Novemberi morzsák

Novemberi morzsák. Még pár élmény, amit kimaradt korábbi beszámolókból.

A hónap második szombatján egy magyar ismerősömmel találkoztam, akinek van egy 1,5 éves gyereke. A helyszínt én választottam, egy angol kertvárosban található kávézó – éttermet, amiben játszószoba is található. Bár 2 éves kor alatt még nem vállalják a felügyeletet a gyerekre, de így is jó volt, hogy olyan helyre mentünk, ahol a pici nem unatkozott. 2 éves kor után meg a felügyelő hölgynél lehet hagyni simán a gyereket. Vagyis a felnőttek nyugodtam tudnak társalogni, míg a csemetéjükre figyelnek.
Korábban már voltam a család gyerekeivel itt. Akkor pl. egy apuka a laptopján dolgozott az egyik asztalnál, miközben a gyereke bent volt a játszószobában. Megértem, ha pl. otthonról dolgozó felnőttről van szó, pici gyerek mellett. Jó „leadni” őt, míg a munkájára tud koncentrálni.
Mi jó 2 órát ültünk bent. Közben megreggeliztünk és ismerősöm kislánya is jól érezte magát.

November 4-én ebédidőben a belvárosba siettem. A Regent Streeten tartották a veterán autó kiállítást. Évente visszatérő rendezvény ez. Mindig kijövök és megcsodálom a működőképes veterán autócsodákat. Egyes darabok még a múlt század elején „születtek” a Ford gyárban.
Most egy beszélgetést is sikerült elcsípem. Egy látogató beszélgetett egy kiállítóval, aki elmesélte, hogy Ausztráliából éreztek. (Megjegyzem, hogy elhozni ide egy autót a világ másik végéről, szervezést igényel, na). A szülei a kocsi tulajdonosai és kiskora óta járja velük a világot. Eleinte még unalmas volt, de ma már ő vezeti a járgányt és így sokkal élvezetesebb az egész – folytatta. Végül megjegyezte, hogy a ruhájuk az adott kort szemlélteti és az anyukája saját kezével varja őket.

A hagyomány az, hogy a rendezvényt követő vasárnap van egy jótékonysági vezetés London – Brighton útvonalon.
Szóval, ha valaha Londonban jártok november első hétvégéjén, ne hagyjátok ki ezt a showt.

November 4-én este a Temze partról megnéztem a Bonfire tűzijátékot. Évek óta először láttam normálisan is egyet, mivel mindig babyszitteltem ezeken az estéken. A Temze északi oldalán a Battersea parkkal szemben vártam, hogy elkezdődjön a show. Örültem neki, hogy ismét volt egy szabad szombat estém.

November 17-én megnyitott a Winter Wonderland a Hyde parkban. Szombaton kora délután elsők között tettem látogatásom pár ismerősöm társaságában.
A lángos – kürtős stand a kedvencem. Mivel nem volt forgalom, így a lángosom egy kicsit hideg volt, mire megkaptam, nem frissen sütötték. A kürtős sem volt meleg, viszont hidegen is isteninek találtam. Ha pörög a stand, akkor melegében kapunk mindent.
A német sörsátorba is beültünk. Olyan, mint az Oktoberfest, csak karácsonyiasabb a dekoráció. Átcsomagolták a németek a rendezvényt és eladták újra, ennyi történt. A kínált kaja egy az egyben Oktoberfest. Jó, van forralt bor, mert mégis Karácsony. De aki csak sört akar vedelni literes pohárból, megteheti.
2 dl forralt bor 5,5 font.  A kerámia pohár, amiben adják, letét köteles: 5 font/ pohár. Egy 4-es körnél 42 forintot adtam ki elsőre. Egyébként csalódás a bor. Semmi köze az igazi forralthoz.
A társaságom viszont jó volt.

A gyerekeknek jutott egy iskolai szüneti nap. Kérésükre elvittem őket a Közlekedési Múzeumba, a Covent Gardenbe. A felnőtt belépő 17,5 font, nyilván a szülők fizették. Kíváncsi voltam a múzeumra már korábban is. Igazából nem éri meg a belépő, túl kicsi és abszolút a gyerekesekre van kivitelezve. A kiállítás fele csak a gyerekeknek szól. Lehet metrót, buszt vezetni és megmászni. Játszósarok 7 év alattiaknak stb.
A múzeum után beültünk a Wagamamába. Anyuka mondta, hogy keressek valami helyet a Covent Gardenben ebédre. Választottam hát. 

November utolsó szombatján Croydonban jártam. A gyerekek óvodájában 4 óvónő dolgozik, abból 2 magyar. Az egyik hölgy nagyon szimpatikus volt az elejétől, s felvettem vele a kapcsolatot. Kértem, hogy szervezzünk valami programot együtt, ha lehet. Ő meg mondta, hogy megy bevásárolni szombaton, vele tarthatok, ha gondolom. ’Ismerd meg Londont’ újabb napja, mert Croydon amúgy egy fekete folt volt eddig számomra. (Ismerősök kommentjeiből olvasva, nem maradtam le semmiről. Sőt, a netes kereséseim alapján London nem biztonságos környékének van nyilvánítva)
Én annyira nem is vásároltam, a boltról boltra járás nem az én „hobbim”, de így beszélgetős társaságban belefért.
Croydonban megy villamos, ez londoni kuriózum.

Egyéb: kiolvastam angolul Andre Agassi – Open könyvét. (erről talán egy másik cikkben bővebben)

E-könyvben Fejős Éva – Bébi Bumm is befejeztem. (Jó lenne erről is írni, de nem olyan könnyű összeszedni a gondolataimat egyelőre)

El is röppent a 2017-es év 11. hónapja. Pénteken indul a december. Hűha!
Köszönöm november az élményeket!

 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.