Sikeres magyarok Európában nap II.

Folytatom a Sikeres magyarok Európában nap beszámolóját.

sikeres magyarok európa nap

forrás: ITT

Az ebédszünet után Nagy Gabriella és Nagyernyei Gyula folytatták az előadásokat. Enneagram szakértői. Soha életemben nem hallottam még az Enneagramról, remélem nem vagyok egyedül. Valahogy tök elkerült eddig. Amiről szó esett, hogy 9 nagy csoportba sorolhatóak be az emberek.
A személyiségünket és a ’kik vagyunk’ valójában nagyban befolyásolják a gyerekkori sérülések, traumák. Egy aprócska kérdés jutott eszembe: kinek vannak sérelmei a szüleitől? Ugye, talán túl sok is akad. És akár más is lehetnék, ha nem úgy neveltek volna, ahogy? – szomorú. Angolosan: Oh dear.
Ha a jó oldalát nézzük a helyzetnek: most lehetőségem van a sérelmeimet, sérüléseimet felnőttként átlátni és tenni azért, hogy gyógyuljak. És lehetőségem van a generációkon átörökített „rossz mintákat” megszakítani, s jövőbeli gyerekemnek mást adni.
Én pozitívan éltem meg a tényeket szombaton. Továbbá megismertem anyukám személyiségét, de a sajátomat is felfedeztem. Így közel a 30-hoz már épp ideje volt ennek.
Gabirella és Gyula új könyvét meg is vettem azonnal. Úgy érzem hasznos lesz.

Következett Dr. Almási Kitti. Szégyenszemre őt sem ismertem korábbról. Egy szóban csak annyit mondanék róla: vérbeli profi. Egy előadására nem árt elmenni, de egy könyv is jól jöhet tőle.
Párkapcsolatok szakértője Kitti. Engem most a párkapcsolat téma nem érint, de előadása felvilágosítást adott, hogy miért megy annyi kapcsolat zátonyra. Sok ember az elvárásait veszi el, nem is igazából a személyt. És idővel, amit bírt a párjában, na, pont az fogja baromi bosszantani. Sokan egy ideált kergetnek, olyan elvárásokkal, aminek nem is lehet megfelelni. Sok dolog a gyerekkorból ered, vagy a családi háttér és az ember szüleinek a házasságából hozott dilik kerülnek elő. Mert hiába tagadjuk le szüleinket, a gyökereinket, tudattalanul hasonlítunk rájuk valamilyen százalékban.
Egyéb nyalánkságok: párkapcsolati játszmák, manipuláció, erőviszonyok stb.

Elérkeztünk Mosolykához. Mosolyka azért fogott meg anno, mert velem egyidős. Hozzá képest nekem milyen könnyű, ugye? Én szabadon jövök-megyek, nem vagyok ráutalva senkire sem. Meg azt se mondták nekem az orvosok, hogy 18 évig élek majd valószínűleg. Mosolyka az, aki példát mutat és elgondolkoztat, hogy nincs okom nyivákolni. Neki minden nap egy „küzdés”. Én meg csak felkelek és felpattanok a rollerre és megyek szabadon.
Mosolyka nem mondott újat előadásában, már mindent tudtam róla – mondom nagyképűen. Én olvastam korábban, hogy ismerte meg a férjét, hogyan jött a bögrék árusítása és a Pillanatcsillag film (amire még küldtem is pénzt) stb.
Szombaton egyébként találkoztam olyan résztvevőkkel, akik nem is ismerték őt.

A napot Szabó Péter zárta. Ki az, aki nem miatta vett jegyet? Tavaly egészen őszig fogalmam sem volt róla, aztán az Áttörés kapcsán hetente élővideók voltak Facebookon és ott kaptam fel a fejem egy megosztásra. Szükség van személyére Magyarországon. Jókat és keményeket mond, de igaza van.
Egy – két embernek vénásan tolnám be kúraként. Plusz ahányszor hallgatom ők youtuben, mindig valami jó történik velem utána.
Most szombaton végre személyesen is találkozhattam vele. A közös fotónktól oda-vissza vagyok:

Befejező gondolatok
A sikeres magyarok Európában nap egy felkonferálója volt az elkövetkező hónapok rendezvényeinek. Minden hónapban lesz innentől kezdve Londonban valami előadás, csak győzze az ember idővel és pénzzel ugye. Úgy érzem, hogy még egy valamire idén valószínűleg elmegyek, de részemről ennyi volt. Mert fontosabbnak tartom, hogy valós tudást adó tanfolyamokra fizessek be inkább, itt említem magamra nézve a nannyknek való tréningeket, mert azt tudom beleírni az önéletrajzomba és attól leszek értékesebb a piacon. Aztán tervezem, hogy megyek interjú felkészítő tréningre, ami szinten nem rossz ölet, ha jól el akarom magam adni leendő munkaadóimnak.
Ezek a tréningek sújtó 100 fontos tételek, de olyan készségeket fognak adni, amitől magabiztosabbnak érezhetem magam és sikeresebb lehetek.

Számlázás a rendezvényre
Early bird páros jegy: 100 font/fő
3 könyv, amit vettem: 30 font
Mosolyka bögre: 7 font
Ebéd a Wasabiban: 9,5 font
Üditők, nasik: 10 font
Napijegy 1-2 zóna: 6,6 font
Összesen 163 fontomba került a Sikeres magyarok Európában nap. Jól éreztem magam, megérte a sok előadó miatt, nem fogok sírni ezért, hogy ahh mennyibe került. Bár biztos vagyok benne, hogy valaki ettől a pénztől lepetézne itt Londonban magyarként. (Átváltani forintba nem szabad, mert ugye más az órabérünk)

Sikeres magyarok Európában nap II.” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    De jó! Akkor nem volt számodra újdonság hogy Mosolyka Londonban lesz. Te jutottál eszembe amikor jött tőle e-mail. Örülök hogy eljutottál. Biztos vagyok benne hogy még meg fog térülni a befektetés.

TE MIT GONDOLSZ?!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .