Így nem jutottam be az X-faktor showba

A mai cikkben egy kellemetlen élményemet mesélném el.

Egy jó hónappal ezelőtt jött egy hirtelen ihletem. Mi lenne, ha néznék lehetőséget, hogyan lehetne bejutni egy X-faktor forgatásra Londonban. Google keresést követően találtam az https://www.applausestore.com/home-ra. Egy olyan oldal ők, akik embereket közvetítenek nézőknek különböző brit műsorokba. Jónak tűnt, beregisztráltam. Ahogy meg elindult az X-faktor élő show, jelentkeztem az egyik adásba. Azt írták jelentkezéskor, hogy legkésőbb az időpont előtt 48 órával kapok egy e-mailt egy jeggyel, ha bekerültem a létszámba. És kaptam e-mailt. Tök boldog voltam. „Megyek az X-faktor adásba”. Nem kiabáltam el azonban senkinek, mert jegyem az állt, hogy a belépésem nem garantált, de mindent megtesznek, ami tőlük telik blablablabla.

x-factor_uk

Ok, eljött vasárnap és készülődtem a stúdióba. Fél 5-kor indultam otthonról, a jegyen az állt, hogy 6:30-ra kell érkezni. Ha odaérek 6 előtt, még jó leszek, kalkuláltam.
Ok. 5:50-re megérkeztem a helyszínre, az LH2 Studióhoz. Egy fél km sor fogadott azonnal, de nem aggódtam. A TV-ben jó nagynak tűnt sok férőhellyel…
Szeles időben és 5 fokban elkezdtem a többi emberrel várakozni. 6:30-kor leellenőrizték a jegyet még kint, majd lassan megint befelé a tömeg (leendő nézők). Még egy biztonsági ellenőrzésen is át kellett menni fémkapuval, drogkereső kutya előtt elsétálni stb. Italt elvették, táskát megtúrták. Ezután annyi történt, hogy immáron a területen belül, ám még mindig az épületen kívül várakoztattak minket.
Közben én sorba álltam a Toi Toi WC-be, majd vissza a várakozó állásba. És ekkor közöltek 7:15-kor, hogy a stúdió betelt, lehet hazamenni. A nézőtér megtelt, újabb embereket nem engednek be az épületbe.

A stúdió bejáratától 3 méterre voltam addigra és viszlátot mondtak. Hatalmas csalódás megvolt.
Ja igen, szóval mint végül rájöttem. Egy estére nagyjából a nézőtér duplájára bocsátanak ki jegyeket (ezért szerepelt a “nem garantált belépés” az apróbetűs részben), mert úgy vannak vele, hogy mondjuk 30% eleve el sem jön, illetve, ha a vendéglistán szereplő emberek közül valaki szintén nem jelenik meg, akkor helyükre jut pár ingyen néző mondjuk. A többiek meg hoppan maradnak mindig.
Továbbá az, hogy a TV-ben nagynak tűnik a nézőtér, az kb a valóságban 550 embert jelent. Jól lehet csalni a kamera állással, fényekkel stb. A valóságban egy nagy „semmi” az, ami a TV-ben olyan hatalmas térnek tűnik.

Egyéb érdekességek még, amit sikerült megtapasztalnom: A vizet, flakont elveszik. Az épületen belül azonban nincs lehetőség italt venni, a WC meg az épület mellett lévő 4db Toi Toi, ott üres flakont tölteni nincs lehetőség. Tehát az ember órákat lehet folyadék nélkül a felvétel időtartama alatt (szerintem ez szemét húzás, legalább én vízmániás vagyok).

Vasárnap az emberek idejével és lelkesedésével játszadoztak. Profitért mindent, felőlük oda is fagyhattál volna a járdán kint, míg várakoztál. És az sem érdekelte a szervezőket, hogy te mennyit utaztál ide, mennyi időd ment el arra, hogy végül csalódottan mehess haza. Totál idiótának néztek november 12-én jó pár száz embert. Ezek után szimpátiát éreztem minden olyan emberrel a Földön, akit kihasználtak így vagy úgy valaha.

Így nem jutottam be tehát az X-faktor élő showba és így tudtam meg, hogy Londonban tényleg csak a profit számít másokat kihasználva. Azt hiszem először, utoljára és soha többet, hogy én valaha próbálkoztam bejutni egy adásba. Az X-faktor meg Simon Cowell is tehetnek egy szívességet.

A netes véleményeket olvasva már azt is tudom, hogy az összes forgatás hasonlóan zajlik. 2x annyi jegyet adnak ki potenciális „balekoknak”, mint amennyi valójában bemehet majd. Aki meg tényleg biztosítani akarja a helyét, az 5-6 órával a javasolt érkezési idő elkezdhet sorban állni fagyban, vagy hőségben, ha pont egy meleg nyári napot fog ki.

Nekem „csak” 6 órám ment el készülődéssel, utazással, várakozással és hazamenéssel együtt a semmire. Azt meg nyilván nem lehet mérni, hogy mennyire rosszul esett lelkileg a dolog és nagyjából keddre tudtam magamnak megbocsátani azt, hogy engedtem bolondot csinálni magamból.
Az élet egy nagy tapasztalás, megtapasztaltam ezt is, s most már tudom, hogy mi fán terem egy ilyen X-faktor forgatás.

Na, túllépek rajta végleg, elfejtem. De azért kérek mindenkit, hogy a jövőben, ha otthonról nézi a műsort, legyen tudomása róla, hogy aznap is emberek százait (ezreit) tették lóvá azért, hogy tele legyen a nézőtér.

Reklámok

Így nem jutottam be az X-faktor showba” bejegyzéshez ozzászólás

 1. serinabloom szerint:

  Hát ez elég kiábrándító, mit ne mondjak. Nyilván tudja az ember, hogy az összes ilyen műsorban a nézőtér kamu, mármint, hogy nem olyan, mint egy koncert, vagy valami, ahová megveszed a jegyet, bemész, élvezed, hazamész. Csak az a szar, hogy aztán meg nagyobb csalódás az egész és tökre nem éri meg. Illetve szruntem ez a hozzáállás, hogy alapból kétszer annyi jegyet adnak el, mert tudják, hogy a 30%-a el sem jön, az megint árulkodó. Nyilván nem jön el, ha közben megtudja, hogy “ja, amúgy ott fogsz kinn állni étlen-szomjan, fesztiválvécével órákon át…. ja, és akkor se biztos, hogy bejutsz…”. Én legalábbis tuti nem mennék el. Simán lehetne, hogy kevesebb jegyet adnak ki, aztán meg pl jelezz vissza a műsorkezdés előtt legkésőbb 24 órával, hogy jössz-e vagy sem, vagy csak addig lehet lemondani, s akkor ha marad jegy, odaadják annak, akinek már nem jutott, de akart volna menni. Aztán az első kapunál beengednek annyit, amennyi a létszám, nem hinném, hogy aki már ott van, az elmenne onnan. De hát nyilván így egyszerűbb. Mert az nem lényeg, az emberek hogyan érzik magukat közben.

 2. bagoly37 szerint:

  A vízivás tilalma szerintem az emberi jogok megsértése, csodálom, hogy még senki nem jelentette fel őket!
  Én ugyan egy műszakot is lenyomok 1 db kávéval meg 3 korty vízzel, de aki nem ilyen “kaktusz”, az rosszul is lehet.
  Mocskos szemét banda.

  A magyar X-faktor pedig annyira rossz, hogy még a tévében is kár nézni.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s