Volt ovistársammal találkoztam Londonban

Vasárnap délután a volt ovistársammal találkoztam Londonban. Még pénteken posztolt Facebookon egy képet, én meg bekommentelten „nem is szóltál, hogy erre jársz”. Másnap rám írt, hogy vasárnap akár össze is tudunk futni, igent mondtam persze.

Az ovistársammal ugyan egy általános iskolába jártunk, de más osztályba. Vagyis nagyjából 1995-től úgy nem beszéltünk egymással semmit. Az, hogy ismerősök maradtunk a mai napig, csak a Facebooknak köszönhetem. Az oldal egy roppant jó haszna, hogy tényleg összeköti az embereket, távoli ismerősöket, s tudjuk ki – merre boklászik a világban.
A srácról tudni kell, hogy orgonaművész…igen és konzervatóriumot is végzett. Egyedi foglalkozása van, s olyan hangszeren játszik magas szinten, amin manapság már alig páran.
A mostani útja Angliába egy hangverseny miatt volt.

A Szent Pál katedrálisnál találkoztunk, majd megkérdeztem, hogy mihez lenne kedve. Ő kötetlen – válaszolta. Jó, hát akkor a Millennium gyalogoshídon át elindultunk a Southbank vonalán. A Millenium hídon egy extrémül öltözött csajt fotóztak, pár méterre tőle meg egy lánypáros éppen szenvedélyesen csókolózott. Mit szólsz Londonhoz?  – kérdeztem az ismerősöm. Mert hát, itt van minden, amit az ember el tud képzelni. Oh, már reggel láttam pasikat kézen fogva sétálni – hát ilyenez a London – felelte.
Én ebben a multikulti, minden elfogadott világban mozgok már 6 éve, de aki azért nincs ehhez hozzá szokva, hát megrökönyödhet itt – ott.
A London Eye gyalogoshídjáig mentünk el, s szomorúan láttam, hogy a szebbik kilátást nyújtó rész, le van zárva felújítás miatt. Pedig de jó lett volna egy közös kép a hídról a Eye-val a háttérben…
Visszatértünk az északi oldalra és a Trafalgar térnek haladtunk. A téren éppen Japán kulturális fesztivál zajlott. Legalább ezt is láttuk idén.
A Leicester térnél beültünk egy pubba. Ismerősömet meghívtam egy Guinnessre. Rám bízta magát, hogy mit kérek neki. Én a Guinnesst bárkinek – bármikor „eladom”.
Nagyon nagy élmény volt abba belegondolni, hogy a volt ovistársammal pubozom éppen. Gondolta-e volna ezt valaki korábban? Előjöttek a régi emlékek, közös ismerősök, óvó nénik stb. Aztán pár általános iskolai történet, illetve olyan személyek, akik „legrosszabbak” voltak, viszont a nevüket közel két évtized távlatából is kiválóan tudom.

Ahhoz képest, hogy 22 éve nem beszéltünk, szerintem nagyon jól ment a társalgás és érdekes témák követték egymást. Engem ez az orgonázás érdekelt is, pont a különlegességéből adódóan. Én meg angol családokról, londoni életről tudtam hiteles beszámolókat adni, történeteket mesélni.
„Ismeretterjesztő” délután kerekedett ki a közösen töltött óráinkból.

A pub után gondoltam, hogy ne hagyjuk már ki a kínai negyedet sem. Ott volt mellette és végül is látnivaló. Majd a Covent Gardent szemeltem ki.
Beültünk az egyik Pret-be. Ismerősöm szereti a forró és sűrű leveseket – mint kiderült, az meg mindig kapható a helyen. Budapesten egy kiaknázatlan piac a levesezős gyorséttermi helyek – szerinte.
Én egy über egészséges kókuszos tej nélküli desszertet fogyasztottam, biztos. Hozzá meg mangó gyümölcslét. Mellékesen megjegyzem, hogy ezt annyira bírom Londonban. Az elmúlt években jó pár olyan gyümölcsöt, ételt, desszertet fogyasztottam, ami otthon a nem létező kategóriába tartozik.  

Nem tudom, a Covent Garden mennyire tetszett neki, szerintem aranyos kis hely. Főleg Karácsonykor gyönyörű a dekorációjával.
Végül az állomásra kísértem el őt a British Múzeum előtt még elgyalogolva. Búcsúzáskor egy selfiet készítettem rólunk, ami a Facebook oldalan valaha legkedveltebb képe lett. (nem ez számít nyílván, csak meglepett)

Aranyos vasárnap délutánt tudhattam magamnak az idei év legkülönlegesebb londoni találkozójával együtt. Városnézés és reunion is volt ez egyben. 
A jó és pozitív embereknek mindig helye lesz a életemben, és igyekszem mindig időt szakítani rájuk. S az nem számít, hogy hány éve nem beszéltünk, vagy honnan ismerjük egymást.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.