Látogatás a vasárnapi piacon (Carboot sale)

Évekkel ezelőtt vasárnap reggel ültem a vonaton Waterloo irányába barátnőmmel. Vauxhall előtt jobbra lenézve egy hangyabolyt pillantottunk meg, emberek tömegét. Ohh, itt valami piac van! Majd egyszer lecsekkoljuk. Eltelt 4 év és most végre csekkoltam. 

Múltkor egy helyi bolhapiacot ajánlott ismerősöm, ami nem volt nagy cucc. Utána egy másik ismerősöm írta, hogy Vauxhallnál vasárnap, az nagy és van lángos is. Aham, most már másodszor jött fel ez a Vauxhall…véletlenek nincsenek. 

A környéket jól ismerem, bár a neten lévő cím nem jó. De csak követnem kellett a lengyelek tucatjait, akik valahova nagyon igyekeztek vasárnap délelőtt Vauxhall állomásnál. Na, majd ők „vezetnek”. 

És ott találtam magam egy igazi kelet-európai piacon. Mintha az egykori józsefvárosit megmixelték volna egy kis kínai Ebay vonallal és még hozzácsaptak egy kis lengyel gasztronómiát – mutatnám be egy mondatban a helyet. Lengyel mézen és a kínai telefontartozékokon át, Calvin Klein „eredeti” alsóneműtől kezdve volt ott minden. Még lengyel töpörtyűt is lehetett kapni, meg fácánt egy jó vasárnapi levesbe. Aztán sok volt a munkaruhás, munkabakacskos, szerszámos eladó is. A piac fele új termékeket és fele használtakat kínált. 

Akadt jó pár kisebb munkagép is, mint fúrók, csiszolók stb. Remélem nem a hét folyamán lopták ezeket össze…valahol Angliában. 

Női szemmel nekem a táskások tetszettek, mert tényleg az Accessorize üzletben £40 fontért vásárolok, miközben ilyen piacon £10-ért is tudnék névtelen terméket venni. Aki szereti a hamisítványokat, akadt pár Louis Vuitton és Gucci darab is. Csak jól nyitva kellett tartani a szememet, hogy meglássam őket.

A látogatók 70-80% kellemetlen alak volt, nem növelték a komfort érzetem. Nem ítélkezünk, de a táskám magamhoz szorítottam, nehogy már itt lopjanak meg a végén.

Végre megtaláltam a magyar lángosost. Vagy 15 percet vártam, hogy sorra jussak egy kürtösért. Közben meg szóltak, hogy a lángost külön kell kérni. Jól van. 30 perc alatt csak kapok már valamit. A lángos £3-ba került, ízre nem volt rossz, viszont ropogott, száraz volt a tészta. A kürtős £5-ért, finomabb volt, de az se az az igazi puha, olvadós tésztájú. Mondjuk a méretével nem spóroltak. 

Érdekesebb árusok között megemlíteném a jamaikait. Valami szívható varázs cuccot árultak, meg lehet pult alól, érdeklődés esetén, más is előkerült volna. Plusz tetszett a zöldséges is a bejáratnál, szép nagy fehérrépákat árult. A fácán mellé a vasárnapi levesbe elfért volna.

Mivel a piacról én továbbmentem a belváros felé, így az egész napos cipelést elkerülve, nem vettem semmit. Legközelebb kipróbálom a lengyel töpörtyűt biztosan.

A piacot egyszer érdemes felkeresni, de ne legyenek magas elvárásaink. Ez nem az Oxford Street 😀

Honlap: http://www.saundersmarkets.co.uk/New_Covent_Garden_Car_Boot_Sale.html
Térkép: A Parry St-en kell elindulni befelé, fontos, hogy a vasúti sínek alatti alagúton mindenképp haladjunk át, s ott már látni is fogjuk a piacot.
vauxhall_piac

Látogatás a vasárnapi piacon (Carboot sale)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Hello I'm HajduLaci szerint:

    Csak eszembe jutott. Tudtad, hogy Vauxhall miatt hívják az oroszok Vokzál-nak a vasútállomást? Amikor egy orosz delegáció megérkezett Londonba, s meglátták a kiírást a vasútállomáson, hogy Vauxhall, azt gondolták ez a szó jelenti a vasútállomást.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.