Escape room – Kipróbáltam a kiszabadulós szobát

Egy ismerősöm a groupon.co.uk oldalán látott akciós lehetőséget az Escape Room Londonba. Még sosem próbáltam, így azonnal igent mondtam a meghívásra.
November elején 5-en mentünk el a kiszabadulós játékra. Én magamnak nem adtam sok esélyt. Sose voltam hu de jó összefüggések keresésében, amire egy ilyen játéknál biztos szükség lehet – gondoltam. A recepciós hölgy mosolyogva mondta nekünk, hogy 1 óra áll rendelkezésre, de mi szerinte előbb is végzünk. Hát én meg nem hiszem, hangosan megjegyeztem.

Bekísért minket egy pici szobába és elindult az óra. Keresni kellett valamit, amivel elindulhatunk. A mi témánkban végül úgy alakult, hogy 4 számjegyű kódokat kellett végig megfejteni. Egyik kódot a másik után kibogarászni a kis zárt teremben. Azt hittük, hogy csak ennyi az egész. Már majdnem fél óra eltelt, mire olyan kódot sikerült találnunk, ami csak arra volt elegendő, hogy egy másik szobába mehessünk tovább. Ott még megláttunk x számzáras szekrényt. Ennek az életben nem érünk végére, én már elkönyveltem. És tényleg nekem gőzöm sem volt, követni nem bírtam, hogy az ismerőseim honnan szedik egymás után elő a semmiből a kódokat. Ott álltam és felfogni nem tudtam, hogy mi van éppen. Nem rajtam múlott, hogy végül kijutottunk. 50 perc alatt teljesítettük! Én még ma is ott keresgélnék a szobában, ha egyedül lettem volna (nyilván nem, mert 1 óra után egyszerűen kinyitják az ajtót). Ez is egy olyan játék, aminek rá kell érezni a milyenségére, és el kell kapni jól a fonalat. Így elsőre nagyon homálynak tűnt.
Csapatépítésre tökéletes!

A mi témánk az ufók voltak. Nem állt közel hozzám, de nem is kaptam frászt. A második szobában egy „halott” ufó teste feküdt egy műtőasztalon pl. Aztán volt még egy mű polip is.
Az egyik szekrény mögött meg egy titokszoba nyílt ki, amiben csontvázemberre (műanyag) bukkantunk. A háttérben pedig végig kísérteties hangok szóltak.

A többi téma, amit olvastam pl. a Da Vinci, aminek 5/5 az erősségi szintje, onnan tényleg csak a profikk jutnak ki, kezdőknek esélytelen.

Honlap: https://www.escape-london.co.uk/

Ajánlom-e?
Egyszer érdemes kipróbálni, mert veszteni biztos nem fogunk vele. Viszont ne teljes áron vegyük meg a belépőt, nézzünk szét a neten, és keressünk akciót kínáló oldalakat. Mi 60 fontot fizettünk, ha jól emlékszem, amúgy egy jó 100 font lett volna kb. a teljes ár. 1 órás játék meg nem ér meg 100 fontot szerintem.

Köszönöm a meghívást és társaságot.

Escape room – Kipróbáltam a kiszabadulós szobát” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.