Így kezdtem az évet

Ideért 2018-as év. Ez azért lesz eléggé különleges, mert idén búcsúzom a 20-as éveimtől. Egy évtizednek kell hátat fordítanom, s megköszönnöm mindazt, amit adott. Ezzel párhuzamosan meg egy új és egyelőre ismeretlen 10 évet indíthatok majd el. Augusztusig elindult a visszaszámlálás.

Nagy kérésem volt az élettől, hogy tudatosabb legyek. Egy rendszer alakítsak ki, vagy legalábbis az estéimbe vigyek valami fix pontokat, amik már segíteni fognak abban, hogy ne haszontalanul teljen az a pár óra munka után.

Első lépésként azt tűztem ki, hogy minden nap megnézek egy hasznos videót. Egy 15 perc is elég, mondjuk egy érdekes TED előadás, vagy egyik általam követett youtuber megosztott filmje.
Ha már a neten ülök, akkor valami ragadjon rám.

Pár napja ezt tekintettem meg:

Továbbá szeretnék jobban jelen lenni az életemben tudatosan, a jelenlétre szeretnék fejlődni. Ezzel kapcsolatban szembe jött velem egy youtube ajánlás.
A tény az, hogy a napunkat nagy részét vagy a jövőben, vagy a múltban töltjük. A gondolataink vagy előre tekintenek, vagy a múltat idézik. Így pont azt nem érjük meg, ami ott és akkor az adott pillanatban történik velünk. Közben meg várjuk, hogy történjen valami, s egyszerűen csak „vakok” vagyunk. Most egy 30 napos jelenlét programot csinálok, aminek lényege, hogy kis lépések hozzák el a változást. (majd megírom)

Esténként lábemelések végezni. A hasam az egyik kényes pont az életemben. Megint csak az, hogy elkezdtem 10-15 lábemeléssel, s majd az idővel szépen ez nőni fog. Biztos vagyok benne, hogy apró kis gyakorlatok sokat fognak jelenteni év végére.

Napi szintű olvasás. Még kicsapongó vagyok, szóval ez még nem indult el napi szinten. Dolgozom rajta. Először kezdem 5 perccel, s majd kibővítem. A lényeg, bevezetem az új szokást.

A nap zárásaként a naplómba írni. Minden nap különböző érzés és gondolat van bennem, s ezeket szeretném lejegyzetelni. Tudatosabban megélni és rendszerezni a fejemben kavargó dolgokat. Ezzel is tudatosabban ott lenni és ponttal zárni az adott napot.

Lefekvéskor a hálakövet kezembe venni és pár pontot összeszedni, ami jól sikerült. Ezt a szokást már 1,5 éve bevezettem, könnyű lesz folytatni.

Ha a fenti szokásokat már aktívan bevezettem, a lista még bővülni fog. A cél az, hogy elérjek egy olyan rendszerességet, amibe már egy kis tanulást is belecsempészhetek.
(A napi teendőkről listát írtam, s minden nap munka után ránézek. Így kerülöm el azt, hogy valami kiamaradjon)

Így kezdtem hát 2018-at az életemben.

Sikeres évet kívánok!

Reklámok

Így kezdtem az évet” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s