Szerintem: The New York Pass

A New York beszámolókat egy olyan dologgal folytatom, ami iszonyat böki a csőröm: The New York Pass. Ami azt hirdeti, hogy 90 látnivalóra kínál bejutást és csomagáron hatalmas összegeket lehet spórolni. Ismerősömmel biztosak voltunk, hogy veszünk passt, csak a napokat nem tudtuk. Aztán ismerősöm mondta, hogy most x % akció van pár napig az oldalon, vagyis 319 dollar helyett „csak” 259 dollárért vehetünk 5 napos látnivaló bérletet. Legyen hát ez!

Volt bennem egy csodálatos illúzió, hogy a kártya az egyben egy belépő is a látnivalókra. Vagyis csak az adott nap oda kell mennem az x látnivalóhoz, felmutatom a kártyám, beolvassák a vonalkódot rajta és mehetek is be. Plusz a New York Pass (folytatásban NY passnak fogom csak hívni) olyanokat ígérgetett a honlapján, hogy priority bejutás is jár bizonyos látnivalókhoz. Ennél szuperebb már tényleg nincs, gondoltam én. Nem elég, hogy van jegyem, de még elsőbbséget is élvezhetek majd – elképzeltem boldogan.

És akkor jöjjön a valóság. Az első hely, ahol érvényesíteni szerettük volna a passot, az a Top of The Rock kilátó volt. Eleve odamentem a kártyámmal, s 2 embert meg kellett kérdeznem, hogy akkor ezt hogyan tudom elfogadtatni, mert ugye a pénztárnál nem kell jegyért sorban állnom, hittem… Aztán végül 10:45-kor egy hölgyhöz léptünk oda, aki kiadta a jegyet (itt fogtuk fel, hogy a pass nem = belépőjegy). A legközelebbi elérhető időpont 11:50-re szólt. Ekkor jött az első „józanító pofon”. Hogy lehet az, hogy priority jeggyel egy jó órát kell várakoznom. Ez a Top of The Rock egy bolondok háza amúgy a sok emberrel, akik a feljutásra várnak. Volt egy szűk óránk, hogy kezdjünk gyorsan magunkkal valamit kb. Voltak éttermek, kávézók a Centerben, lehetett pénzt költeni rögtön.
Na, jó feljutottunk.

Utána a Rockenfeller Centerben akartam idegenvezetésen részt venni, de a pénztárnál a jegyért annyian álltak sorba, hogy feladtam azonnal. (Egy tétel azonnal ki lett húzva, amiért a pass megvettük egykoron).
Csak, hogy valami történjen, odamentünk a Radio City Music Hallhoz, mert ide is be akartunk menni. A biztonsági őr meg kedvesen mondta fél 1-kor, hogy az 1 órai túrára még van jegy. Na, ez már alakul. Örültem is. Ő elvette a passt, bevitte az épületbe, majd 5 perc múlva a jegyekkel tért vissza.
A Radio City Music Hall nagyon megérte, tényleg a kulisszák mögé mehettünk. Élveztem, érdekes volt, ajánlom.

Estére az Empire Statest gondoltuk ki. Indult újra a „buli”. Úgy kezeltek minket, hogy nincs jegyünk, vagyis hiába a pass, vagy 40 percet álltunk sorban, hogy a pénztárhoz jutva megkapjuk a passra a jegyet. Nevetséges! Itt már kezdtem bepöccenni, mert én a NY passnak már december 16-án átutaltam a 259 dollárom, s december 25 meg úgy kezelnek, mintha nem lenne belépőm….

Kicsit bepörgetem a dolgokat, s felsorolás szintjén jönnek a látnivalók.

