Karácsonyi emlékek az elmúlt évekből

Karácsonyok…utoljára 5 éve voltam otthon Magyarországon ez alkalomból.

Nem hiányzik? Hát, vannak rossz emlékeim. Az utolsó otthon töltött években semmi extra nem volt ez az Ünnep. Olyan én is előfordult, hogy családi összezördülést követően valakim beült az autóba, s elhúzott valahova. Tesóm Pesten maradt párjával. Én meg úgy végeztem be, hogy egyedül megehettem az anyu által készített karácsonyi vacsorát, majd a bugyutábbnál bugyutább Télapós meséket nézhettem a kereskedelmi csatornákon. Ezért nem fogok hazautazni, erre nincs szükségem.

Londonban meg bekattannék. 2013-as Karácsonyt tök egyedül töltöttem egy angol család házában, akiknek dolgoztam, s elutaztak Franciaországba. Wimbledon szívében egy pár millió fontos kis lakásban kergetőzhettem magammal. Mondjuk Szilveszter előtt már ki kellett költöznöm, ez volt a fő indokom a maradás mellett. Akkor költöztem át az egérlyukba, életem első itteni albérletébe.
És akkor fogadtam meg, hogy én több unalmas Karácsonyt nem szeretnék egy időre.

2014 nyarán jött az ihlet, hogy miért ne lépnék le Los Anglesbe. Befizettem egy 7 napos körútra LA-Vegas-San Francisco vonalon. Szenteste landoltam a hírességek városában. Másnap robogtam Vegasba. 26-án a Grand Canyonnál jártam. stbstb. Szilveszter napján Hollywood és Beverly Hills városnézésen vettem részt. Január 2-án Disneyland, 3-án WB stúdió túra.
Életem első szingli utazását tettem meg. Utolsó délelőtt Santa Monica partszakaszon reggeliztem, s volt bennem egy pici para…nem akartam visszatérni a „való világba”. Olyan jó volt, maradtam volna még.

2015-ben Miamira esett a választásom. Legjobb döntés volt, annyira élveztem. Komolyan. Úgy éreztem magam, mintha haza mentem volna. Nem csoda, hogy oda akarok költözni életem folyamán.
Ha még a következő években visszajutok, rollert vinni fogom. A part mentén lehetne hasítani a két kis keréken rendesen.

2016-ban ismét Miami volt az első helyen, aztán kikötöttem Honolulun. Ha lúd, akkor legyen kövér. Menjünk, jó messzire. Az első nyaralás, mikor kezdtem igazán ráérezni az egyedül utazásra. Ezt is tanulni kell. Olyan jól jött ki minden, abszolút semmi rosszat nem tudok mondani. Extra élmények is értek a tengeralattjárós kirándulás kapcsán pl. Az első napok nehezen indultak, de aztán felszabadultam, s lazán járkáltam fel-alá.

A vágyam, hogy ne legyenek unalmas karácsonyaim, meghallgatásra került az élettől.
2017-ben New York a helyszín, aztán jövőre otthon. Már mondtam anyumnak, hogy 2018-as ünnepeket Magyarországon töltöm. Nem fogom a véletlenre bízni, nem akarom bugyuta Télapós filmeken bevégezni. Ami már most eszembe jutott, hogy keresnem kell olyan ismerősöket, személyeket, akik ugyanúgy magányosan töltik az ünnepeket. Én a Szentestémet szívesen felajánlom arra, hogy Fehérváron belül ellátogatok olyanokhoz, akik egyedül vannak. Másik ötletem, hogy ismerősi körből meg fogom kérdezni, ki tud hátrányos helyzetű családot, s nekik vinnék ajándékot (élelmiszerek stb.) Illetve, közeli ismerős hozzánk is átjöhetne, s együtt lehetnénk. Ha már otthon leszek, legyen tartalmas az a pár nap.
Az ünnepeket között meg már megálmodtam, hogy egy összejövetelt tartanék. Csomó embert x éve nem láttam, beülhetnénk Fehérváron valahova. További különleges vágyam, hogy a Londonból szintén otthonlévő ismerősöket is meghívjam magamhoz.
Így hát a 2018-as karácsonyra is elkezdtem gondolatban készülni. (Életnek leadtam a kérést)

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Reklámok

Karácsonyi emlékek az elmúlt évekből” bejegyzéshez ozzászólás

  1. bagoly37 szerint:

    Kellemes ünnepeket! Én most már megkérdezek valamit, amit lehet, hogy nem illik, de kíváncsi vagyok. A harmadik olyan ember vagy, akiről tudom, hogy külföldre ment innen, és tudom, hogy gyakorlatilag havonta másik városban vagy országban van. (A másik két ismerősöm már kb. az egész bolygót átutazta keresztbe-kasul.) Annyi a kérdésem: ennyi utazás közben mikor van idő megkeresni azt a rengeteg pénzt, ami ehhez szükséges? Lehet, hogy én gondolkodom korlátoltan, csak elképzeltem, hogy mondjuk megszoroznák a fizetésemet a gyárban tízzel, de még akkor is ott lenne problémának, hogy nem érnék rá sehova menni. Technikailag nem értem a jelenséget. 🙂

  2. bagoly37 szerint:

    Én igazán szeretek egyedül lenni, nekem az olyan, mint telefonnak a töltő, de teljesen egyedül az egész karácsonyt még én sem akarnám!! 🙂 Szerintem tök jó ötleteket írtál le!

  3. serinabloom szerint:

    Szerintem a tavalyi karácsony volt az első bejegyzés, amit olvastam tőled 🙂 És örülök, hogy itt ragadtam! 😀 Boldog karácsonyt innen is 🙂

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s