Szabó Péter előadása Londonban

Ismét Londonban járt Szabó Péter. Ő az a magyar motivációs előadó, akit tavaly ősz óta követek. Akkoriban hetente voltak élő videói vasárnaponként, s egy megosztás alapján bukkantam rá a Facebookon.
Virtuális térben megkedveltem őt, s idén már volt szerencsém vele élőben is találkozni tavasszal Londonban.

Mi is tetszik legjobban a munkásságában? Hát, talán az hogy, más. „Szembe megy” egy csomó berögződött nézettel, szállóigével és felfogással. És hitem szerint, Magyarországon nagy szükség van arra, hogy bizonyos mondatokat elfeledjünk végre, pl.: „Ez van, ezt kell szeretni”. „Rosszabb is lehetne, elégedjünk meg ezzel”.
Ha végignézünk a mögöttünk lévő éveken, őszintén tegyük már fel a kérdést: bárki mondta-e valaha, hogy „képes vagy rá, hiszek benned”. „Próbáld meg, miért ne, hajrá”. Nem túl ismerős mondatok ezek. Mert minket magyarokat nem sikerszemléletre neveltek egy cseppet sem.
Péternek igaza van abban, hogy jó lenne, ha végre az évtizedeken át átadott negatív dolgokat megszakítanánk, s mi utánunk már egy olyan generáció szülessen, akik motiváltabb légkörben nőhetnek fel.
Vagy a másik eset, hogy mi szüleink áldozatai vagyunk, ők meg az ő szüleik áldozatai voltak, s végre jussunk már el oda, hogy pont. A mi gyerekeink már ne a mi áldozataink legyenek, hanem önmaguk, s azok, akik, lenni akarnak.

A tegnapi előadás tetszett. Úgy érzem, hogy mióta volt az a Tibiatya botrány, Péter racionálisabb lett, s őszintébb. Többször elmondta, hogy az életben az előrejutáshoz a folyamatos tanulás és a tettek szükségeket. Ha csak olvasgatunk, meg tanulunk, az nem fog segíteni. Ugyanakkor, ha meg makacsul utánajárás nélkül cselekszünk, az sem a javunkat fogja szolgálni. A kettő együtt fog működni.

A pozitív gondolkodáshoz meg hozzátartozik az is, hogy felvállaljuk, ha valami nem jó az életünkben. Azzal, hogy szembesülünk a rosszal, már eleve egy lépést tettünk a megoldás felé. És a rossz dolgok is hozzátartoznak a jó élethez. Aztán az, hogy milyen most az életünk, csupán 10% történésből és 90 % személyes hozzáállásból tevődik össze. Itt a hálát is lehet mondani. Péter szerint napi 5 perc, amit azzal töltünk, hogy hálát adunk az életünkben jelen lévő jó dolgokért, mint egészség, látás, hallás, hogy tudunk járni stb. egy jó hónap elteltével javulást fog előidézni az életünkben. Mert a hozzáállásunkat fejlesztjük. (olyan egyszerű, de nagyszerű)

szabo_peter_london

Teltházas este – London, 2017.okt.14.

További jó témák is előkerültek, mint az 5 ujj modell, intuíció és racionalitás fordított arányossága, képességek csoportosítása stb.

A jelen lévő emberekben bírtam az, hogy pénzt és időt fektettek abba, hogy eljöttek. Szívesen ismerkedtem volna, de arra viszont nem nyitottak a magyarok. Nem ez az első eset, hogy azt tapasztalom, mi nem vagyunk egy easy-going népség. Mi szeretünk megmaradni a kis személyes szféránkban, s ennyi. Kár.
Balomon egy 30+ úr ült, akivel semmi értelmes társalgást nem folytattam azon kívül, hogy megbeszéltük, hogy ki a kedvenc személyiségfejlesztő előadónk (Louise Hay) és mikor olvastunk először ilyen témájú könyvet. Jobbra kettővel tőlem egy nagyon bájos, mosolygós, igazán pozitív hölgy ült, akivel jobban elbeszélgettem. Ám a végén ő is csak szinte felugrott és ott sem volt. Pedig őt úgy elfogadtam volna az ismerősi körömben. Egy kontaktcsere jól esett volna.
Összefutottam még egy ezer éve nem látott, el is feledett ismerősömmel. Mizu? Mizu? és kb. itt el is halt a dolog. Pedig őt anno is bírtam, vele is bandáznék olykor. Vagy rámenősebbnek kell lenni…az élet egy folyamatos tapasztalás, majd legközelebb. Magamban csak annyit mondtam, hogy ha a sors úgy akarja, találkozunk még más rendezvényeken. Ámen. 

Utószó:
Péter ajánlotta Agassi – Open könyvét. Berendeltem hát. Az első 2 fejezetet pedig ingyen is le tudtam tölteni próba olvasásra, s nagyon megfogott. Folyt.köv.

Szabó Pétert ITT találjátok Facebookon. 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.