Helyek, ahova csak azért mentünk be, mert a pass összegét vissza akartuk kapni (legalább ne bukjunk a 259 dolláron)
– Madame Tussauds
– New York Sex Museum (itt legalább nem volt sor)
– Big Bus buszos városnézés (-7 fokban soha többet nem ülök fel egy fűtetlen buszra…nagy szívás volt, a végén a fogam vacogott hidegtől)
– New York Transit Múzeum
– Seaport Múzeum
– New York Yellow Water Taxi

Helyek, ahova biztosan be akartunk menni a passal
– Intrepid Múzeum
– Radio City Music Hall túra
– Circle Line sétahajózás
– Madison Square sportközpont – sajnos az ünnepek miatt zárva volt
– Yankee Stadion
– National History Múzeum – ide akkora sor állt a pénztárhoz, hogy esélytelen volt (hülye passról ennyit)
– Guggenheim Múzeum – hatalmas sor volt a pénztárhoz dettó – no chance (hülye passról megint ennyit)

Ami nagyon fájt, bosszantott és zavart ugye: a pass nem belépőjegy, hanem minden helyen sorba kellett állni a pénztárhoz.
(Mert mondom az ellenpéldát, én 2013 augusztusában úgy voltam az Empire State Buildingben, hogy ismerősöm több mint egy hónapra előre, egy adott napra és időpontra foglalt online. Vagyis csak az adott napon és 1 órával előbb jelentünk meg, mehettünk is be azonnal) A hülye pass kártyával meg online nem lehet nevezetességekhez foglalni, mert nem fizetési opció. Nagyon szívás a köbön!
(A sétatúrákhoz van foglalási lehetőség, de tele vannak, mire kézhez kapod a kártyád a városban)

A beetetés priority (elsőbbségi) helyről meg annyit, hogy egy túróst sem jelentett. Max 15 perccel előbb jutottam be, mint aki ott esett be előttem abszolúte pass és jegy nélkül.

Amit javaslok, hogy ne vegyetek passt. (kivéve ha nagyon sok helyre akartok bemenni és inkább bent, mint kint töltenétek az időt) Helyette vegyetek jó előre online belépőket a pár fő helyekre, főleg nagyon előre a Szabadság – szoborhoz (ami ugyan benne volt a passunkban, de dettó esélytelen volt a sor miatt). Plusz több múzeumnak van ingyenes bejutási lehetősége. Pl. 9/11 Múzeum kedden 5-től ingyenes. Biztos sor lesz, de legalább nem kell fizetned. A MoMa meg péntekenként este ingyenes du 4-től stb.
Érdemes ITT nézelődni (csak egy random, gyors google keresés eredménye)

Mikor a NY pass azt írja, hogy Save time and money when you buy – időt egyáltalán nem fogtok megspórolni, ha viszont jó pár helyre bementek, akár muszájból is, hogy az összeg meglegyen, megtakarítást jelenthet. (Ha jól számoltam, akkor 259 dollárral 329 dollár összegű szolgáltatást vettünk igénybe. A pénztároknál való sorban állással viszont órákat vesztettünk időben összesen)
Végül pedig a legnagyobb kamu. Az oldalon az van, hogy napi akció, vagy 5 napi akció, ha mondjuk 3 napon belül veszed most, akkor 319 dollár helyett x % megtakarítással, csak 259 dollár a pass. Ez azért beetetés, mert mikor helyben megkaptuk a szórólapot, azon 259 dollár volt a listaár alapban. Tehát sosem volt az 5 napos pass a valóságban 319 dollár. Ez csak egy marketing beetetés online, nagyon durván. Mi is megettük ezt a mesét.  Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha online nem vesztek passt, de New Yorkba érve mégis meggondoljátok magatokat, semmit sem vesztettetek pénzben!

Természetesen a feedback (értékelés) oldalán jól leírtam a cégnek is a magamét. Feltűnt, hogy az elmúlt hónapokban elég sok negatív visszajelzés van fent. Írták egyesek, hogy tulajdonost váltott a cég, s régebben olcsóbb és jobb volt. Most meg ez van…

Szerintem: The New York Pass” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.