogadás területében szinte alig léptünk valamit a világban. Ha valaki már nem olyan, mint az átlag, bizony kiközösíti a társadalom.
A szereplők egytől egyik születésük okán nem tömegemberek voltak. Szellemileg teljesen épek, csak külsőleg nem passzoltak a standard modellbe.
Szörnyű volt látni, mennyire gonoszok tudunk lenni a magunk emberi módján másokkal.

A film számomra legnagyobb tanulsága a másság elfogadása. A jövőben igyekszem még elfogadóbb és toleránsabb lenni, olyan emberekkel, akik valamiért kitűnnek. Mert a sors azt szánta nekik, hogy „kihívó” külsővel születtek, mert nagyobbak, mert kisebbek, mert világosabb vagy sötétebb a bőrük, vagy akár genetikai rendellenesség miatt elütnek a standardtól.
A változatosság teszi az emberiséget igazán különlegessé.

Mostantól biztosan kevesebbet fogok ítélkezni mások külseje miatt.

A filmet ajánlom megtekintésre.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s